Solution 'Reading List' blog entry not update. | Julia Johari
Booking.com

Solution 'Reading List' blog entry not update.

Seminggu yang lalu....
Bagi siapa yang selalu masuk blog picisan umi Qi pasti perasan kenapa di widget link blog umi Qi x berupdate....
Still tunjuk 'Seminggu yang lalu' entry umi Qi...walhal umi Qi hari2 update kecuali hari sabtu dan ahad utk family 100%....

Itu yang menjadi kerisauan tahap gaban...mata berpanda sampai nak buat kerja di opis pun xdak mood...nak masak berbuka posa pun xdak mood...nak sambut ulang tahun pun x dak mood sebab yer.......
Reading list dan widget link entry Umi Qi tidak terindeks dalam dashboard dan blog korang....pastu kalo search engine google if guna url terbaru entry Umi Qi pun x dapat cari sebab x terindeks seminggu yang lalu....

Seminggu entry umi Qi jadi perammmm ikan pekasam...lemau x berupdate kononnya kan.... (hahahhaha walhal x fofular pun nak risau jugak eh....harus kottt sbb ada certain follower umi yang disayangi byk bg input positif dan pandangan yang bernas)

So umi Qi kemukakan masalah tersebut dalam ruangan Fb geng gojes blogger...
Maka Cikgu Azrine blog perkenalkan Umi Qi dgn http://www.anastasyea.com/

Pastu perasan lagi satu kawan baik umi Qi...tingin once nak jumpa dia gojes hamat...
Dia wassup Umi Qi tau tanya why blog umi Qi x berupdate dekat seminggu kot....
(Plg setia nih...kena kasi uit raya hehehhe) 
pastu Umi Qi jawab umi Qi update setiap ari...mood mmg on jek update blog...pastu umi Qi perasan dekat seminggu gak lah semua entry yang seminggu umi Qi karang x di publish di widget blog diorang....

Haaaaaaaaaa apa lagi nangis sakan lah kan....apa korang rasa bila up entry tp kawan lain dok tgk seminggu yang lalu....haper korang rasa?
Nangis kan? Wpun blog Umi Qi x famos tp harus rasa sgt2 sedih.....
Mula lah 2 hari lepas umi kerja keras dok study ilmu encik Google...apa sudah jadikkk...
Pastu selak byk2 entry Anastasyea tuh...mmg bestttt apa yg dia uar-uarkan semuanya kena sebijik mcm kisah umi Qi....antara entry yg umi qi baca inilah dia 

Apa yg korang baca dlm entry Anastasyea cm tuh lah masalah sebijik yang terjadi pada umi Qi...memula umi Qi buat sendiri...semua x menjadi...ikut sebijik2 dear Anastasyea ckp cara2nya x gak menjadi...stresssssssssss wehhhhh

Semalam balik koje pun dok ingat blog...haper ntah jadik...pastu pagi nih gak email kat Anastasyea.com mohon pencerahan dan bantuan ttg masalah umi Qi....
Laju je dia balas email....x sangka dia nak tolong umi Qi....
Tepat jam 12.00 tengahari....terus dear Anastasyea email umi kembali...

Katanya....

So u olls semua dah fahamkan masalah umi Qi?
Sebab masalah ada dua masalah
1)  "feed filesize is large than 576K"
2) Saiz gambar terlalu besar

Itu ruper yer masalah yer...patotlah seminggu tak terindeks....lepas nih kena jimat jimat kecikkan gambar....fuh....legaaaaaaa
Ini dia gambar2 yang Anastasyea.com kenal pasti masalah sehingga berjaya selesai masalah umi Qi....kalo korang jadi mcm umi Qi nih sila2 lah tiru cara Anastasyea buat ye....pandaiiiiiiii ohhh gadis cilik nih.... :)












Alhamdulilah.....geng gojes blogger and silent reader out there......yeayyyyyyyyy blog Umi Qi dah sihat....belajar dari kesilapan....

Terima kasih

<<<Jangan lupa follow blog beliau ye......banyak manafaat yang diambil....baru sekarang rasa happpppppppyyyyyyyyyyyyyyy dengan bantuan beliau hahahhahaha lega umi Qi legaaaaaaa :)>>>

15 comments:

  1. reading list selalu ilang...refresh 2 3 kali baru dapat tengok....

    ReplyDelete
  2. hehehehe aida mmg best.dr dulu follow blog dye.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih banyak-banyak sebab bagi credit link, saya bantu sekadar termampu sahaja, kalau tak tau tu, kadang-kadang saya akan Google gak. Lagipun, memang suka solve problem, boleh dapat ilmu baru. Hari ni saya tolong orang, mana tau, insyaAllah, satu hari nanti ada yang sudi bantu saya pula .. :D

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  4. kesian2..tak pe lps ni update le byk2 mesti byk story mory..kan.

    org pun ada gilanya, ni..kan komputer..he~

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah syukur nikmat..
    di atas keprihatinan kawan2, Umi dapat jg solve the prob hehehe.

    Eh tak aci ni, Umi promote blog http://www.anastasyea.com je..
    untuk blog kita tak ada pongggg.. huwaaaaa *nangis lagi* hahahhaha

    ReplyDelete
  6. hoyeaa..da back to normal...lega rasanya kan ummi QI... :D

    ReplyDelete
  7. ilmu yang bermanfaat baik dikongsikan kan.. ;)

    ReplyDelete
  8. blog nory pon pernah jadi macam tu...
    nape ntah?
    tp last2 dia okay sendiri..
    hehe

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..pttla akk xnmpk blog sis xberupdate

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah ... saya mmg perasan sbb julia kan rajin comment entry saya . pelik gak bila dah seminggu masih tak de entry ... saya plak ada masalah kat cpuv yg x gerak pun aka mcm x de nuffnang kat blog lagunya ...huhuhuuu

    ReplyDelete
  11. banyak perlu belajar ni..rasa macam erna pun tak tahu menahu tentang ni. jgn syok sendiri update sudah la
    hehehe

    ReplyDelete
  12. patutla nengok xda apa2 update dr umi QI rupanya ada mslh..
    berpinor mata nak bljr yg umi QI bg tue..apapun tankzla umi,luv u la~

    ReplyDelete
  13. aah gambar mmg memainkan peranan..kena resize dulu hadik kawasan..dulu pun akk tak tau tp bila ada org tegur, baru resize dlu..huhu..maklum, ai kan buta i.t skit ;p

    ReplyDelete
  14. owh.. mujur tanya kat beliau.. kalau ikut saya, saya suka biarkan dulu. dalam sebulan dua. macam sebelum ni, blog saya ada masalah juga, pastu saya biarkan je. lama-lama elok.ahaha. ingatkan semua masalah blogspot sama je.

    rasanya , kalau ada masalah blog, memang boleh refer kat anastayea ni. sebab dia memang mahir tang blogspot.. saya ni tau menghupdate je.. sorry sangat2 tak dapat bantu hari tu

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com