3rd vaksin Pneumococol: Last dose Prevenar 13 | Julia Johari
Booking.com

3rd vaksin Pneumococol: Last dose Prevenar 13

Weeee....its time to say Alhamdulilah...alhamdulilah...alhamdulilah...
Kami berusaha...selebihnya terserah pada ketentuan Allah...

Ya, Umi Qi mmg alert about imunisasi dan vaksin tertentu utk diberikan kepada anak tersayang...selesai sudah Dos 1, Dos 2 dan akhir sekali Dos 3 Vaksin Pneumococol: Prevenar 13....Umi Qi selalu merujuk doktor if was-was atau gusar ttg satu2 vaksin baru yang hendak diberikan kepada Qi....almaklumlah Qi nih kaki jalan dan sekepala gan umi Qi bila bicara soal holiday...langkah kakinya...sbb itu umi Qi rasa Qi patut dilindungi sbb tempat2 yg kita pergi dan ramai org asing...espeacially crowded shopping centre dan kawasan beli barang keperluan...at least if virus pneumococol tuh nak datang, boleh elak terkena dari teruk sehingga membawa maut...at least leh prevent awal...

Don't bang each other ye bila bicara soal vaksin or unvaccination to ur baby, kids and childen...moms knows the best for ur own baby and kids....
Masih blur apa itu Pneumococol...sila rajinkan diri anda scroll link ini....

Sudah faham kan?
Okey mari saksikan sedikit gambar Qi selepas jalani sesi suntikan pneumocol terakhir pada 20 Julai 2013 jam 11 pagi di Hospital Pusrawi KL...
Plaster ijooooo muda cekci wehhh kena peha ayam kepci Qi nih hahahahahha

Heheheh tudia...tudia umi Qi...kembang sajambak...demukkk...Qi dah mula menguap lepas 10 min kena suntik...perghhh jap g mesti tidoq nih heheh

Muka cover ayu...walhal dah malu satu pusrawi Qi xmo dok dendiam hahahha nk berjalan belum pas lagi...asik2 xmo dok gan umi...nk pi kt walid....ye lah anak walid...sapa ar umi kan Qi....(sedih plak...pang nak) hahhahah

Jen jen jen....hehhehehe minum susu 7 oz sekali hirupppppppp kakkakakkakak pastu vasssssss Zzzzzzzzzzzzzz...senang ati umi...
Eh korang tau berapa bayaran Prevenar 13
RM289 satu dos....kemain mahal kan...bulan lepas pun cm tuh...
Xper lah guna kad gores dan menang...senang umi x sakit keluarkan duit utk kesihatan anak tersayang pada masa akan datang :)

Perjalanan balik umah...sebelum balik walid QI nak singgah Pasaraya Segi yang hado kt Batu Caves....hajat nk buat nasi lemak kerang berbuka nanti sbb mil dan fil pun hado kt umah tuh....tetiba umi Qi dok sakan tolak troli pilih ikan bilis....x sangka dari jauh rakan seopis umi Qi tegor dari jauh...
"Kak ju...kak ju"
Hehheheh sayup je dengar...ruper nya Nik Shikin....haaaa tgkkkkkkkkk rezeki kan jumpa kawan seopis....umi Qi tggu walid pi timbang kerang dan ayam segar....asben Nik pun dok beratur nak timbang ayam katanya Nik....rezeki....selamat berpuasa dan berbuka puasa ye nik...maaf entry lambat publish sbb bz kerja kan Dewan Bersidang....hari jumaat je leh bersidang buat entry blog hehhehe

<<<Terbit rasa gembira...ye gembira hati seorang Umi dan Walid setelah selesai jalankan tggjwb utk beri vaksin pneumococol utk 3 dos berturut2...terima kasih Allah....luaskanlah rezeki kami anak beranak aminnnnnnnn>>>

16 comments:

  1. Heee untuk anak2 apa saja asalkan mereka sihat walafiat.. ;)
    I tgk Umi QI sgt ambik berat hal2 suntikan & etc especially about baby QI..
    Kalau Zaza nak jadi anak Umi QI buleh takkkkk?? ahahhahahahaha

    ReplyDelete
  2. salam nuzul al-quran
    salam jumaat
    singgah pagi

    ReplyDelete
  3. Demi ank kan..akk pun skg kt hkl..aish demam

    ReplyDelete
  4. senang je qi..pas cucuk terus nak tido hehehe..insyaAllah ju, kita dah buat yg terbaik utk anak..moga qi dan anak anak kita smua mmbesar dgn sihat :)

    ReplyDelete
  5. bagus la qi tak nanges..slalo kalo cucuk anak zee yang pejam mata dulu..hehe tak sanggup nak tengok..

    baru jer dengar isu vaksin ni..takat ni sumer anak2 memang bagi suntikan..

    ReplyDelete
  6. Fayel baru habis 2nd dos...ada satu lagi dos bulan 8 ni..lepas raya....lega Alhamdulillah selebihnya tawakal sbb kita dah prevent

    ReplyDelete
  7. Bagus Qi minum susu tak nak membazir terus sekali habis dan tidur. Senang baby macam ini.

    ReplyDelete
  8. lega bila dah dapatkan suntikan..moga Qi diberi kesihatan yang baik...

    ReplyDelete
  9. comel nye baby qi..anak2 lieya pun dulu amik vaksin nieh....takpe la, ape pun kite tawakal ....

    ReplyDelete
  10. nasib baik ada kad gores dan menang ...

    ReplyDelete
  11. yeay!!good job umi Qi! peha kepci tuuu, geramnyaaa tengok! hehehehe

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. Selesai sudah. Akk x jumpa lagi pasaraya segi tu. tak tau don ada kat mana

    ReplyDelete
  13. bagus. walaupun sakit, tapi ia untuk kesihatan yang berpanjangan :)

    ReplyDelete
  14. mahall jugakk kan...
    klinik kerajaan tkde ek kak?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com