Anak remedy utama kepada mood swing! | Julia Johari
Booking.com

Anak remedy utama kepada mood swing!

 Bila mood swing semacam rasa nak robohkan satu bangunan kata kau!!!!
Haaa Umi Qi pilih remedy dan ubat mujarab.....
ANAK!
Lihat gambar anak leh buat diri kt opis rasa bahagia wpun tatap gambar anak jek.....dulu sebelum kahwin mukan main tatap gambar bakal asben....now.....asben no 2....sbb ada hero bujang yg lagi encem perlu ditatap....kalo x jumpa...x tgk sehari Umi leh sakit jiwa masuk Hospital Tg Rambutan hokeh hahahhaha haaa itu besarnya kuasa perasaan jadi ibu2 nih kuat terhadap anaknya....boleh rasa apa yg anak rasa...sedih atau gembira...

Ari nih dari pagi sampai laa nih tulis mood swing tahap tsunami....amik pendekatan byk diammm...berapi dah nih rasa....pelik nk marah sbb hape x tau...tp jgn ar korang tegur haku hari nih...kang bola2 api keluar dari mulut susah.... (Bendera merah baru naik tadi....patot arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr pun mood swinggggggggggggggggg :(

Mencikkkkk tau...mmg ar regular bendera merah...tiap2 hari ke 28 mesti hadir...tp kekadang pelik hormon ke arah marah itu melebihi segalanya....pelikkkkk :(
Sebelum Umi Qi jadi kak long mcm cerita Teduhan Kasih tuh baik Umi Qi cari remedy mujarab bg atasi masalah mood swings di opis....grrrrrrrrrr 

Layan gambar Qi....10 bulan 4 hari dah dia hari nih.... (Story pasal melaka tuh i citer esok....dah kata mood swing jgn dilayan...kang teruk cerita holiday jadi cerita cakar ayam hahahha)

Ini dia bujang Umi Qi...sapa mau beli ini budak? Gojes? heheh Suka sgt dok dlm troli Tesco Manjalara atau Tesco Selayang....

Betollllll lah bila tgk gambar anak....Umi Qi gembira balik...mood swing automatik bertukar jadi mood happpyyyyyyyyyyyyyyyyyy :D
Qi suka memanjat....heheh umi Qi pun suka panjat pokok rambutan dan jambu dulu masa kecik2 sampai tebuan pun gigit kt hidung jadi besar hidung umi Qi masa kecik2...nakal naaaaaaaa hamik ko umi Qi heheh...so bila tgk anak sendiri baru tau daku dulu sebegitu...layannnnnnn karenah dia mcm layan karenah diri umi Qi :)

 Umi Qi dok sibuk pilih barang...dia lagi teror pilih tau....

Paci tuh saje umi Qi kasi pakai...dia yer PR sgt lah mesra alam...ke  Qi ikut perangai umi Qi gak esok besar nih....sgt mesra alam hahhaha yeke gojes?

Tengah sekodeng ler tuh apa umi nk beli....esok besar tlg tolak troli ye nakkkk hahahha

Mesti tgh audit umi Qi keluar belanja...itu baru sikit syg Qi...hado lagi umi Qi nk beli...nextt barang lalink hehhe

x sangka masa berlalu....dari dok dlm stroller smpai dok dlm troli tesco hahahhaha nampak naaa kamu dah besar Qi...umi Qi sukaaaaaaaaaaa 

Akhir kata gojes...senantiasalah senyum apa jua keadaan pun...betul kan Qi....sayang kamu sgt2...umi Qi keje utk kamu dan Allah...cari duit utk kamu supaya esk besar dpt berbakti kepada ibu bapa kamu semula ye nak :) Umi Qi x mintak apa2 cukuplah doa anak soleh...itu je... :( eh mood sedih balik plak hukhukhuk

Beli yang ini...mmg umur dh 10 bulan lebih...tp Heinz mmg pujaan hati...selain homemade food (mcm kentang putar fav Qi umi Qi suka bg makan tau heheh) umi Qi prefer supplimen lain mcm Heinz....best QI kata sedap....

Set sudu dan mangkuk geng opis hadiahkan tiap2 hari pakai tau...suka pakai sudu nih...senang suap :)

Gini rupa dlm dia....wangi tau...Strawberi beras dan yogurt...makanan tambahan...

