Buy Online: V-Cool Bottle Warmer Pouch | Julia Johari
Booking.com

Buy Online: V-Cool Bottle Warmer Pouch

 Aloha all gojes and blogger out there....happy ramadhan day!
Alright today nak review another buy online yang mempunyai rating kepuasan tahap tinggi dari Umi Qi iaitu..........

 'V-Cool Bottle Warmer Pouch'

Siapa pernah dengar sebelum nih angkat tangan?
Kalo hado bagusssss...anda ibu2 yg sgt prihatin ttg teknologi semasa...
Sebelum ini, Umi Qi pakai versi warmer beg simpanan susu sementara seperti gambar kt bawah nih....besaqqqqq gedabakkkkk....pastu x sporty kan...hahhahaha jgn marah eh jenama...i bukan condemm u....tp zaman sudah berubah...need things more accurate and advance  with small space and quality time management....

Haaa siapa kata nk buat susu xperlukan time management? Semua benda dari sekecik2 habuk pun perlu kita buang dan perlukan masa tertentu utk kita sapu supaya bersih btol bukan? Begitu juga dgn barangan yg Umi Qi nk review nih...

Dekat 9-10 bulan umur Qi pakai hat benda alah seperti bekas dibawah...pasti ramai mommy out there yg guna susu formula dah bancuh dlm bottle nk bg sentiasa panas mesti pilih bekas nih kan *gambar dari goggle, tQ google.

Besarkan? Mmg lah ia bersifat memanaskan susu sehingga 3-4 jam suam2 gitu...mmg x dinafikan ia amat berguna time zaman semasanya...

Analisa pengalaman umi Qi guna beg susu sementara nih:
-Besar dan perlu beg besar utk sorok bekas simpanan susu
-Dari jauh org leh agak itu adalah bekas susu hahha 
-Berbau...kena basuh setiap hari if susu meleleh dlm bekas tuh
-Kena ganti beli 2-3 bulan sbb bekas nih mudah sgt berbau...susah nk hilang bau bila dh basuh
- X style... :(
Maka....kerja keras Umi Qi adalah goggle selam sana sini cari kaedah lain....
Pernah cari kt area The Curve dan Midvally...tp benda pouch nih xdak juai.... *sigh
Pelik sbb dlm online je hado benda super sporty like socks ok hahhaha ialah umi Qi gelar mcm stoking kenyal gitu...

So google hari2, jumpa dlm Groupon, streetdeal pun hado juai...tp mahaiiiiiiii haa...wpun diorg dh offer murah...jgn marah eh, ini kan nama yer buat perbandingan...hak customer kan.

So Umi Qi bukan jenis tgk murah amik...tp still google lagi cari lubuk lain...
Maka dgn izin Allah berjumpa lubuk murah dan lagi best...siap daftar jadi ahli online tau hahahha

Nanti Umi Qi kasi link...tunggu
Tadaaaaaaaaaa my parcel is arrive...just take 2 days only wehuuuuu cpt betollllllllll

Airpak nih cepat bebenor...perghhh!

Inilah diaaaaaaaaaa
 2 x V-Coool Bottle Warmer Pouch (Big) 
*Wide Neck Bottles*
Color: Sky Blue
Only RM19.46 

Murah beb! Pastu style....dah xmalu2 dh nk bawak bottle susu style ataih stroller....drive with smile hahahahha :)
Ada mcm2 kaler dan saiz tau...tp time Umi Qi order kaler lain dh habis...perghhhh habis saje kan...saiz umi pilih size big sebab Qi dh guna bottle super duper besar...senang x yah bancuh susu banyak kali...yeyyy

 Big Pouch nih boleh ikut saiz bottle kita tau (utk kategori bottle besar ye) if bottle kita jenis slim dia ikut slim, if ada bottle mcm pinggang anak dara mcm bottle Qi dia ikut pinggang anak dara hahahhah i likeeeeeee....kan serupa mcm kita pakai stoking gitu...
Apa sebab dia buat lubang tgh tuh? 

Utk lihat sukatan susu bila baby kita minum dh nak habis takat mana....haaaaa x yah lah dok bukak tarik pouch tuh...kan senang... :)

Ini rupa didalam...
Kain yer kenyal sgt tau...

Ada pemegang pouch warmer...senang nak sangkut kt stroller atau nk sangkut tepi tingkap kereta atau dimana sahaja....woahhhh i like bab sangkut2 nih.....yeyyyy
jahitan dia kemas sgt...kalo kita tarik kuat2 pun x kan tetas benang dia...mmg dibuat utk tahan lasak...

Bahagian bawah...jahit dua kali tuh nampak x? 
Pastu ada lubang kecil kt bawah...utk bg pengaliran udara sikit supaya pouch warmer x mudah busuk dan udara terpelihara :)

Resit pembayaran online...dia sisipkan dlm plastik warmer tuh bagusssss tau...kebanyakkan online x bg resit kan...hanya terima borang pos laju jek hehhe

Ini dia kasi zoom dekat2....kalo korang nk pi sendiri pun boleh...call dulu...tp Umi Qi malas nk pi jauh...Klang tuh gojes...sapa2 dok klang pi lah...nanti review apa korang beli sana plak...jimat wang pos hehehe

Inilah dia style ko mmg daboom wahai V-Cool warmer pouch bila digandingkan dengan bottle susu Qi yg super seksi awwwwwwwwwwwww....Umi Qi plak yg terpikat....sedondon plak tuh warna bottle susu light blue gan pouch tuh....
Baru ar Qi nk jinjing bottle susu dgn rasa bangga...sbb stylo! :)

Mommy gojes....ini Qi punya....belilah kt geng2 Qi sekali agar tampak stylo cm Qi...hehheheh Qi suka pegang pouch tuh sbb memudahkan dia minum susu dan x rasa panas sgt...selesaaaaaaaaaaaaaaa!

