Hari Raya? Gembira atau Tangisan??? | Julia Johari
Booking.com

Hari Raya? Gembira atau Tangisan???

Semua orang gembira....muka gembira....sgt gembira bila tgk orang lain gembira...
Tetapi air muka Umi Qi boleh tunjuk gembira....jauh disudut hati..... :(

Kenapa?
Anak ku masih tidak menunjukkan tanda2 sembuh....masih lagi bangun tengah malam 4 hari berturut2 menjerit sakit perut memulas....kesan cirit berpanjangan....kesan food poisoning....daku rasa lemah longlai melihat anak masih belum sembuh....daku dtg kerja...dayus yer akuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Malam tadi....umi Qi berjaya bagi Qi tido awal jam 9 malam...nyenyak tidurnya...cirit semalam umi QI kira hanya 3x sahaja....berkurang rasanya dari 2 hari sebelumnya yg bertalu2 kuat ciritnya...

Tapi tepat jam 11 malam semalam...Qi bangun tido menjerit seakan2 mcm kena rasuk....seakan2 perutnya keras mcm batu....ye umi Qi rasa dgn jari umi Qi....betapa kerasnya perut Qi menahan siksaan kesakitan 4 hari berturut2....terdetik dihati....adakah ubat prolactor belum menunjukkan apa2 positif....daku menyerah pada Allah....bantulah insan kecil ini....x terdaya daku melihat dirinya menjerit seakan hilang suaranya....ditengelami air mata kesakitan.....

Hati ibu mana x sakit....melihat anak menjerit x tentu hala....
Sapu minyak yuyi satu perut...umi Qi tekan perut2 Qi....makin sakit jeritnya...ya Allah....time tuh Walid Qi keluar malam ada urusan perbincangan kerjanya...Umi Qi x tertahan menanggung siksaan sebegitu...mmg x tahan tgk anak menangis tiap2 malam sambil sebut miiiiiii....miiiiiiiiiiiii...adakalanya menyebut umiiiii.....

Luluh jantung bila anak terseksa....boleh sebut nama umi yer pertama kali...hari2 dari sejak bayi sampai nak menjangkau umur setahun hujung bulan kemerdekaan Qi boleh sebut umi bila terpaksa...dalam keadaan sakitttttttttttt

Malam nih selepas berbuka....umi Qi nk bawak Qi pi emergency....nak diorang buat blood test...kita x tahu apa puncanya sampai sudah tukar susu soya dan guna ubat prolactor masih mcm tuh jugak keadaannya....pilu hatiiiiiiiiiiiiiiii ni....

Ya Allah....ampunkanlah dosa2 ku Ya Allah....daku tahu banyak membuat dosa....tp sebagai seorang ibu muda yg x mengerti apa2...ku pohon sgt2 sembuhkanlah cirit Qaiser ilman ya Allah...dia x mengerti apa2 melainkan merasai kesakitan seksaan....x tertahan melihat dia meraung menahan kesakitan....ya Allah ku mohon....sgt bermohon.... :((
Semalam walid Qi jemput hantar dan balik dari kerja...tiada kekuatan nak drive...takut air mata mengalir x henti2...takut hanyut ke mana2...muka umi Qi tuh dari luar je senyum...tp dalam hati 24 jam mengharapkan pengampunan Allah...mohon ada ubat dan penawar kepada kesakitan Qi yg sgt pelik.... :(

24 comments:

  1. semoga qi cepat sembuh kak..

    kalo anak2 zee dorang alah pada susu yang ada laktosa..memang banyak kali dah terjadi cirit birit berpanjangan tapi qi ni dah tukar soya pon tak jalan risau gak tu..

    ReplyDelete
  2. Allah..ju..sabar ye ju..akak doakan qi sihat..ceria sperti biasa..qi kan kuat..sama sama kita doakan..insyaAllah the power of doa..

    ju kena yakin dgn ju yer..yakin dgn Allah..peluk ju kuat kuat..

