Stering, stering, stering....stering laaa Umiiiiiiiiii :) | Julia Johari
Booking.com

Stering, stering, stering....stering laaa Umiiiiiiiiii :)

Hari ini tersangatlah Monday blues...
Monday pun tak blues mcm Umi Qi...serius hahahahha... :p
Hokeyla...nak story kisah anak bujang hamba...so far dah nak masuk 11 bulan hujung bulan Julai nih...nampak byk sangat perkembangan terbaru dari segi
"KEHENDAK"

Haaa sapa kata baby2 sekarang xd perasaan kehendak-hendakkan???
Macam2 karakter kan setiap anak...hihihihi
Kalu nak tauuuuu perangai kehendak Qi setiap hari adalah 

"STERING"
Gambar diambil pada 5/5/2013...time nih umur Qi baru 9 bulan 5 hari....petunjuk awal minat terhadap stering 

Haaa kome semua ada paham si Qi nih sukaa naa lah ngan stering...korang bagi stering lori pun dia nak bawak, kasi stering bas sekolah pun dia bawak, stering traktor pun nak bawak jugaaaaaaaa....haishhhh kalo dah nama anak jantan...itulah permainan dia...x kira walid dia tgh bz bawak kerete ke, jem ke...asal kereta berhenti siap ar nk duk bertempek dekat walid nak main stering....
Oh My God!!!!

Ini pun nak kata salah Qi bukan...sebab anak2 membesar tgh mencari dan suka mencuba...so peranan kita kena nasihat elok2 dan cuba memujuk...ini yang nak kena cari stering mainan sahaja...hahahhahhaha

 Ini dia Qi dok sedang bawak kereta polis...nenonenoneno hahahaha lucu beb...dok sensorang la mamat nih gamaknya...Umi dan Walid tgk dari jauh...nk tgk reaksi dia bila berseorangan time umur 10 bulan lebih....kekkekekekke no hal lah kata Qi...ada stering apa pun boleyyyyy soley2...:)

Men stering bas sekolah pulokkk....paci tuh x lepas..bak kata Qi...ia mcm kunyah gula2 getah hehhehe....time nih jgn ar gojes pi amikkk...mengamuk sakan satu funfair muahahha :p

Stering kereta kebal...hahahha xtau nama nak sebut aihhhhhhhh....nih siap berdiri lagi Qi...sbb montot mongelnya belum cukup melebar....so kena berdiri utk dapatkan stering merah tecik tuh....muka Qi? Langsung xd perasaan...layan blues ler tuh kikikiki

Stering kt Kidszoona...hoh asal semua bentuk bulat boleh pulas...sepulas2 pulasan dia nk pulas hehehhehe...Umi dan Walid? Redhaaa jekkk 

Hoh siap ada kru pit stop tuh...haper ingat QI race nih x buh isi minyak dulu ka mcm race formula 1? Qi pun hado tau...wewittttttttt, minah tuh sapa laa eh...serabai semacam model kru pit stop tuh hehehhe....inilah kereta fav Qi...siap ada bumbung kemainnnnnnnn hehhe

Now walid Qi amik action...jaga Qi yg dok sakan nak ber stering....weee tgk kalo dah ada geng bapak ngan anak jantan so lagi ar menjadi.... :)

Ini dia....langsung x perasan sungguh orang sekeliling lalu....bakal mak mertua ke...awek cun ke sekali pun...ada kids nangis sekali pun memandulah dengan berhemah ye dik Qi oiii...langsung x pandang cermin belakang ada org amik gambar hehhehe peduli haperrrrrrrr....janji kepuasan memandu dijalan raya perlu diuji....muahahha

Hohhhh lagak herooooo Qi yee...siap tunjuk tangan Yesssssssss! I did it again! Hahahahaha cm lagu Britney Spears tuh lah gojesss oh nyanyinya....ini ar traktor kt kidszoona tuh....tgk walid dok sakan melayan sukar ati...hoh!

Tu dia....tu diaaaaaaa...mata tuh dah nak tersembam dah kt stering kereta tuh nak oiiiiiiiiiii....udah2 ler....esok hado lagi ehhhh...x lari lahhh stering tuh hihihi
arghhhhh tak kuasa makkkkkkk oiiiiiiii jom balikkkkkkk! hehhehe


Now misi umi Qi ialah hendak mencari stering mainan yang boleh letak kt rumah atau pun dalam kereta time walid Qi tgh bawak...haaaaaaaaa utk elakkan Qi kebosanan sebab itu sahaja mainan stering yang dia suka...bg lah haper pun dia jerittttttttttt Stering laaaaaaaaa Umiiiiiiiii hahahahhahha berkenan gan kedua2 jenis stering mainan nih...rasa yer yang pic atas nih utk umur dah 2 atau 3 tahun kan...tp menarikkkkk la tgk yer...sbb Qi suka berdiri guna stering....hehehhehe...nanti nak usya online shop...kot2 hado murah agi...

Comel sungguh stering mainan nih....siap adagear dan lampu2 bagai...uwaaaaaaa nih pic amik dari encik google jek...tp Umi dah berkenan habisssssssss.....uwaaaaaaaaaa steringgggg Qi....

<<<Misi sabtu nih nak pi usya kt Mid Vally nak pi cari STERING Qi yang gojes....wehuuuuuuuuuuuuuu senang hati Umi...time walid dok berstering....QI pun berstering juga ye...tunggggggggggggguuuu :) >>>

12 comments:

  1. nanti dah besar Qi bwk umie QI jln2 yer naik kete besorrrr :)

    ReplyDelete
  2. sama mcm aish, hari tu dah beli stereng utk dia, tapi tak boleh attach la dlm keta, tinggi sgt, aish x sampai nk main, kat Eco baby tu ada jual RM35 je, aish hari tu k'org beli kat Parkson RM45

    ReplyDelete
  3. anak bujang dan stereng memang kawan baik kot...hehe :)

    ReplyDelete
  4. sama la ngn Raees....mama nye ni pun terpaksa la nk mencari kt mane jual stereng nie...payah kalau dia pun sebuk nak bawak kete gak..heheh..lepas ni QI boleh bawah ummi jalan2...hehe

    ReplyDelete
  5. ade yang jadik pelumba litar bila besar ni kangg.. eheheheh

    ReplyDelete
  6. Fayel pun akak beli gak ...dah survey eco baby ...tunggu gaji barubayar..senang nk balik kg

    ReplyDelete
  7. wahh qi dah besar..banyk keta yang qi bawak=)

    ReplyDelete
  8. hahaha bak kata orang tua2.. 'giler stering' baby QI kemain yer dah nak masuk umur setahun ni mcm2 kehendak dia yer.. so sweet ;)

    ReplyDelete
  9. nak jadi pelumba kereta ke apa ni ?

    ReplyDelete
  10. kehkehkeh.. bukan setakat anak bujang je tau.. anak dara pun macam tu jugak...

    ReplyDelete
  11. obses nya QI dgn stereng...
    dah besar boleh jadi mamat drift yang palinggg hensemm ni..hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com