Part 3: JUVITA Seafood Restaurant, Banting, Selangor | Julia Johari
Booking.com

Part 3: JUVITA Seafood Restaurant, Banting, Selangor

Seafood Awesomeeeee! :)
Perghhhhhhhh! Sungguh sinonim bagi pengemar-pengemar Seafood seluruh Malaysia...siapa lagi...Umi Qi ar...dah nama pun blog Umi Qi kekekke...
Ok semalam story pasal mandi manda kt sini click Gold Coast Morib kan!
Haaa sekarang Umi Qi nk bawak gojes semua menikmati salah sebuah restoren yg sgt famous amos dikalangan blogger2 tau...

Jangan terkejut, Walid Qi yg google sendiri dlm hp baca satu persatu blog2 yg story pasal seafood sedap kt area banting...area gan GCM gak lah...cayalah walid Qi....hamboiii dah mula usya blog2 org lain nampak...adakah kebarangkalian Walid Qi akan jadi blogger satu hari nanti? Kita tunggu tgk hahahha

"JUVITA Seafood Restaurant"
Menurut bacaan walid dlm blog korang, pernah masuk rancangan JJCM u olls....walawehhhhhhh kalo dh masuk JJCM makna yer famos lah kan....sedap lah kan....

Mari kita terjahhhhhhhh gojes!
Haaa tu dia signboard Juvita Restaurant...xpakai langsung GPS...nan hado...pakai kecelikan walid Qi semata2 cari restaurant nih berpandukan alamat dlm blog korang kasi...TQ bloggers out there. :)

Tadaaaaaaaa dah sampai, tuh kereta V6 walid Qi tau....kekkekekkeke mukan main kereta walid Qi pun nak posing cm kitaorg....ko hadoo? Muahahha

Pertama kali jejak kt restaurant nih, mata x leh tutup...sebabnya tempat nih tersangatlah luas...bersih, mcm pi kenduri kahwin pun hado...semua dilapik kain cm ala2 catering tuh gojes oiiiii...haaaa nk verangan pi kenduri org kahwin pun bleh...
Ini dia alamat! 
Bijak2 buh depan buku menu.... :) Cepat copy alamat dan no...pi booking ya :)

Ini dia besday boy 19 Jun....Umi Qi mmg berhajat bosar nk belanja walid Qi mamam seafood terbaikkk kt Banting...alang2 bercuti biar sampai seafood masuk dlm perut hahhaha...ayattt kooo hehe

Haaaa dari jauh Umi Qi snap tau...zooom se zoomnya...ramai org situ...ingat nk lah pi tempek badan kt situ amik gambar close up...tetiba plak memalu kucing hahahhaha tengok semua meja bulat buh kain merah...perghhh lomantik aiii

Mana Qi? hehhe
Sejak bertolak dari GCM, masuk kereta, bujang nih ketiduran ok sbb kena aircond kereta....pastu sampai kt restaurant nih dari GCM dlm setengah jam jek...punyalah tidur sampai kami dh habis order, habis makan, habis nk balik angkat kaki pun still x bangun2....
Omaknya dan paknya makan dgn tenang gituuuuuuuuu aminn, Tq Qi kasi can kt umi dan walid ...mcm dating hahhaha

Tu diaaaaaaa....mokcik mana ler tuh pakai tudung hijau mijau dari jauh...nampak x?
Ini walid Qi punya koje...pi stalker umi Qi...hahhaha
Jom chekadout apa Umi Qi dok sakan pilih seafood....jommmmmmmm!

Sotong hado....udang hado...ketam hado........semua hado fresh...
Umi Qi cop sotong buat celop tepung
Haaaaaaa walid Qi pesan jgn amik byk2 nanti x habis...hahha tp umi Qi meroyan tgk seafood...tp tank kecik wpun badan bosar acaner tuh ehheh

Korang tau hape nih?
Inilah dia salah satu seafood yg terkenal...
Nama yer Pepahat...gadis yg jaga kaunter timbang kata masak cili kering sodap...ermmm tp walid Qi xmo...apa nk buekkk...kita ikut tekak besday boy lah iyer heheh

Udang yg sgt freshhhhhhhh perghhhhhhhhh! Berair air mata Umi Qi tgk bersinar2....

