Food Review: Jemputan khas iftar dari blogger di Flora Cafe! | Julia Johari
Booking.com

Food Review: Jemputan khas iftar dari blogger di Flora Cafe!

Syukur Alhamdulilah :)
Tersenyum meleret pagi ini....
Ucapan berbanyak2 terima kasih kepada blogger adik Mila Ahmad  kerana menjemput Umi Qi, Walid Qi dan Qi hadir untuk turut serta dalam acara food review dan iftar bersama-sama2 di salah sebuah tempat yang cukup indah di.....

Flora Cafe
Lot G..08B-1Ground Floor,
The AmpWalk, 218 Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur.
Tel : 03-21618010

Tidak sangka dulu Umi Qi pernah join contest adik mila nih...menang! Xlama kemudian di jemput untuk iftar bersama2 dgn para geng blogger lain antaranya hakak kawasan yang terkenal sis Diya dan lain2...nice to meet u all new blogger :)

Tepat jam 7.00 malam...berlabuh lah kami bertiga betul dalam bangunan Flora Cafe....
Mata kami bertiga x boleh tutup rapat2 sebab terlalu asyik melihat decoration yg sgt indah sana sini yg terdapat dlm cafe berkenaan...sungguhhhhhhh mengujakan!

Inilah dia view depan Flora Cafe....cantikkk kan...penuh sana sini bunga2 dari ats siling hingga ke ruang legar luarnya....mengkagumkan bagi kami bertiga yang baru pertama kali menjejakkan kaki di sana :)

Kita posing duluuu dpn Flora Cafe...itu perkara wajib hehehe....jemputan iftar kali ini kami bertiga sedondon pakai tema merah menyala gitu! PAstu pakai skirt berombak2...mcm Saloma hahahha!
Awwwwwwww! hehhehe ;p



Bergambar di tempat berbuka puasa blogger2 jemputan...tgh tggu geng blogger lain dtg...so Walid dan Qi bergambar dulu cop tempat....alalalla...nk puji kt owner Flora Cafe....cantik tau deco u olls...glammmmmmmmm habis!

Sebelum berbuka...nk promote dulu
Dewasa: RM45+
6-12 tahun: RM20+
Valid: 10 Julai - 5 Ogos 2013

Murah kan? 
Ya sangat2 lah murah....jap lg Umi Qi akan cerita pengalaman food review di sana....di jamin sedappppp! :)

Walid Qi jaga Qaiser ilman sebentar...sementara Umi Qi mewajibkan diri untuk mengambil gambar makanan2 berbuka puasa yang dihidangkan secara bufet....
Letsssssssss move it gojessss! Yehaaaaaaaa klik klik... :)

Mata Umi Qi tertumpu pada hidangan ini...
Ulam-ulaman....sambal belacan dan lain-lain yang u olls boleh nampak....sgt2 menjaga kesihatan sbb penuh dengan sayur-sayuran...good job Flora Cafe!

Buah-buahan....simple and nice....potongan buah yg sgt besar....weeeee

Pencuci mulut...sedappppp!
Cuba u olls tgk every single penyediaan makanan di deco dgn big candle.......fuhhh romantik! :)

Pulut dan bubur pilihan...bubur cha-cha...aummmmmmm!

Roti jala.......

Rojak buah-buahan...good nutrition!

Kudapan....krop krop krop aummmmm.... :)

Mee Bandung....terbaikkkk!
Mmg kegemaran Umi Qi kalo pi mana2 berbuka atau hari biasa sekali pun mmg suka sgt gan mee bandung....sini pun hadooooo :)

Pernah makan Nasi Beringin?
Walid Qi ckp nasi ni asalnya dari Muar Johor...yeke? 
Haaaaaaaaa pertama kali nk review rasa nasi beringin....jap g umi Qi tunjuk bagaimana rupa nasi ni ye...tunggu

Yeszaaaaaaaaaa

Gulai kepala ikan dan ayam goreng berempah perghhhhhhhhhh! 