Ini dia bukti betapa Qi leka dan suka bebenor pegang pouch nih...

Kelebihan pouch ini yang Umi dh pakai abaout sebulan:
-Boleh bertahan memanaskan susu baby 3-4 jam sahaja (lama kan kalo nk pi travel sgt sesuai)
-Jimat ruang, boleh simpan dlm beg pingu Qi...
-X perlu pakai beg besar lg
-Tiada lagi masalah bau/ boleh basuh buh dlm mesin jek dan spin tanpa rasa ragu
-Mudah dikendalikan
-Kain pouch yg sgt berkualiti tinggi
-Bermacam2 kaler leh pilih...pink ke...orange ke...
-Yang penting STYLOOOOOOOOOO
Hehehehhe....itu yg penting sentiasa panas dan STYLOOOOOOOOOOOOO hahahaha :p 

Amboiiiii dok berangan apa lah tuh Qi oiiiiiiiii....hehheeh

Ini dia link yang gojes leh beli....wehuuuuuuu Umi Qi kasi 5 star boleh? hehehhe

<<<Puas hati bila buat review online nih, sbb itu umi Qi guna dulu dlm sebulan lebih baru review...bukan beli x guna lg tp terus review...itu bukan review nama yer...itu tayang FREE sajerk hehehhe...ok lah hari ini dah hari jumaat, Walid Qi dok bg signal esok mau shopping puas2 sbb ari ahad nih ada agenda super meletops kena realisasikan....huh berdebar2...harap ia jadi kenyataan...weeeehuuuuuuuu challowww beteyyy :p>>>

17 comments:

  1. berminatttt sangat..nak nak pemanasan tu agak lama jg kan..blh hint hint kat suami ni ehehehe..

    nak skodeng jap, tgk kaler aper lg yg menarik..thanx adik kawasan utk review ni ;)

    ReplyDelete
  2. yeahh tq Umi QI..peluk ketat2..
    err mcm xsabar jgk je nk tgu ape misi umi QI hr ahad ni..haha kepochi:p

    ReplyDelete
  3. menarik lah..memang sangat styloooooooo..thanks sharing ju ;)

    ReplyDelete
  4. Fayel mmg ada sis...now dah jadi penyimpan skrew papa hehehe

    ReplyDelete
  5. homaigaddddd! nak beli jugak. meh peluk cium sikit sebab hasut ai beli benda ni. hahaha!

    ReplyDelete
  6. ju rara pon pakai gak bekas yg ju pakai tu.mmg pon lama lama dye bau kan.dh basuh pon stil bau! eh ju! rara tgk kat website tu kalau ada member card lg murah.cane nk apply member dye eh? hmm susu tu kita buat tahap panas mcm biasa,pas tu even anak dh minum,xhabis,letak tepi dulu dye still suam eh.x sejuk eh?

    ReplyDelete
  7. Masa anak-anak kakak dulu memang pakai yg gambar memula itulah. Sekarang kan dah macam-macam cara dibuat utk lebih selesa dan cantik.

    ReplyDelete
  8. Nak beli jugakla..even aish nyusu badan..saje gatai nak perabih duit

    ReplyDelete
  9. Umi QI kita pernah bli storage bottle kt sini..hehe..mmg tahan eh susu suam2 sampai 3-4jam?

    ReplyDelete
  10. Klang ea? nanti nak walk in jep laaa.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  11. murahhhnye!! dulu pnh tengok mcm mahal...hehe

    ReplyDelete
  12. bayangkan dari anak sulung hingga 5, beg botol tak guna langsung..tak tahu kenapa..last2 baru ni adik ipar bersalin terus bagi kat baby dia..

    suka paten baru ni, nak pegang pun senang...cantik...

    ReplyDelete
  13. maklumat berguna bila saya ada anak nati . thanks sharing .

    ReplyDelete
  14. murahnyeee ju!!
    tetiba rasa gedik nak beli jugak...erksss

    ReplyDelete
  15. aduhhh Zaza mmg tak pernah dgr & tahu pn pasal V-Cool Bottle Warmer Pouch ni sebab tak ada anak kecik lagi buat masa ni hehehe

    Eh murah jg yer harga V-Cool Bottle Warmer Pouch tu Umi QI.. berbaloi2 lah beli, warna biru suit lah dgn Baby boy QI hehe

    I'll take note the supplier's name.. mana lah tahu akan dtg nnt ada anak kecik nnt boleh lah Zaza beli V-Cool Bottle Warmer Pouch yang sama mcm baby QI ;)

    ReplyDelete
  16. Saya ada try letak air panas dlm botol susu lepas tu saya simpan dlm v-cool bottle warmer ni tp air panas tu x tahan panas sampai 2 jam pun.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com