Haaaaa dok sakan curik gambar Umi dari jauh...so umi amik pic walid Qi plak...ohhhhh dok bergayuttt yer...muahahahha kitaorg booked meja dpn TV....senang nk layan drama Teduhan Kasih....walawehhhhh! Xleh tinggal itu cerita.

Ok...Umi Qi order air gelas besar ye gojes....tamakkkkkkkkkk! hahhaha
Walid Qi - Tembikai Fresh
Umi Qi - Mango Fresh
Qi - Susu cap formula (hahahhahahha, jgn marah haa Qi ;p )
Besttttttt kasi 5 bintang gelas besar...puas hati minum! :)

Ini diaaaaa Umi Qi...kasi peace cikit sambil minum air gelas mango fresh bosar....sah x habis nih hahhahaha tamak sgt kan hehehhe

Walid Qi gan air water melon gelas bosar....puas hati x walid umi Qi belanja?

Ini diaaaaaaaa sampai dah menu...x sampai setengah jam tunggu hidangan datang bertubi2....perghhhh takut plak cara dia hidang laju bebenor...nak makan dua org ja...tp service dia byk bagussssssss!

Apa yang Umi Qi order?
Meh sini nk tunjuk gambar menu besday boy satu persatu.... :)

Menu Utama:
Ikan Pari Bakar ngan sos istimewa...
Umi Qi kasi 5 bintang sebab apa?
- Fresh
-Sos sedap
-Buh dlm daun pisang bau dia ya Allahhhhhhhhh
Pi ar cuba gojes....sure kecur mulut korang tgk umi Qi gatai interframe gambor ikan pari bakar nih hehehe

Sayur Kangkung Goreng
(Bestttt ratah begitu saje)

Lala Seafood masak cili kering
(Hohhhh sgt sedapppppppppppp)

Telur Bistik
(Walid Qi suka lauk cm nih, Umi Qi kureng sikit hahah)

Sotong celop tepung
(Haaaaaaa nkkkkk...apa dah umi Qi tayang cm tuh, umi Qi plak terliur haishhhhhhhh ;p )

Kerang Rebus
(Mmg fav kami berdua...dulu belum kahwin dating suka sgt mkn kerang rebus...dh kahwin ada anak pun still fav tau....alahaiii tingat time dating dedulu ;p )

Ini dia isi kerang rebus....sgt besar ok kerang2 kt situ....sedappppp sgt fresh bila cicah gan sos dia huwaaaaaaaaaa

Kerang Bakar
(Kami order 2 jenis kerang, sebab kaki kerang kan memasing tamakkkkkkkk hehehhe....sgt sedapppppppp....betul2 bakar smapi garing tau hehhehe)
 

Otak-otak
(Kasi 5 bintang gak ini otak2....sedap sgt isi dia kenyal, empuk, rasa isinya fresh dan yg ptg ia tebal...mkn satu pun rasa dh kenyang hehhehe...dia buh dlm box 10 piece...abg tuh kira berapa keping kita mkn sahaja....RM0.70 sekeping...sgt berbaloi....kami borong satu bekas...10 keping, lebih tuh kami bawak balik hotel GCM sambung mkn balik hahhahaha)

Tu dia isinya otak2....aummmmmmmmmmmmmm
Ada nombor contact kt atas tuh....call lah kalo nk tempah...super sedappp....

Ini dia muka Umi Qi yg jadi ular sawa kekenyangan....hahhahaha kan best kalo makan sekali xyah mkn sebulan sebijik cm ular sawa...leh kurus hahhaha tp tidakkkk ku sangka badan makin naikkkkkkkkk...lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pecuttttt gojes heheh

Mesti korang nk tau harge kan?
Umi Qi dah keluarkan dh RM100 tau siap2....ingatkan lebih dari 100
Sekali bil datang daaaaaaa...RM50++ jek...perghhhhhhhh murahhh beb!
Itu pun nasi tambah x berusik langsung....hahahhah walid Qi nih cpt sgt full tank...umi Qi baru nk order ikan siakap stim...hahhahha kempunan lak umi Qi hahhaha

Yeyyyyyyyyy! Kenyang sudah sambil sambut besday walid malam 19 Jun....weeeeeee walid Qi x habis2 ucap terima kasih kt umi Qi....suka ler tuh ye walid?

