Part 3: Kek Hari Jadi Walid Qi, Jonker Walk and Check out Seri Costa Hotel. | Julia Johari
Booking.com

Part 3: Kek Hari Jadi Walid Qi, Jonker Walk and Check out Seri Costa Hotel.

 Alohaaaaaaaaa....hamboiiii kemain panjang title tajuk part 3 ye hahahahah....
Ada ke gojes nk baca blog Umi Qi yang x famos amos tuh? (
ayat pancing tuh ngeeee)

Janji ini kali terakhir story pasal holiday...esok dah mula jalani ibadah puasa....so selamat menjalani ibadah puasa ye kawan2...lepas puasa nanti baru nak start enjin semula berholiday sakan boleh dakkkkkkk??? Hehehhe langsung x mo taubat nasuha Umi Qi si pengkaki jalan2...hehhe

Oklah...Part 3 nih adalah Klimaks cerita....hamboiiii story kaw2 dari sini cliks GCM terus ke Melaka baru walid Qi dpt merasa lah Kek Besdaynya...muahahahhaha cian walid...apa nk buat tgh jalan pun jadi yek...asal ada kek hari jadi...

Moh kita ke Mahkota Parade....window soping sajek....lalallalallalaa

 Singgah Secret Recepi (SR) dlm Mahkota Parade....
Surpriseeeeeeeeeeeeeeee!!!!
Absolute Chocolate + Newyork Cheese = With full of loves letters....
Wewittttttttttttttt....
Inilah idea surprise umi... 
(masa tuh walid dok sibuk tolak stroller masuk dlm kedai lain, so umi Qi ckp nk pi tandas....buat2 konon nk pi tandas padahal nk pi SR tuh booking kek dan tulisan cenggini hahahhaha)

Bila umi Qi dah order....umi Qi ckp kt orang SR tuh suh simpan dulu kek tuh...nanti saya dtg baru u serve dan nyanyikan lagu besday okkkkkkkk....
Jawab org SR tuh, di tanggung beressssssssss hehheheh

Sejurus walid Qi keluar dari shoplot tuh, Umi Qi buat2 terasa nk lalu tepi SR...lalu jek...pastu trus umi Qi buat2 duduk...hahahhahah
Walid Qi? 
Mesti ar kepelikan...muka pelik...yelah x ckp apa2 tetiba Umi Qi duduk satu site table sorang2 tinggal walid...hahahahhaha (taktik suh dtg kt meja ar tuh)
Walid Qi apa lagi masuklah dlm SR tolak stroller Qi....

So umi Qi kenyit mata org2 SR tuh suh dtg bawak kek nih dan nyanyikan lagu happy besdayyyyyyyyyyy
Yehuuuuuuuuuu tadaaaaaaaaaaaaa!

Hahahhaha lepas Umi Qi dan orang SR nyanyikan lagu besday...umi Qi ketawa jek menahan wakenabeb si walid muahahhaha....
Walid Qi suka lah...wpun simple dia suka...hahha mekasihhhhh walid...
Tapi Qi kan...haaaaaaaa Qi kan jeles tauuu....dia x mau dok dendiam plak time tuh sbb nya time tido dia...suh xmo dok setempat...
Ahahaha inilah dia Qi dan walid bergambar sambil nampak pusat hahahahhahaha
Qi oh Qi....lawak sungguh anak umi nih....ciummmmmmmmm kang nak? 

Lepas dah makan kek besday walid di SR....maka solat maghrib dulu gojes semua tau...pastu kami jenjalan jek satu bandar melaka tgk permandangan indah, lampu2...malas dh nak turun dari satu destinasi ke destinasi lain....

Pirate Park....
Sunyi sepi di hari malam jumaat...

