Bread with full of LOVE! | Julia Johari
Booking.com

Bread with full of LOVE!

Wehuuuuuuu...mood untuk update sedang ON AIR! :)
Semalam bz sgt gan kerja editing di opis....bz sesangat...mood down nk update blog...

So now...membuak2 nk update new menu....
Something interesting yang Umi Qi nk buat sgt2...budak kecik sekolah rendah pun pandai buat hahahah...TQ so much to Nana Farhana Blog sbb perkenalkan teknik nih...cuma dari segi nama resepi Umi Qi suka reka sendiri boleh kan hahahhaha

Haaa nih dia cubaan menyebarkan love love love kt sna sini...akhirnya Umi Qi terjebak buat menu sahur atau supper sebegini...
Agar senantiasa bagi suami terhibur dan menarik perhatiannya utk bersahur...
Katanya "Yayunk....wauuuu comel yer sosej jadi love....kreatifff yee maaa :) "
Montot umi Qi kembang setaman...
So umi Qi ckp kt asben...belajor dari geng gojes la jadi pelan2 pandai hikhikhik
(Semuanya utk suami tercinta tau...sbb tuh dari ZERO becoming to HEROIN at my KITCHEN hehehhe :)

Deco je lebih kan gambar nih....umi Qi suka deco2 tau pakai imaginasi sendiri...mai Umi Qi nak ajar cm ner nk buat Love sosej tu hehehe

Mula-mula rebus sosej sampai empuk....kemudian belah sosej sebegini...

Kemudian amik lidi pencungkil gigi (amik yang belum pakai hokeh hahahha) cucuk hujung ke hujung cm nih...bagi lidi tuh terbenam cantum bentukkan love :)

Tadaaaaaaaa ada dua bentuk love kan...
1 for u
1 love for me...
Alalallalallala romantik hahahhaha

Then, pecahkan telur dalam love tuh tengah2...tp umi Qi 1st time buat so telur tuh terkeluar sikit dari landasan...xpala kan janji kuning telur tuh masuk dalam LOVE :)

Display
Yeyyyyyyy semudah ABC....asben pun sukaaaaa nk bersahur atau supper....kekekeke
Comel x gojes? hehehe

Haishhhhhhh tengok menu simple sahur nih terliur plak dah hahahahhahhahaha haip poser lalink :)

<<<Jom la buat gojes...senang ajer...jom romantikkan diri anda khas buat untuk si dia....Husband tersayang.....Oh! My Bread with full of LOVE!!!!!!!! :) >>>

12 comments:

  1. haishh dia dah buat...nak buat lupa...nanti nak buat love tgk apa reaksi husben

    ReplyDelete
  2. ish...takut nanti iols punye asben kate.."ni nak makan ke nk buang tebiat?"hahaha~~~

    ReplyDelete
  3. mlm td dh prepare dh sesiap bebahan potong hotdog la semua.. tup tup pg td.. husband i kejut.. mknn semua dh ready... sayang husband sgt... i tggal cuci muka n gosok gigi trus loncat makan.. hehehe maklumla i kepenatan dua hari course...

    ReplyDelete
  4. halor homeinyer love love ni..nak buat jg lah, mesti laki akak buat muka pelik nnt hahaha..tak kira nak buat jugek ;P

    ReplyDelete
  5. blogwalking dr td telan air liur je lah gulp gulp..HAHA !

    tapiiii..kenapa suweet sgt sosej tu..romantika betol..hihi

    ReplyDelete
  6. heyy akakk dah kenapa ajar ida menda cute cute nii.. nk buat jugak.. hahahaha

    ReplyDelete
  7. omeyynyer...
    nak buat jugakklahh sahur nantii...hehehehe

    ReplyDelete
  8. alololo tomei2..pasnie leh buat bunga plak..hehe

    ReplyDelete
  9. hah simple senang giler nak buat..
    harus kena try ni.. thx Umi sharing is caring.. LOVE LOVE LOVEEEE ;)

    ReplyDelete
  10. tak sabar tau nak ada umah sendiri...bila ada umah sendiri bleh suka2 masak cenggini ke hasben...huhuhu...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com