Walid bergambar dpn hotel Gold Coast Morib...time tuh dah pukul 10.30 mlm....haaaaa gojes tgk dari start sampai kt restaurant, sampai dh habis mkn, sampai dh dpn hotel si baby Qi still TIDUR!

Jang oh Janggg Qi oiiiiiii....x sempat lah kamu merasa seafood tadi...selamat dh umi dan walid makan....erkkkkkkkk! Alhamdulilahhh rezeki Allah :)


<<<Umi Qi happy sgt....terima kasih Allah, panjangkanlah jodoh kami berdua hingga ke syurga Jannah.... Umi Qi pilih walid bukan ats dasar ruper mu hensem atau tidak, gemuk atau kurus, tp Umi Qi dapat hidayah dari Allah di Makkah selepas menunaikan umrah bahawasanya selepas menunaikan solat isthiharah, hati umi Qi kuat mengatakan Walid Qi adalah jodoh umi, lagi satu umi qi pilih walid Qi ats sebab kesetiaan dia dan x berkira ttg waktu serta wang ringgit haaaa itu umi Qi sukeeeeeee hehhe....syukurrrrr ya Allah ats petunjuk mu....

Hari Isnin Umi Qi nk update Part 4: Qi mandi Jakuzi di GCM....walaweiiiiiiiiiiiiii ada video tau Qi cekci....tunggguuuuu gojessssssssss mmmuahhhhhhhhhhhh>>>

14 comments:

  1. Meleleh air liur aku tengo semua makanan tu...ikan bakar tu mmg nmpk menyelerakan...

    ReplyDelete
  2. weh terliur....siyes rs nk g..murahnya,,..

    ReplyDelete
  3. wah.. dah copy paste dah alamat tu.. pasni boleh gedik manja kat en. suami ajak g sana pulak.. ;)

    ReplyDelete
  4. mak aiii ummi QI ni kan..saje je au wat air liuq kite leleh....dah jadi mengidam lak nie..ni ummi QI pnye pasal la nie.....heehehe

    ReplyDelete
  5. seyes murah JU! makanan banyak.bagus lah! haih nk g esok je rasanya!

    ReplyDelete
  6. amboi....
    makanan mcm 4 org makan
    hahahaha

    ReplyDelete
  7. omg omg murah giler..ok tunggu eh percutian ke morib nanti ..akan kusinggah

    ReplyDelete
  8. Sedih sikit baca kat bawah tu..semoga berkekalan ye jodoh sis dan.suami...amin

    ReplyDelete
  9. jelussss lagiii i umi Qi oiii..
    nyumnyum!
    klu post entry ni time bulan pose mau kne tarik telinga umi Qi ni..hahaha

    ReplyDelete
  10. ya ampun kak..tgk gmbr pon da nmpk mcm sdap sgt2..tp banting tu jaoh dgn cheras..xpe la, insyaallah ada rezeki nnt sampai ler jgk kt kedai nie..hihihi

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah... Semuanya rezeki dari Allah.. Suami, anak, makanan, semuanya rezeki..

    ReplyDelete
  12. hohoho memang nampak sedappppp ooo seafood tu..
    kemain meriah lauk2 atas meja w/pun makan berdua ajos.. sian baby QI tido tak dapat makan =(

    nak tahu tak aritu mommy zaza gi makan seafood kat mana?? hahaha
    tunggu entry mommy pulak okehhh hehhee

    ReplyDelete
  13. ari tu kami makan kat senandung malam..murah jer ju..dalam RM30 utk 4 orang makan huhu..jimaattt kan kalau compare kl ni

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com