Happy 2nd Anniversary Umi Qi and Walid Qi!!!!!!! | Julia Johari
Booking.com

Happy 2nd Anniversary Umi Qi and Walid Qi!!!!!!!

Alhamdulilah....alhamdulilahh...alhamdulilahhh
Syukur pada mu Ya Allah... :)
23 Julai 2011 - 23 Julai 2013
(2 tahun perkahwinan)

Genaplah dua tahun pelayaran bahtera kami sebagai suami dan isteri...
Sungguh hari ini adalah hari yang sangat2 mengembirakan hati dan sanubari...
Kerana hari ini juga Qi turut hadir memeriahkan lagi suasana kami sebagai suami dan isteri...dan kerana Qi jualah kami dapat title Umi dan Walid....sungguh x terkata...hanya mampu mengucapkan syukur dan solat sujud syukur...

Dalam 2 tahun?
Kisah sebagai suami isteri ada pasang surutnya...biasalah bila berbicara pasti ada terkesan dihati...adakalanya ada memberi sinar kegembiraan...
Suka dan duka sama2 harungi...
Betapa kuatnya kesabaran Walid Qi dalam menempuh liku-liku dan ranjau kehidupan sebagai suami untuk mencari sesuap rezeki utk isteri dan anaknya Qi...
Begitu jualah isterinya turut bekerja semata2 utk meringankan beban suami wpun suami mampu utk menyara keluarganya...
Justeru hadir nya Qi....penguat semangat kami utk terus kehidupan sebagai khalifah Allah dan sanggup hadapi ujian Allah bila2 masa sahaja dgn tabah dan tenang....permudahkanlah Ya Allah...

Mungkin ramai yang berkata tempoh perkahwinan baru 2 tahun masih belum boleh ditafsirkan lebih mendalam tentang perihal masa depan pasangan masing-masing....
Setiap orang boleh mentafsirkan berjuta2 tafsiran sekalipun...
Hatta bagi kami ia diibaratkan seperti jantung tanpa hati, hati tanpa jantung maka sama2 saling memerlukan satu sama lain utk terus hidup dgn sempurna...
Jantung sakit....maka hati pun merasa kesakitannya....hati sakit...maka jantung pun sakit jua...sama2 mengharunginya...

Hari ini 23 julai 2013 jam 10.00 pagi
Akan mengulang sejarah dan nostalgia 2 thn yg lepas...
Jom saksikan sedikit sedutan beratus2 gambar2 perkahwinan kami berdua...
::Gambar indoor studio::
Simple touch...i likeeee .... verangan ler tuh 

::Outdoor photoshoot::
Ohhh love this picture...sungguh bersahaja...ko mampu posing pakai veil panjang berjela? Hahahahahah panjang beb kalah Kate Meddilton muahahhaha ;p


::Outdoor photoshoot::
Time nih dok tahan gelak ketawa...muahahhaha biru muka i tau...kakakakkaka almaklumlah baru pestime nk bergambor outdoor pulok tuh...malu gaban hahahha




 ::Akad Nikah session:
Hanya ditemani keluarga sahaja...only family members allowed...kira mcm pernikahan tertutup...hahahha haper ingat artis je buley? Kami pun buleyyy hahhahha

 Tok kadi.................................sampai sekarang kalo tgk muka tok kadi seram seram seram hahahhaha sejuk tengkuk2...Aku nikahkan akan dikau.........................hahhahaha




Alhamdulilah...upacara pembatalan air sembahyang.........klik2...fuh time tuh cm retis2...mata berpinar tgk kamera sana sini situ...penat eh nk teleng2..hahhahaha

 Sarung cincin suami yang Umi Qi beli khas dari Madinah Al-Munawwarah...sungguhhhhhhhhhhh mengkagumkan batu permata dari sana semasa Umi Qi mengerjakan umrah buat pertama kalinya pada bulan 3 2010...bulan 7 2011 kami tawinnnnnnnnnnnnnn hahaha

Time nih dok tahan air mata........mmg dah nk menitik dah.....org yang selama ini setia walau apa jua sekalipun rintangan mendatang...dia menghadirkan diri suka dan duka....mana x nangis oiiiiiiiiiiiii....haruslah sebak pertama kali sah jadi isteri...title baru...tanggungjawab baru.... :)

Amboiiiiiiiiiiiiiiiiii mana ratu air mata? Mana? Hahahhaha dah nampak duitttttttt hantaran tuh senyum sampai ke telinga wehhhhhhhh hahahahha....nampak naaaaaaaaaa mata....haa mata apa? Mata air lah ahhaha


 Cincin kami....inai tuh lawa...suka sgt2 design simple tuh....weeeeeeeeee nak deko inai lg buley? Gataiiiiiiiii


 23 Julai 2011 - 10.00 pagi - Nikah (Rumah)
24 Julai 2011- 8.30 malam - Sanding (Dewan Wisma Sejarah, KL)
Pannngg2 kepuk2 pang2 kepuk2 kompan dipaluuuuu pengantin baru....duduk bersanding tersimpul malu awwwwwwwwwwwwwww! Hahahahahahahha verangan ko julia kan verangan hahahhaha