Kerabu kacang panjang...sgt bestttt!...x percaya? Sila pi iftar disana ye baru anda tahu hehhehe

Seafood! Macam2 ada....ketam...kepah...kerang....semua giant size...puas hati makan...jgn keliru...ini semua dh masak sama ada secara rebus atau stim...terpelihara kesedapanyer...cicah thousand island...uhhhhhhhh! Walid Qi kt sebelah pun lupa dah hahahha

Antara dish berbuka yang kami ambil dan food review ialah 
Nasi Beringin
Inilah dia ruper nasi beringin...pertama kali rasa nak lagi...hehhehe

Pencuci mulut :)

Wajib!....
Ulam ulaman dan sambal belacan itu geng sehati sejiwa bila makan nasi bertambah hahhaha

Ini dish Walid Qi punya....weeeeeeee penuh sepinggan...kekkekeke

Di temani bunga Orkid ini disetiap meja...harumm semerbak cantik sgt...rasa mcm hadiri majlis kahwin u olsssss perghhhhh its a fresh flower hokeh!

Baby Qi...
time nih blogger semua dok sibuk bebuka puasa...si Qi buka puasa gan torch light kesayangan walidnya hahahhaha....ditemani jugak gan teddy bear purple dia...awwwwwwww lovely syg Qi...2 biji kurma habis budak nih mkn...
(Qi Age: 10 month 13 days old)

 Solat maghrib dulu gan walid Qi di tingkat ats Ampwalk....and then sambung makan....
Kali ni nak cuba Mee Bandung....ohhhhhhh terbaikk sgt...kuahnya menepati citarasa umi Qi...pekat melikat...rasa semua bahan2nya...weeeee umi Qi kasi 4 bintang :)

Lihat...inilah dia semua geng blogger...yg pakai baju kuning tuh lah adik Mila with asbennya...kesemua rata2nya jemputan blogger yang sudah kahwin....cun2 seyhhhh malu umi Qi bosar badak nih haaaaa hahhaha

Coklat fountain....
dapppppp yer heheh amik sikit testing!

ABC....
self service tau semua nih Umi Qi amik...haaaaa sendiri buat sendiri mkn...hehheheh

Seafood......
Wajib ambil sebab Umi Qi mmg kaki makan seafood...satu untuk walid satu utk umi Qi...heheh

 Gaya seorang mommy diva makan Udang Galah dgn kepala2 udang sekali tauuuuuuu percaya? Percayalahhhhhhhhh hahahhaha

Mengabadikan gambar bersama2 adik Mila Ahmad....weeeee Qi plak haishhhhh rosakkan gambor sob sob hahhhaha 

Pic bawah tuh ada sesi perkenalan dgn Mr. Mell...supervisor Flora Cafe...dgn setiap celotehnya yg best....jap lagi dia nk bawak kami review 
Flora Academy di tingkat atas...jommmm babeh!

Jangan x tahu...selain cafe...Flora Academy pun hado...mcm2 diorg sediakan perkhidmatan utk pelanggan...cuba baca :)

Antara design pakaian yg disediakan...huhhh flora betul hehehe bg pengemar flora sila2 hadirkan diri anda ye...

Heheheh aksi Umi dan Qi...ada2 saje kan kami nih...hehehe break 5 min...

Antara dekorasi di Flora Academy....mengkagumkan bijik mata umi Qi tau...hahhahahha cantikkkkkkkkk

Bergambar dgn New Blogger....wpun baru jumpa pertama kalinya...terasa mcm pernah jumpa je sebelum nih hehehhe itulah dia penangan kuasa blogger...ada aura yg tersendiri :)

Berat almost 10kg rasanya Qi nih....hahhaha dia nk sgt merangkak kan...haaaaaaaa amik...merangkak lah puas2...siap suh Umi beli bakul lagi hahahhaha

Gambar dari atas...wahhh kalu buat event wedding dan birthday sini pasti meletopsssssssssss....weeeeeeeee

Mendengar penerangan dari Mell...satu persatu :)

Aksi blogger2 bergambar dengan baby Qi....seeee!
Semua gambar Qi dgn blogger tersenyum riang je kan....kalo amik pic gan umi sure mengamuk2 hahhaha

Blogger
Mila Ahmad (tudung kuning)
Sis Ameris (tudung pink)
Nory (tudung oren)
Lain2 (maaf ye ada nama lain x isi sekali...Umi Qi sdg giat follow blog anda tau...keep in touch ya..)

