Gold Coast Morib : Happy Birthday Walid Qi 19 Jun!!!! | Julia Johari
Booking.com

Gold Coast Morib : Happy Birthday Walid Qi 19 Jun!!!!

Assalamualaikum wbt to all bloggers and gojes mommy out there :)
Hamboiiii Umi Qi gan hero2 holiday lagikkk ke bila tgk tajuk tuh gojes? 
Haaaaaaa sapa2 dh lama follow blog Umi Qi pasti dah tau habit Umi Qi yang really addicted to TRAVEL....
Nasib baik si walid Qi pun sekapal, sekepala dan terlebih lebih plak dia suka travel dari umi Qi tau....sekarang dah ada hero kecik Qi dia pun dah tergedik2 kaki nak jalan2 tiap2 ari...apa? tiap2 ari? hohhhh sentap! hahahha

Kali ini tahun 2013, Kami berdua Umi dan Qi merancang baik punya plan holiday sambil celebrate Birthday Walid Qi + Happy Fathers Day!
Haaaaaaa bulan Jun jgn x tau ye gojes, bulan hari bapa pulak perlu dirayakan....so kebetulan besday walid jatuh 19 Jun so mmg ia amat mengujakan umi dan Qi :)
Nih surprise pertama umi Qi dah buat...cer click baca Kad besday Walid Qi

Sebenarnya....haaa sebenarnya...
Umi Qi dah tempah melalui Groupon masa bulan Jan 2013 lagi tau...mmg dh plan gan Qi nk bwk walid dan Qi ke sana....

Kemain sanggup tunggu 6 bulan baru pi....
(kemaruk tau hari2 tengok voucher gold coast morib dah beli kt tgn, tp empunya badan hado lagi kt opis hahahhaha, menahan kesabaran, kalo x Jan 2013 dah lama piii)

Haaa sapa nak pi angkat tgn?
Umi kasi 5 bintang ar kt Hotel Gold Coast Morib (GCM)
Sebabnya ia sgt bersih, service bagus dan plg best air water park dia sgt bersih wehuuuuuuu...

Jom saksikan pelayaran kami di GCM!!!!! :)

Haaa iklan nih pic iklan GCM...membuak2 pertama kali tgk sbb tuh terus beli online....ramai dah geng opis beli tau, dah pi lama dah pun....dengar diorg citer mcm2...umi Qi jelesssss tau hahahha

So sekaranggggggggg kami dah siap2 dlm kereta nk berlepas Tema sedondon kali ini ialah Hijau Hitam ...i suka kaler nih....ngancam jiwa...
Selayang ke Morib amik masa sejam lebih ja pun...tp packing barang mcm nk pi setahun muahahhahahah.... :p

Jam Umi QI menunjukkan 10.15am sampai dah kt plaza tol jln duta....weee tau x ari apa kami pi GCM? Ari Rabu dan Khamis....time org dok sibuk kerja lah Umi Qi suka sgt apply cutii2 Malaysia...hahahha tp umi Qi dh aply 2 bulan lepas tau...manyak awai...kang bos x approve plak menangis dpn bos kang hahahha

Nampak x Qi minum botol susu baru bersama dgn....
V-Coool Bottle Warmer Pouch(Big) *Wide Neck Bottles*
  - Color: Sky Blue
Nanti ada masa umi Qi review yer pouch tuh....umi Qi sgt2 suka dan menyenangkan kaki travel cm umi Qi sbb ia mmg leh jaga susu tahan panas selama 2-3 jam berbaloi hahahha

Haaaaaaa dari jauh dah bau angin pantai morib....lama dah x pi morib kot...dulu ingat masa kecik2 jek...skrg dah beranak pinak baru nk pi umi Qi oiii....padahal dlm Selangor je pun kekekke.
Cer tgk wajah walid Qi....x menyabor nampakkkkkkk nk terjah, besday daddy lah katakan...hehehe

Check in!
Umi Qi dah buat reservation melalui email sejak 2 bulan yang lepas wpun bulan 1 dah booking voucher hahaha...sajer nk buat 2 bulan sebelum nk pi sbb takut terlupa...
So sampai je kt entrance, Umi dan Qi terus menuju ke ruang legar check in....walid Qi pi cari car park dkt gan entrance...byk gak keta keluar mcm dh check out jer nengok...hehehhe...

So bila dh buat reservation, menyenangkan umi Qi :)
Sebab pertama...
- Tidak perlu beratur panjang
- Jimat masa
- Staf counter dah print siap2 customer mcm Umi Qi nk check in today (umi suka sbb diorg sgt alert all check in today dh print siap2 buh setempat senang nk sign :)
- 5 min dah siap chek in..semudah ABC

So better u olls buat lah reservation awal2...senang kemudian ari...weeeeeee ini dia nama room kami 2344....tarikh 19/6 sekali gan voucher makan sarapan tuk 2 org....Qi mkn bubur jelah...hahahha

Hamboiiiiiiiii Dil to pagal hei ka umi Qi oiiiiiiiiii siap jenjeling plak kt situ hahahhaha
Ini model x berhemah...amik gambor xd gambor hero2...kekkekeke

Nk tunjuk gambar ats tuh ruang menunggu kt ballroom, pastu kami dok hotel level 3....nombor bilik tuh 2344 betul2 ja sebelah lif....hahhaha sgt best sbb dekat nk keluar...tgk car park...x byk kereta...tp walid Qi x parking sini panas sgt...walid dah parking kt dalam reduppp byk pokok...selamat sikit ada pengawal hehehe

