Part 1: Check in Hotel Seri Costa & River Cruise Melaka | Julia Johari
Booking.com

Part 1: Check in Hotel Seri Costa & River Cruise Melaka

Seminggu story hangat dari click here Part 1 until Part 5 pasal Gold Coast Morib...wehuuuuuuuuuu manyak syok....rasa dunia ini ana yang punya....kakakakakaka 
(Mabuk kepayang bukan mabuk preggy ye gojes hehhe)

Sapa baca story semalam yg last part 5 tuh mesti tau surprise walid Qi plak kasi holiday 2nd trip kt umi Qi lepas GCM...perghhhhhhhh cm tau2 jek umi Qi nih budak2 kuat jalan....siap buat2 nangis tipu2 tau xmo balik KL punya pasai muaahahhahah....Umi Qi...Umi Qi...malu tau Qi tgk...kang Qi ikut perangai Umi Qi acaner?

Oh Umi Qi suka if Qi ikut perangai gila2 suka Holiday.....tp ada syarat2nya....
Haaaaaaaa tgk Umi Qi ada syarat utk Qi tau kalo nk holiday...
-Kena hormat cakap umi dan walid serta org sekeliling Qi
-Kena belajar satu ilmu satu hari dan sehingga dapat skill tersebut contoh, satu hari praktice satu perkataan...

Pastu umi Qi kumpul satu ayat Qi ulang semula, perfect ayat sebutanya baru leh pi holiday yg Qi decide....only Malaysia ye darlink!!!! Only one only...hahahhaha nengok Umi Qi ye syarat2 mukan main....nyampahhh...tp betul mmg nk latih Qi belajar ckp one words pelan2 sehingga terbentuknya satu ayat...

Contoh.... Qaiser Ilman sayang Umi dan Walid....

Cukup buat Umi Qi terus bawak pi holiday Qi pilih hehhehe...ok x?

Terpesong plak tajuk citer...haishhhhhhhhh Umi Qi...
Okey, Walid sebenarnya ada hal kojenya di Melaka sekejap...so by the way dari GCM tuh dia terus nk bawak kami pi singgah PD tgk laut pastu terus ke Melaka...selesai kejenya terus pi check in hotel....yehuuuuuuuuuuuuu ini dia hotelnya ngan map umi Qi sekali kasik..sgt dgn bandar melaka jalan kaki pun boleh sampai hahha....
Bestttttttttttttttttttt! :D


 Hotel Seri Costa nih under Felda Residence tau....
Tapi susun atur dalamannya perghhhhhhh buat Umi Qi terjelepok kt lantai...cantik mcm GCM gak...mana ar diorg beli perabot kayu2 yg lawa2 nih...kalo ada secondhand pun umi Qi sanggup nak beli...

Walid dpt price contract rate tau...yelah dia kan ada family yer Travel Agent so untung ar Umi Qi...........sebab dpt dok hotel best tp murah....(dasar kuat jalan harus cari asben kaki jalan gak baru hati seiring, x gitu)

Haaaaaaa kami duk tingkat 1 ja...senang ada lif tinkkkk sampai dah...apa yg syoknya adalah bilik nih lantainya adalah kayu...Mmg Umi Qi suka berlantaikan kayu...sgt perfect ok bila pijak...Tgk ar umi Qi x menyabor dah pi rasmi katil hotel dulu....hahhahhha sah buli walid amik gambar...........dasar mak2 kaki gambar...nk buek caner kan....hadap je lah....hehhehe

Bilik hotel kami menginap 2 hari 1 mlm jek sekali gan breakfast esok pagi....so bilik kami nih bertentangan dgn dataran pahlawan tau...sgt dekat gan bandar tuh...perghhh jln kaki pun dh sampai...nampak x belakang tuh Menara Taming Sari...nanti umi Qi citer pengalaman naik menara yg best tuh ye....gayat ok hahhahaha

Qi lak konker katil...padahal walid Qi ada bawak standby katil baby dia dari rumah if hotel x include katil baby....hahahah habis ar mak pak tido bawah ler mlm nih Qi oiiiiiiii...kaco daun ar hahhaha

Part menarik adalah di bilik air...mmg ar xd pun bath tub atau pun jakuzi, tp Umi Qi berkenan ngan cermin bulat kayu tuh....rasa mcm nk curik bawak balik umah....suka tau cermin bulat....x tau napa :)

 Kemain Qi kan...dah ar bolot satu katil...pastu bolot lak control TV....uwaaaaaaaaaaaaaaa x baik tau buli Umi dan Walid.... ;p

 Lepas solat...rehat2 jap kt hotel...teruskan destinasi seterusnya....
Moh kite ke 
"River Cruise Melaka" (MRC)

 Walaweiiiii gojes....dari Hotel Seri Costa nk ke MRC nih x sampai 5min tau drive....pusing2 tang tuh gak hahhaha sampai dahhhhh....

Walid beli tiket dulu....xdak orang sebab hari Khamis 20 Jun kan...waktu petang gini jam 3 ptg org dok sakan buat keje kt opis....kami merayau....merayau hahhahahahha besttt kot...
Happy Qi rupernya tgk sungai melaka nih....bersih cantik dan anginnya sgt lah kuat....Qi byk kali ckp....tp x fhm sampai ke sudah apa yg QI puji tuh.... :)

Permandangan yang cukup indah... di snap oleh Umi Qi...ok x?