Qi with kakak nory...cantik manis org yer dik nory nih...hehehhe suka ler tuh Qi....hahhahaha mmg Qi suka sgt gan org baru dikenali...x boring cm Umi kan...asik2 Umi jek hahhahah

 Ya Allahhhhhhh!
2003-2013 (10 tahun tidak ke temu)
Inilah dia Cikgu Mariam...cikgu sekolah tingkatan 6 atas...mengajar subjek Pengajian Perniagaan....tidak Umi Qi sangka2...dari jauh Umi Qi usya2 cikgu nih...hati berdetik benarkah apa yg daku nampak depan mata...depan meja kami...adakah itu Cikgu Mariam yg disayangi...subjek mengajar yg plg best semasa disekolah....
Jawapan yer YA!
Tanpa segan silu Umi Qi pi rapat2 di mejanya...ucap salam...Cikgu Mariam ke?
Jawapan yer...Ya!

Terus Umi Qi kucup tgn cikgu Mariam...rasa sebak nak nangis pun ada...bayangkan 10 thn x pernah jumpa....tp Allah maha kuasa...di majlis iftar bersama blogger di Flora Cafe jugak Allah jodohkan Umi Qi berjumpa dgn cikgu sekolah sendiri....

Ya Allahhhhhhhhhhh daku menangis kerinduan dan mengucap syukur...ia adalah hadiah yang sgt bermakna pada hari itu...:) Terima kasih Allah...keep in touch ye cikgu....leh beraya umah cikgu nanti...sekarang beliau mengajar di Sekolah Menengah Air Panas, KL sejak thn 2008....makna yer dh lama cikgu posting kan dari SMKGS? 
Terharuuuuuuuuuu!!!!!!!!!

Bergambar dengan Walid Qi....penyokong dan penguat sanubari Umi Qi...tanpa Husband....siapalah Umi Qi....x gitu Qi...hehhe Qi penyeri hidup kami berdua...jerit, tawa, nangis....semuanya Umi Qi sambut dengan senyuman utk Qi....itulah kuasa Ibu....menerima anak seadanya... :)

Lepas tuh bermulalah Klimaks bergambar ramai2 depan Flora Cafe...hehheheh mcm2 aksi ada heheh :p

Hakak Kawasan with Hadik Kawasan hehehhehe
Itulah nama timangan kami bila berjumpa hahahha ada kisah disebaliknya kenapa hakak kawasan Pinky Mommy nih bg nick name hadik kawasan kt Umi Qi...hehhehe nk citer pun sogan...nanti tanya sis diya ye hahahha

Pic nih nampak serupa kan...apa bezanya?
Qiiiiiiiiiii.....
hahhahahha tgk lah aksi dia...x menang tgn Umi Qi tau nk handle...dgn berat segantang guni beras...ohhhhhhhh hahhaha...
Hakak kawasan due date bersalin next month 23 Ogos 2013 Jumaat...betul kan hakak kawasan...kalo salah tegur....berseri2 ibu hamil kembar nih x lama lagi....weeeeeeeeeee hakak kawasannnn nk aura kembar plissssssss...hembus kuat2 hehehheheheh

Aksi gambar para2 husband....x sangka Walid Qi sgt sporting that day....hahhaha boleh buat aksi tunjuk2....hahhaha kami pun nak jugaaaaaaaaakk heheh

