Part 5: Breakfast Voucher and Checkout GCM | Julia Johari
Booking.com

Part 5: Breakfast Voucher and Checkout GCM

Hukhukhukhuk!
Sedih plak nk check out nih x lama lagi...ye ar 2 days 1 night je kan kt Gold Coast Morib (GCM)...harus lah buat muka sedih xmo balikkkk hahahhaha (meroyan Umi Qi bila sedap2 holiday kena cabut balik umahhh...uwaaaaaaaaaa xmaukkkkkkkkkkk)

Ok lah...nk sedapkan hati...sebelum check out kami kena breakfast dulu pagi kt sana....so inilah dia ruper al kisah makan yg kami sempat amik dan makan....si Qi langsung x nak bagi kerjasama kt kami pagi tuh sebab mlm smalam Qi dh tido puas2 masa dating gan walid kt Restoren Juvita....
So, pagi tuh dia balas dendam hahahhaha pandai ooo Qi...umi dan walid nk breakfast pun x tenteram...sbbnya dia xmo dok dlm stroller...xmo dok dlm baby chair yg waitress kasi....huwaaaaaaaaaaaaaaa Qiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! huh...
Itulah dia bila dpt anak...mmg mkn pun kena bergilir gan walid bila time masa Qi aktif di pagi hari....berserahhhhhhh hahaha...

Menu Umi dan walid santap:
-Nasi lemak lauk sambal sotong (sedappppppppp)
-Omilete
-Sosej
-Pau tecik
-Dimsum
-Buah-buahan

Lagi satu x sempat makan ialah mee rebussssssss....sebab nya Qi dh menjerit plg lantang kt cafe....apa lg umi Qi cabut ar gan walid...muhahahhaha....korang pernah jadi cenggini x bila anak mula buat hal di meja mkn? hahhahahah

Kempunan umi Qi nk makan mee rebus kt GCM...dpt rasa bauuuu jekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! Nyampah tau....hahhaha (padahal kt Kl leh je beli kan...nak sgt kt GCm naper? Sebab FREEEEEEEEE.....hahhaha)



Sebab Qi buat hal...myb nk makan kot...sbb asyik minum susu je dari pagi tadi...so dah pukul 9 am dh lapor sgt ler tuh...haishhhhhhh perut melayu betul anak jantan sorang nih hahahha
So sebelum masuk hotel mandi (nampak sgt pi cafe basuh mata dan muka jek hahahhaha busukkkkkkkkk) kami pi amik udara pantai morib dari tingkat 3 kami menginap....hujungggggggggg hotel tuh ada pandu arah kata jalan menuju ke pantai morib hehhe...ini gambarnya...

 Haaaaa amik gambar sambil hirup udara pantai morib dari jauhhhhhhh....ok lah kan...kalo nk pi sana xleh kot...Qi masih kecik...lagipun pantai morib byk selut...so amik pic dari tingkat ats hotel jadiklah....2344 no bilik hotel kami....bestttttttt view kolam theme park...weeeee

Sapa lah menempek kt dinding tuh hahahha....Qi pun x mandi tau bukan umi QI jek...jujurlah sgt hahhaha...jom mandiiiiiiiiiiiiiii...pastu rehat2 mau check out sudahhh...hukhukhukhuk x maukkkkkkkkkkk!

Tengok our luggage...dah siap packing....tgk packing mcm bercuti setahun xmo balik umah kan hahahhahha...mmg dasar nama Umi Qi nih kuat jalan...xtau napa ada genetik x leh dok dendiam, acaner nk jadi suri rumah sepenuh masa nih...asyik travel jek...kalo ar keje jadi Tour guide....umi Qi mauuuuuuuuu...hahhaha

Gambar bawah...Qi dah bersiap2 dh kasi makan semua...umi Qi pun dah mandi wangi2...tp Qi nangis...agaknya dia pun xmo balik kot hahahhaha...umi qi pun xmo balik gak...walidddddddddddddd....next holiday plzz...hukhukhuk

Last moment walid Qi with our hotel....tengok Qi, cm tuh ar dia nk buat aksi stuntman...nak terjun dari stroller...mcm mana umi Qi x dpt sakit jantung...hari2 terkejut k...hahha