 Para hadirin yang terdiri dari kedua2 keluarga perempuan dan lelaki....kami buat satu majlis persandingan besar2ran senang...satu majlis disatukan....yeyyyyy


3 Jenis tarian zapin dipersembahkan...
Tarian dia datang....dengan senyum simpulnyaaa....dia datang! Suka beb lagu tuh
Tarian Zapin Bahari - Paling hotttttttt
Tarian Tari Tualang Tiga - Menggegarkan sanubariiiii
(Oh My god semua lagu tarian zapin nih umi Qi yang pilih...budak2 cilik yang menari...sgt besttttt rasa nak ulang tayang jekkkkk)

Team silat gayung persembahkan 2 jenis silat...wahhhhhhhhh hebattttt betul diorg

Barisan penari zapin yang cilik....tomei2 sorang2 nih...ini pic 2 thn lepas...laaa nih depa semua pasti dah besaq2 :)

 Tetamu VVIP....Dato' Yusoof Nor bersama2 dengan my Fil dan Mil...serba putih....saudara belah walid Qi....Tq dato'........ ;)
Tamat kisah tahun 2011
V
V
V
Masuk tahun 2012
Bluekkkkkkkkkkkkkkk....no more dating2 lah Umi Qi oiiiiiiiii....Qi dah hado nih haaaaaaaaaa....hahahahhaha tukang kaco daun, tukang sepah umah, tukang kasi umi dan walid happy sokmo tgk Qi hari2...amacam Umi Qi? Hahahahahahahah :p

Jom tgk sedutan video anniversary kami, nak tgk full sila dtg umah (bg gojes yang baru kenai umi Qi la)...sbb itulah video penting....nanti dah tua2 esok2 nih anak2...cucu...cicit...piut hahaha nak tonton apa moyang depa zaman dulu kala kahwin tuhhh....time tuh depa kahwin acaner lah ek...pasti canggih manggih teknologi time tuh hehehheh

<<<Masih terasa pengantin baru tau.........haaaaaaa jgn x tau...berbunga2 je hati nih....pelik mcm org baru nak cintan cintun...padahal sambut anniversary je pun....tp harus ada perasaan itu...baru kekal mesra bahagiaaaaaaa....yeyyyyyyy hari nih berbuka puasa speacial....wehuuuuuuuu tungguuuuuuu ye>>>

18 comments:

  1. Heppy Anniversary akak, semoga bahagia disamping suami dan anak tercintaaaaa

    ReplyDelete
  2. happy anniversary ju....:)
    semoga kekal berbahagia n dimurahkan rezeki sekeluarga....cepat2 bagi adik kat QI yeh..heheh

    ReplyDelete
  3. happy annivesary julia cantik dan suami...kalau kita kenal masa wedding ju mesti i dtg wedding tu kan ..eh tetiba hehe..semoga ke syurga sayang

    ReplyDelete
  4. terasa kemeriahan masa tgk gambar kat atas nuh...semoga korang hepi n bahagia tau...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. 2 tahun dah berlalu.. semoga Umi QI & Walid QI bahagia & kekal hingga hujung nyawa bersama anak tercinta QI..

    Meriahnya persandingan uolls yer..
    siap berzapin silap lagi.. curlasss Cik Kiah hehehe

    ReplyDelete
  6. heppy annivesary..moga kekal hingga ke jannah..

    ReplyDelete
  7. Happy Anniversary umie Qi!!! amboii..meriah betul majlis kenduri umie Qi =)

    ReplyDelete
  8. tiap kali anniversary rasa cam nak bersanding lagi kan... hehehe...

    nyway,, happy anniversary umi qi.. :)

    ReplyDelete
  9. Selamt ulangtahun perkahwinan Ju. Moga terus berbahagia dan tambah zuriat lagi..

    ReplyDelete
  10. happy anniversary akak..
    ooo kita kawen tahun yang sama..
    cuma beza 2 bulan je..hehehe..
    yang bestnya akak dah ada baby QI yang omey2 tu...nory takde lagiiii...sob...sob..sob

    ReplyDelete
  11. alalalah comei nye dia dlm pakaian ittew.. malu2 kuceng gitu :P

    ReplyDelete
  12. Tahniah umi qi. tak sangka kita berkongsi tarikh aniversary. semoga perkahwinana kita hingga hunjung nyawa..amin

    ReplyDelete
  13. tantek lah umi QI,masa nikah tu berseri seri mukanya~

    ReplyDelete
  14. omeyyynyaa umi Qi.. tahniah akak! happy anniversary.... ;)

    ReplyDelete
  15. happy anniversary semoga kekal berbahagia hingga akhir hayat

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah..dah 2 tahun..syukur..tahniah..semoga berkekalan hemdaknya..

    ReplyDelete
  17. eppy belated eniberseri juli dan abi hehehe..maaf lambat wish korang..maklum masuk spital..

    amboi cantiknyer masa kawin,grand lagi tuuuuu..kerlazzz sgt..moga kasih sayang kalian hingga ke jannah Allah..aminnnn

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com