Jonker Walk
Actually Walid Qi dari awal lagi nak tahu apa yang hado kt jonker walk...sampai pi guna GPS dan tanya orang habis satu jalan nak tau arah pi Jonker Walk....kakakkakakkakakkak ;p
Umi Qi geleng pale sbb Walid Qi yer kawan2 ckp di jonker walk ada tempat2 menarik...mcm pasar up town gitu lar....
Tp masa kami pi, sunyi sepi sbb waktu bukan weekend kan....

Permandangan waktu malam di Jonker Walk Melaka...sunyiiiii beb.

Menarik pintu gerbang di jonker walk....

Pusing yer pusing....akhirnya Qi dah ketiduran dlm kereta....
Penattttt?
Tapi si pengkaki jalan mcm umi Qi nih x pernah kenal erti penat ok....
Jom kita balikkkkk tidooooooooooo :) zZZzzzzzzzzz

Bangun awal pagi...lepas breakfast kt hotel seri costa terus check outttttttt
Ini di tingkat satu...sbb kami dok tingkat 1 dpt dok hall depan nih...besttt oooo susun atur dia menarik simple jek

Yeyyyyyyyyyy :)
Tamat sudah pelayaran umi Qi dari GCM ke Melaka....

Tapi bukan berakhir disini...
Selagi namanya blogger gojes, selagi itu daku akan terus mengarang titian penceritaan holiday dan family tercinta sehingga akhir hayat umi Qi...insyaAllah

<<<Esok dah bermula bulan Ramadhan, malam nih solat terawih yang pertama, esk jangan lupa bangun sahur ye gojes blogger....moga Allah permudahkan ibadah kita semua...aminnnnnnn>>>

14 comments:

  1. hadik kawasan..jonker walk tu mmg happening..klu nk cari FM mmg situlah tempatnyer huhu..ai suka..klu pegi sokmo parking tak de tau..

    auuwww kek itu sweet laaa...

    ReplyDelete
  2. Abg qi g melaka jugak.. kenapa x serempak kenapa???

    ReplyDelete
  3. oh rindunye Melaka...dulu masa study kt UITM Bandar melaka rase seluruh pelusuk Melaka dh dijejak hehehe..now kawin lak dgn org half melaka ha..sukeee maketty..Jonker walk bestnye leh mkn cendol n baba curry laksa yg ohsemmm!! dapnye hoi..cte ni pun dh terasa kat tekak!!

    ReplyDelete
  4. Kekk.....Sya nama je duk mlaka..tp pirate park pun x pnh pegi..wuuu

    ReplyDelete
  5. jonker walk tempat paberet aty mesti pergi biler ke melaka...!! suker sangat...
    tapi dulu lagi besh..sekarang macam dah kureng sikit..dah macam uptown sikit2...

    ReplyDelete
  6. Vahhhhh idea ke toilet tu mmg bagus lah ju.pas ni rara nk try gak lah.kikiki

    ReplyDelete
  7. owhh rindu melaka..mama iman pn sgt suka tinggal kt melaka.huhu

    ReplyDelete
  8. wow bestnya surprise besday,tanjat walid Qi tau..huhu
    yunk jonker street adalah very the happening tau sbnrnya,kt ctu byk jual cenderahati..(betul ke ejaan nie)

    nti balk raya nak try testla dok hotel nie..mekasih umi Qi review psl hotel nie..

    ReplyDelete
  9. wah menarik ni,..neway selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

    ReplyDelete
  10. haha wakenabeb jugak Walid QI..
    so sweettttt..

    Ermm malam2 kalau weekdays melaka sepi je kann tak mcm kat KL penuh sesah 24/7 nyampah betui

    Ok teruskan pelayaran mu sebagai pengkaki jalan yer Umi QI.. pastu up entry banyak2 ;)

    ReplyDelete
  11. perghhhh comel betul umi qi nye suprise..

    kek atas pinggan bersama tulisan tu pun sangat2 kretip..

    ReplyDelete
  12. akak umi qi, ida dating intai intai akak.. hehhehee.. walaupun ida anak Melaka, Jonker Walk pun ida tak pernah sampaii.. muahahhaa..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com