 Kena berbaris dulu tau nak naik feri nih, pastu mmg tabik spring la sbb ada kerusi sepanjang berbaris...sambil nikmati keindahan alam...mendung jek masa nih....Terima kasih Allah....permudahkan kami.

Nampak x auntie omputih tuh...dari tadi dok usya Qi tau...si Qi plak jenis melayan sesapa je yg baru dikenali sengih2 lah....hehehhe Qi nk balik London ke? Nak ke? 

Pertama kali Qi merasa naik feri RCM....dari awal sehingga akhir Qi sgt behave...dok senyap dan sgt berdisiplin....pelik tau...selama nih mana Qi nih leh dok setempat lama2...ini amik masa 45 min tau naik feri...selama 45 min ar dia dok dendiam....
AJAIBBBBBBBB! hehhehe

Walid mmg kaki gambor....
Kaki jalan...
Kaki semuanya lah yg Umi Qi suka....hahhaha kan dah terpengaruh gan Umi Qi....lallalalla....cantik ar view walid Qi nih....

Umi Qi gan hp cap ayam...pinky ko...haaaaa
Walid nk amik pic Umi...tp Umi pun nk amik pic walid ....so sama2 konica...syok sendirik....hahahha

Ya Allah....cantik sgt view RCM....best yerrrrrrrr dua org mat saleh nih x hbs2 puji....kami nih dua olang malaysia pun baru 1st time naik tau...jgn x tau hahahha

Peaceeeeeee....patot ar baru Umi Qi tau....Ajaib si QI leh duk 45 min tanpa sebarang rengekan...tgk mata dia? Mamai nk tidoooo rupernya....alololololololo....ini Umi Qi yer pasai...hahhahah xper Qi, umi nk ajor dari kecik2 nih kena lasak kaki jln...esok besar no hal lah kena hujan, panas, rintik semua leh redah...adventures gitu...

Layan permandangan jambatan demi jambatan...setiap satu jambatan yang dibina sangat unik...sgt mempersonakan mata x leh tutup...heheh

Qi: Oh my god!...I'm so tired...so sleepy....umi lets go homeeeee plzzzzz...
Umi Qi: Qi lets Konica2 with walid again....hahahah 
Qi: Oh my Umi.... (bila lah nak penat umi aku nih....xpernah penat dlm diari hidup bila umi kuat jln tau)

Antara view2 yg walid snap pic....so hottttttttt place hokeh...

Yeyyyyy 45 min pusing2 RCM...dah selamat sampai ke jeti utama semula....puas hatiii...dalam feri tuh pun ada penerangan yg cukup lengkap ttg view RCM in version English dan Melayu...well done Tourism Malaysia!!!! :)
Amik pic sebelum ke agenda seterusnya...depan tasik RCM

Ohhhhh i'm in love at the first sighttttt! Yehuuuuuuuu...

<<<Yeyyy so happening ok this trip...wpun short vacation...lompat sana sini tp sgt terhibur...esok pagi nk update Part 2: Menara Taming Sari....tungguuuuuuuuu gojes tungggggggguuuuuuuu hahhaha>>>

15 comments:

  1. semalam berapa bilik costa rica ni..akak klu gi melaka biasa tido mahkota je sbb rate company

    ReplyDelete
  2. adik kawasan..melaka ni kg hakak tau hehehe..kat klebang nun jer..amboi umi qi dalam toilet pun jadi posing tau..kerlazzz...

    ReplyDelete
  3. wah...syoknye Qi naek RCM...:)

    ReplyDelete
  4. Selalu kalau balik melaka mmg nampak hotel Seri Costa tu, tapi tak pernah check-in pun.. tido kat kampung je hehe
    Kemain breposing sakan yer uolls.. cantik hotel tu.. me loike sangat hehe

    River cruise tu mommy zaza pernah naik, tapi malam.. mmg cantik view2 tu kann.. kemain sampai sleepy baby QI hehe tapi Umi & walid dia tetappp nak berposing sakan hehehe

    jemput Umi QI tengok entry mummy zaza pulak pasal RCM kat sini http://zazaabdullatif.blogspot.com/2013/02/jalan-jalan-di-melaka-bersama-kanak.html

    ReplyDelete
  5. Kakak tengok kan Qi makin pandai posing sekarang ni. Senyum memanjang macam mama dia juga. Happy betul dia

    ReplyDelete
  6. berjalan sakan family QI nie..suka la dia.....:D

    ReplyDelete
  7. Ya Allah.mmg kaki jalan betul.best nya! kalo rara hubby dekat.mmg dh lama ajak bejalan gak.hehe

    ReplyDelete
  8. dapat bermalam seronoknya...
    banyak tempat kita bole jalan...

    ReplyDelete
  9. Teringin nak jalan2 melaka..tp blm ada rezki..

    ReplyDelete
  10. tak habis lgi jln2 rupanya..seronok sgtlah ye..mcm dunia anak yg punya..he~

    ReplyDelete
  11. umi qi ni asyik berjalan jek..babab kang baru tau!kekeke
    cruise kalau naik malam2 lg best umi qi..lampu sana sini.i paling suka tengok lukisan sepanjang sungai tu..ohsem2 belakakan

    ReplyDelete
  12. bestnyaaaaaa..kami pun tak pernah lagi naik RCM ni..boleh try nanti ni kalau g melaka..

    ReplyDelete
  13. umie qi..anis gogle2 psl hotel seri costa skali jmpa entry umie qi..tq sgt2 mbntu!

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com