    ReplyDelete
  3. sabar ye umi QI..better bwk QI g hospital cpt2 wt blood test.
    tabah k!hugs dr jauh..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah turut rasa kesedihan sebab dengar ju citer QI mejerit sakit...sebak sangat...tabah hati ju moga QI takde apa...malam ni segera ye ke emergency please sis please....takpun now pun takpe

    ReplyDelete
  5. sabar ye ju..terus doa ye..doa ibu insyaAllah makbul..

    ju cuba mintak air penawar jue..hannah pun ade kena salah makan gak ritu..tapi tak cirit..muntah2..mintak penawar alhamdulillah..

    lagi satu ju cuba buat baca yasin..tiap kali tang ayat 'mubin' niat dalam hati qi sembuh..cuba ye..insyaAllah

    cepat sembuh qi syg..auntie doakan dari jauh ye..

    ReplyDelete
  6. pergi klinik la Umi Qi...sedih pulak baca macammana kesakitan Qi...Ya Allah..sembuhkan la anak ini (Qi) dari sebarang penyakit yang memudaratkan dia Ya Allah...jauhkanlah dia dari apa2 penyakit...AMIN~Qi...acik doa Qi cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  7. lor...
    semoga Qi cepat sembuh yer nak
    ciannye...
    mommy ekin doakan yg terbaik utk anak mommy ekin yg sorg nie yer

    ReplyDelete
  8. Moga Qi cepat sembuh...kuatkan hati ye umi Qi....

    ReplyDelete
  9. Sabar ye ju.rara dh rasa dh.rasa nk suruh pindahkan sume sakit tu kat kita kan.mogaQi cpt sembuh ya.

    ReplyDelete
  10. Sbar ju..ni dugaan utk ju trus kuat demi Qi..
    Elkla ju bwk I trus pegi hsptl bole thu pnca sb bby ni dia xthu nk ckp mn dia skt..

    Sedihnya terbayang muka qi nangis xselesa sakit..semoga qi sembuh cam selalu..anty thu qi sakit tp qi kena kuat yer syg.

    Jueh zura pelok ju kuat2..ju kna tbah n kuat yer..

    ReplyDelete
  11. siannya Qi, susah hati bila anak kecik merengek sakit nie sbb dia x pndai mengadu lg..semoga Qi cpt sembuh yer, doa yg terbaik utk baby Qi..

    ReplyDelete
  12. Sis..knp xbwk trs je ke emergency?

    ReplyDelete
  13. pelokkkkk... sbr ye yunk... umie doakan dikejauhan ini tuk Qi.. ciannye Qi.. moga allah sembuhkan Qi secepatnye..

    ReplyDelete
  14. Semoga Qi cepat sembuh seperti sediakala...Ju be strong k...

    ReplyDelete
  15. ambil pelung 10 mlm terakhir nih berdoa . buat solat hajat minta dipermudahkan segalanya . buat solat istikharoh minta petunjuk . buat solat taubat utk segala dosa . Allah maha mendengar permintaan hambanya ...

    ReplyDelete
  16. kesiannya qi... saya pula rasa seksa baca keadaan qi ni.. saya doakan qi segera sembuh tau.. Panjatkan doa pada ILAHI. doa setiap hari. hanya padaNYA kita memohon bantuan dan pertolongan..

    ReplyDelete
  17. Ju...*hugs*
    Yt wasap ju tp xlepas2
    harap n doa abg qi cepat sihat
    aisy pn doa yg sama
    ju take care.
    b strong n b brave
    hugs

    ReplyDelete
  18. Tak baik lagi ke. Aduh kesiannya. Akk pun x de idea nk kata apa. Cer sapu myk perut dia, kaki, belakang.

    Moga cepat sembuh ye q. Sian auntie dengar citer mama ni.

    ReplyDelete
  19. Ju,baru baca. Kesiannya Qi! Nak nanges baca..ya Allah, sembuhkan la Qi cepat2 ya Allah. Mohon belas ihsan mu ya Allah..aminnn

    ReplyDelete
  20. Ju, semoga qi cpt sembuh. Mommycha rasa apa yg ju rasa. Setiap ibu merasai detik2 cemas mcm ni.bykkan berdoa, kalo cara moden tak berkesan try bwk ke ustaz mintak air penawar ju. Mana tau ikhtiar kita boleh berhasil? Semoga qi cpt sembuh yer sayang.. Sedih sgt baca :(

    ReplyDelete
  21. Moga baby Qi cepat sembuh dan sihat seperti sediakala.. Amin..

    Sabar Ju ya..

    ReplyDelete
  22. Naluri seorang ibu yang mengandungkan anaknya sanat kuat Umi.. Apa2 pun kita haruslah bersabar & redha.. InshaAllah semuanya berjalan dgn lancar ;)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com