Part 4 : Let Jakuzi all day with baby Qi at GCM :) | Julia Johari
Booking.com

Part 4 : Let Jakuzi all day with baby Qi at GCM :)

Hooyehhhh!!!
Let's Jakuziiiiiiiiiiiii wehuuuuu :D
Sungguh mendebarkan dan sgt2 mempesonakan minda dan hati Qi dan kami berdua tatkala pertama kali dapat gunakan jakuzi buat pertama kalinya... 
(Ramai mesti kata...elehhhh x pernah mandi jakuzi ke sebelum nih? Hahhaha kami nih org miskin, mana ar nk merasa jakuzi...itupun rezeki besday walid Qi baru leh merasa...)

Alhamdulilahhh...rezeki org, rezeki lain-lain kan...jgn perli sudah..nanti kena kt diri sendiri baru tauuuuu hehhe...(nasihat utk diri sendiri gak)

Dah baca entry sebelumnya? Kalo belum click sini 

Waktu nih pagi hari...so malam tadi stay one night umi Qi dah merasmikan dulu jakuzi nih hahahahhaha....sbb Qi ketiduran kepenatan sbb mandi kt theme park seharian...so bg dia rest cukup2 baru leh bg dia test mandi jakuzi plak...

Ini waktu pagi jam 10am 20 Jun 2013,
Walid Qi dah siap2 penuhkan air dalam tab jakuzi air separa hangat dan sejuk....besttt jerk rasaaa...so air dah separa nk penuh...tunggu nak bogelkan baby Qi jek...hahhahahha Qi dah gedik2 kaki nk terjun kolam tecik....


Gambar dari sisi...ok sebelum bukak air dalam jakuzi dan nak temani anak anda mandi, Pastikan baca arahan di ats yg dipampangkan betul2!....Jgn sekali2 buat tindakan luar dari peraturan, sekali kecuaian kita haaa ada perkara yg x elok menanti...baca dulu elok2 ye... :)


Yeyyy!
Air dah penuh tuh....lets swimming Qi hehhe :)

First time...Qi barjakuzi...amboiiiiiii! Kaloh umi dan walid tau...umi kena tunggu umur umi 29 tahun baru leh merasa mandi dlm jakuzi tau....but baby Qi baru umur 10 bulan dah merasa mandi jakuzi....untung anak2 zaman sekarang :)
Tgk arr itik dia x leh lepas hahhaha tuh tgn walid pegang....jgn lepas anak anda newborn sorang2 dlm bath tub.....BAHAYA! Dont!!!!!!

Qi suka sgt kocak2 air dgn tgn dia...pelik sbb ada keluar bubble2 dari lubang jakuzi hehehhe...selama nih Qi mandi pun dlm kolam kecik baby jek...sekarang jumpa kolam besar harus lah jadi pak jakun jap hahahhaha....

Lepas jek mandi, bg pakai baju...Qi sambung plak main pelampung itik dia semula....haaaaaaa hari2 nk wrestling itik tuh gedebuk2....kakakkakkakakka....nsb baik x pancit jerk wpun beli cap Tesco jak....main lah puas2 Qi...

Video cekci Qi mandi dlm Jakuzi hehehhe...layannnnnnnnn.... :)

Syukur alhamdulilah, lepas Qi mandi theme park kt GCM dan mandi dlm jakuzi, Umi Qi selalu sapu kt badan dia lepas mandi air bersih, sapukan minyak Jerslin Oil....terbukti setiap hari sapu di dada, tapak kaki, belakang badan dan ubun2 dpt mengelakkan baby dan kanak2 kurang dari kena penyakit selsema dan demam mengejut ats faktor perubahan tempat....usaha, yg selebihnya tawakal pada awal...mencegah itu lebih baik dari mengubati....So gojes, belilah minyak Jerslin oil....sapu hari2 pun x per sbb leh digunakan seisi keluarga... :)

So lepas balik dari GCM sehari semalam, Qi x demam dan selsema, malah bertambah ceria...mmg umi qi suka dedahkan Qi dgn cabaran dunia luar, bg dia serasi dgn persekitaran luar supaya Qi leh develope antibody kuat....harpa sgt qi terus sihat ye nak...xlama lagi nk puasa dah...nanti Umi Qi buat bubur kurma hari2 ye...bestttt! :)

<<<Esok nak sambung Part 5: Checkout dari Gold Coast Morib dan terus menuju ke destinasi seterusnya Hotel Seri Costa Melaka....stay tune by tommorrow morning yea gojes...mmuahhhhhhhhhh>>>

16 comments:

  1. wow bestnya QI berjakuzi..
    siap ada duck lg,kerlass!~

    ReplyDelete
  2. Dasatnya umi q berjalan sakan..eh..bestnya kalau dapat berjakuzi dengan husb ni..bahahaha..byk syiokk!!

    ReplyDelete
  3. benda dah dpn matakan..apa lagi terjun le...

    rugi nti..

    ReplyDelete
  4. mana buih2 nya Ju,haih! teringin nk mandi jugak.rara pon xpenah mandi jakuzi ag.

    ReplyDelete
  5. Suka betul dapat mandi dalam jakuzi ye Qi...

    ReplyDelete
  6. seronoknya Qi ber jakuzi yer.. minyak Jerslin yer?? hmm..kena cari nie..hehe

    ReplyDelete
  7. mamanya tak berenang sama baby ke..:)

    ReplyDelete
  8. teringin nak pergi.. tp belum ada masa

    ReplyDelete
  9. Berjakuzzi dlm bilik jauh lebih baik dari mandi di swimming pool - tak ada org nampak. Cuma kalau macam Qi kena jaga sebab bimbang montot dia termasuk lubang-lubang jakuzzi tu. Naik pelampung oklah.. mesti dia happy:)

    ReplyDelete
  10. wahhhh bestnya..mama hannah pun mane pernah mandi dalam jakuzi tuh..cayalahhh qi siap ade pelampung itik lagi..comeyyyyy

    ReplyDelete
  11. Ingatkan akak yg nak mandi dalam tu, ehehhee :P

    ReplyDelete
  12. Alaa.. kecik2 dulu mesti pernah mandi jakuzi gak, kan.. jakuzi plastik besen mandi baby tu.. kira jakuzi jugak la.. hehehe...

    Tak puas la nak mandi jakuzi ni.. nanti kena bilas jugak dengan air pancut.. Kalau tak bilas, takut nanti mandi tak suci pulak walaupun bersih.. kan..?

    ReplyDelete
  13. Mak ayah xmandi ker?? Hahaha... Nk pergi jugak la...

    ReplyDelete
  14. hehe kemain baby QI, Umi Qi panggil pun dia buat derrkkk jer dengan duck dia tu.. omeyy angat :p

    ReplyDelete
  15. suka jakuziii ni...malam2 sibuk juga nak berendam sental daki hehehe..feeling omputih uols :P

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com