Dah sampai ballroom...umi Qi serah diri...serah kunci ar...hahha kena check out...hehhe...tgk ar Qi sedihhhhh...dia ingat nk mandi lagi ar tuh kt jakuzi dia semalam...ciannn diaaaaa...nanti kalo umi Qi kayoooo...umi Qi buat theme park dpn umah ye...nanti cucu hado pun leh main...hahhahah (hamboiiiiiii ke cucu plak ye)
Lawa kan permandangan sekitar GCM...semuanya bertemakan dkt gan tumbuh-tumbuhan...sgt tenang...damaiiiiii....rasa nk repeat balik...but lain tempat...nak tahu mana? Tungggu lepas raya hahahhahah dah aim one location theme park... :)

 X sah kalo x amik gambar cop mohor kt sini......... plg besar dan plg pjg perkataan setakat nih nk amik pic....hehheheh

Sebelum balik....kecewa tau...hahhaha siap pujuk walid xmo balik kl boleh hahahah...sebelum balik, walid Qi bawak kami bersiar2 di sekitar Gold Coast Sepang (GCS)
Syokkkkk ohhhhhhh...hanya dpt amik gambar dari jauh...kalo nk holiday sini kena simpan duit manyak2...sbb ia mahal dan ekslusif....tp hado akak blogger tuh dh dtg sini murah jek promosi dlm fb dlm 300 something kan...haaaaaaa nanti kalo ada rezeki nk mai gak sini....insyaAllah..aminnnnn.... (dpt tido semalam pun jadiklah...janji merasa kan heheh)

Rupa-rupanyaaaaaaaaaaa....
Si walid mendengar luahan hati umi Qi yg ngada2 xmo balik KL....muahahhaha (time nih 20 Jun umi Qi tgk jerebu xd tau bersih jek....)

Walid Qi bawak bersiar2 di sekitar PD...weeeeeee beshhh hahhaha nengok angin pantaiiiiii yeyyyyy

Pastu lepak makan jap kt PD...mkn kt restoren nih...tp boleh ar kasi 3 bintang jek asam pedas dia...hahhaha bleh ar...nak kasi 5 star x leh ar hehehhe boleh lah mkn hahhaha
Pastu umi Qi beli sate haji samuri...dapppppp

Ini ar dia asam pedas ikan kembung dan ikan pari...3 star jek...nk 5 star kena pi Melaka....apa Melakaaaaaaa?

<<<Bye2 GCM, Haaaaaaaa Melakalah Walid Qi buat surprise holiday seterusnya....tungguuuuuuuu entry esok pagi ye...hahhahahah Walid nih suka sgt buat surprise...tahu2 jek umi Qi kuat jalan hehehhe...>>>

Terlepas other entry?? Dont wory be happy...

13 comments:

  1. Jejalan je yer.. Bestnyer..ros ni duk umah je.. Hihihi

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaa.. xtau bila la plak dapat g holiday... en.abg asyik bz jee.. hujung mggu pun keja gak...

    ReplyDelete
  3. lain kali nak turun PD bgtau la..rumah lin bukan jauh pun..dkt dgn tol PD-KL tu haa..

    ReplyDelete
  4. best bace entry ummi QI gi holiday....syoknyeeee...:)

    ReplyDelete
  5. Kalau dapat jenjalan macam tu bahagianya, duk sebelah sampai je tempat yg dituju. Akak ni kena le drive sendirik...hehehee...

    ReplyDelete
  6. Ummi q..blh gang arr ngan kita kaki jalan..tp hubs tak suka bejalan..hadehhh..tian kita

    ReplyDelete
  7. hahaha ngada tau Umi QI ni tak mo balik plak dia dari GCM..
    end up nahhhh dapat surprise berganda2 dari Walid.. PD & Melaka.. hamekkk jalan puas2
    untunglah baby QI berjalan sokmo hehehe

    ReplyDelete
  8. nasib baik saya kalau makan kat luar anak tak buat hal..asal dia ada benda nak makan sama dia ok je..hehe

    ReplyDelete
  9. dah nak balik ye...puas tak tu...

    sedap asam pedas..

    ReplyDelete
  10. tunggu bulan 10 -11 ye kami akan menyusul ke sini...yeayyyyyyy

    ReplyDelete
  11. ari tu akak pergi sini..tak de nasi lemak huhu..dia ada lontong jer..yg lain2 tu sama jer..

    entry ni pun tak publish lagi adehhh

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com