Akhir sekali....
Bergambar dgn sis2, adik2 blogger sekalian....yeyyyyyyyyyy!
So, happening....mmg kali ini pecah tradisi akak2 dan adik2 blogger...semuanya so sporting! Semua masuk in one key blogger...weeeeeeeee...miss u olls so much :D


<<<Ucapan berbanyak terima kasih kepada adik Mila Ahmad sekali lagi dan kepada Mr. Mell serta pihak yang merancang Majlis Iftar bersama blogger....anda semua Umi Qi kenang sampai bila2....Walid Qi kirim salam pada semua yg jemput beliau...Qi juga siap kasi flying kiss byk2 kt u olls...emuahhhhhhhh....so geng blogger and silent reader out there....sgt2 recommended utk berbuka puasa disana...dan merancang majlis lain2...sgt hebattttttttt ok...u olls kalo ada majlis sebegini lagi jgn lupa Umi Qi ye hehhe>>>

17 comments:

  1. Bestnya jumpa blogger semua.....best dapat makan freee cantik julia

    ReplyDelete
  2. adik kawasan gojes sangat ari tuuuuu..merah mengaum hahaha..cantikkan deconyer..akak suka!

    rasa nk suruh mell deco kn umah jer hahaha..alhamdulillah dpt jumpa bloggers yg sporting semuanya..mkn sedap..blk umah tido terus..

    ReplyDelete
  3. Akak umi qi, name saye ida. hahahahhahaha.. aum aum aummmmm

    ReplyDelete
  4. akak nory ? heiii dia antie lah akak pulak marah ni haha...bestnye dapat jumpa akak dan Qi uminya peramah gilaaaaa dahla Qi tu cumel tak meragam sangat boleh join event lagi lepas ni hehe...

    ReplyDelete
  5. haiiii ummi qi! :)
    nama saya nadiaaaaaa :p
    nanti ada event nadia roger lagi yeeeeee

    ReplyDelete
  6. Saya dayah... err.. kakak dayah la sebenarnya kot sbb dah tua... heehee.. salam kenal... harap jumpa lagi... :)

    ReplyDelete
  7. umi cantik..qi hensem..
    bestnya makanan die..terliuq tgk ketam tuh..hihi

    ReplyDelete
  8. giler hapenning bila blogger berjumpa. mcm tak balik dok borak sakan.seb baek ada anak kecik...

    ReplyDelete
  9. alamakk akak gojess ni, jgn lah puji nory sgt kak...kembang dah montot ni...heheheh...

    akak, bila nak bagi nory pinjam Baby Qi tu..??gerammm lah ngan itu budak tecikk...hehe

    ReplyDelete
  10. Hadoila terliur sudeh nengok menu2 nie sume umi Qi..
    Bestnya leh jmp blogger2 kan, xda spe ke nk jmput bloger suam kuku nie? Hukhuk

    ReplyDelete
  11. hehehe best nya ju! sonok nya jumpa.mknan lak sume cm sodappp yo! hahaha.

    ReplyDelete
  12. best nya event cam gini..geng blogger pahang bila nk buat pun x tau hehe

    ReplyDelete
  13. cantiknya ummi Q berblouse merah..dgn skirt gitu..kerlasss

    btw..air panas girl skool tu sek akak..hehehe..

    dan SMKGS tu sek abang2 kakak akak....ngeee

    ReplyDelete
  14. cantiknyer dekorasi cafe..!! suker...*orang tunjuk makanan aku sibuk tengok dekorasi..hahahah..

    Ju pon gojes glam.. :)

    ReplyDelete
  15. Jumpa ex-cikgu tu yg terharu habis kan. Meriah betul kakak tengok bila makan ramai-ramai dan juadah pun banyak..

    ReplyDelete
  16. huhu tak ada jemputan pun utk join.. sob sob sob =(

    ReplyDelete
  17. bestnya dapat jemputan makan2... bila leh dapat jemputan macam ni agaknya.. hehehe..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com