 Amik mood dulu hehhe

Qi baca doa makan dulu sesama ye :) aminnnnnnnn

x sabar dah tuh...lapar dh tuh ehhehe

Haaaa ke main luas2 mulut bukak...hahhaha

Aummmmm nyum nyum nyum......cm ner Qi sedap x?

Sedap umiiii...leh beli lagi nanti ye....hehheheh

<<<Huh legaaaaaaaa....no mood swing....best yerrrr tatap gambar anak....korang cm ne kalo mood swing cari remedy apa eh nak lega korang ye mood swing, cer kasi tau....umi Qi adalah anakkkkk ye anakkkk>>>

25 comments:

  1. akak jarang mood pms ni...tapi kalau mood swing biasa baca blog...tu je release sikit

    ReplyDelete
  2. QI soping toy banyak nyeeeee! paci tak lepas oke..

    ReplyDelete
  3. time bendera merah nie akan melekat bontot kt kusi..nak bangun ambik air kt pantry pun malas..hahahah...tp bila ada SB mmg akan bg dia nenen..lega sket sengugut nie..

    ReplyDelete
  4. orang ke anak patung tu yang duduk dalam troli tu.hihi

    ReplyDelete
  5. Aty pon sama..kalau nak piyed jer dolu2 mesti angin puting beliung dlm bdn..cpt naik angin...tp tak tau punce..huhu...ooohh rindu kamu wahai piyed..dah setahun tak dtg..uhuukkss

    ReplyDelete
  6. Qi comel sgt nganga mulut..eiii gerammsssss

    ReplyDelete
  7. QI nih comel sgt..rsenye mmg doh akn ikut umi die mesra alam bile besor nt.huhu

    ReplyDelete
  8. haha mommy zaza kalau mood swing semua orang jadi takut.. Sampai Khairine & Danish panggil Mummy macam singa

    cemelnya QI nganga mulut.. rasa nak kisssssssss je mulut tecik dia tu ;)

    ReplyDelete
  9. Nak tegur ker tak nak tegur ni, takut I kalau bendera merah punya kes. hahhaa I pun kadang2 kesian dgn orang sekeliling I, tak pasal2 I ngamok tanpa sebab, nasib la.

    QI sangat handsome!!!! amboi suka dia duk lam trolley tu ek.

    ReplyDelete
  10. eh..Alisha pun suke bebenor perisa ni..heheh!jom2 sini qi..untie suap alisha n qi..lalalala

    ReplyDelete
  11. owh g tesco habis sume anak patung kena hangkut ye.hehe

    ReplyDelete
  12. jue...bila tgk QI mmg nmpk sbijik cam Raees...agknye kalau letak Raees sebelah QI dah macam adik beradik dah rasenye..heheh

    ReplyDelete
  13. sama la kita..asal peot je nk melenting x tentu pasal..haha

    eeiii puting Qi tu kannn...gerammm je tgk...tlg picitkan pipi Qi tu utk yana plissss! hahaha :p

    ReplyDelete
  14. Akk tension klu ank nangis xbenti2..tu yg buat akk mood swing..hehr

    ReplyDelete
  15. kalau akak pun sama..mood swing je anak la pengubatnye...sbb slalu mood swing i is suka cari gado la ngan incik suami...hahaha

    ~jangan ikut prangai durhakaku~:P

    ReplyDelete
  16. sama la tengah swing ni.. tapi bukan period

    ReplyDelete
  17. assalam,
    alolo comeynyer dia...anak sape tuuu

    ReplyDelete
  18. masuk le mulut mamanya sekali ye..he`

    ReplyDelete
  19. Comeynya..tgk bebdk comey2 ni mmg ilng stress.hehe..

    Salam kenal..sya folo blog umi qi..klu sudi,snggh ke blog sya ya..:D

    ReplyDelete
  20. Comeynya..tgk bebdk comey2 ni mmg ilng stress.hehe..

    Salam kenal..sya folo blog umi qi..klu sudi,snggh ke blog sya ya..:D

    ReplyDelete
  21. comei sangat gambar nganga mulut tu..geramnyaaaa auntie..

    ReplyDelete
  22. qi yang ensemmmmmmm...geram lah tgk awak ni...sengih jer..mcm umi nyer hehehe..

    nnt suruh umi buat..lagi sedaaappp..ekekeke

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com