I like room 2344....meroyan tgk bilik tau...sambil lompat2 katak hahahhaha (tingin nk deco bilik kt rumah mcm nih)
Pastu lagi Umi Qi meroyan sbb dpt bilik berdepan gan water park!!!!!!!!!!
Ada bilik yg berdepan gan parking tau....kalo dpt ngadap parking umi Qi sahhhh menangis jerk dlm hati...x sangka pihak hotel dah reserved bilik kami betul2 dpn pool....apa lagi lompat gajah lah pulokkkkk hahhaha
Walid Qi? Sure senyum melerettttttttt sukaaaaaaa hadiah umi dan Qi kasi hahahha

Jom bergamborrrrr!

Kami gila tgk katil ada palang 4 nih...hehhe lawooooo simple jek katilnya tp lawooooo....kalo ada kain layah kan best...hehehhe Qi apa lg berjimba gan walid ler amik gambar sana sini sebelum kami sepahkan bilik nih hahhaha

Qi happy sgt....happy terlebih dari umi dan walid...
Sebab dia leh rasa...ini adalah holiday...
Qi dh pandai manjat, pandai menyakat umi dan pandai nk lepaskan tgn, nk belajar balance kan bdn...huhhh kemain ank umi!

Aksi anak beranak....walid dan Qi x dpt dipisahkan sampai bila2 pun....inilah dia lawyer Qi....jgn harap ar umi Qi nk buli si Qi dpn2 walid....maunya lawyer bebel sejuta kali hahhahaha penat dgr wehhhhhhhh hahahha

Jakuziiiiiiiiiiiiiiiii
Arghhhh meroyan tahap gaban ar umi Qi hahahha...x pernah berjakuzi seumur hidup...apatah lg nak beli jakuzi kt umah hahahha
So amik pic bebanyak sebelum bogelkan Qi nk mandi dlm nih hahahha

See besarkan kolam jakuzi dia...mmg muat dok dua org cm kami nih yg bosar ehhh hahaha...hampa yg kecik2 pasti 4 org boleh muat lg hehhehe...so sebelum berjakuzi bagai baik baca arahan ini betul2...kang x keluar bubble2 tuh sah x jadikkkk...hahhaha buat sampai keluar bubble....kekkekekke tp awas...senantiasa pegang ank wpun mandi dlm jakuzi...mudah tergelincir....

Cermin dan Umi Qi
Kami mmg geng sehati sejiwa....tgk ar umi Qi demokkkkkk....nyampahhhhhhhhh puiiii !
Ada ati nk amik pic cenggini hahahhahaha

Almost semua perabot dlm GCM room umi Qi kasi 5 bintang....semua hadoooo....simple tp nice...x besar sgt x kecik sgt...yg ptg luasssssss utk Qi merangkak ke sana ke sini....suka ler tuh Qi :)

Aksi Qi....manja budak nih gan walid dia....nyampahhhhhhh!

Haaaaa bukti kad gores dan menang hahahaha....tang tag door tuh umi qi suka...selalu gak lah guna tang do not disturb tuh hahahhahhaha 
Kata honeymooonnnnnnnnn muahahahhaha (syhhhhhhhh senyap) hahahhahhaha

<<<Rasa seronok dpt surpisekan Walid Qi sempena hari jadinya...Umi dan Qi doakan agar walid jadi daddy yg dirahmati oleh Allah selalu, dimurahkan rezeki dan segalanya2 yg baik utknya...aminnnnn
Esok pagi umi Qi nak sambung Part 2 GCM tentang mandi manda di water theme park GCM, harusssssss ditonjolkan pagi esok tungguuuuuuu ya gojes, muahhh :*>>>

22 comments:

  1. teringin nak gi sini, tapi tak pegi2 lagi..bila ntah

    ReplyDelete
  2. bestnya....bila lah leh sampai sane...huhuh...

    ReplyDelete
  3. best gilerrrr..jeles k.. teringin nak cuti2 malaysia gak ni..

    ReplyDelete
  4. Ehhhh Aisy pn celebrate father day kt sana.. tapi x best sbb ayah dtg lmbat.. apa la umi x nk plan sama2 ngn mommy. Klu x berdating la aisy n abg qi..

    ReplyDelete
  5. huarrgghhh very the advance lah Umi QI ni..
    Mummy ZZ pergi esok tau!! sempena besday Khairine.. Mummy & Daddy dia buat surprise esok.. hehehehhe

    nway happy belated besday Walid QI..
    enjoy yer tengok uolls berhoneymoon!! oppss hahahhahaha
    Baby QI, get ready yer jadi big brader soon,... hehehe

    ReplyDelete
  6. Eeee...kiter jeles sangattttttt..

    nurul pun beli voucher morib tue jugak, tuk bufday hubby jugak tp bnyak hal pulak bulan mei lepas, tak pergi2 lagi.. jadi percutian akhir tahun ajer laa jawabnya, huhuhu...

    ReplyDelete
  7. Tringin yer nak pergi..suka berjakuzzi tp xpnah rasa.. Walid n umi qi main bubbles tak??opssss...hahhaha...

    ReplyDelete
  8. ju p morib ikut banting kesas ke?
    if lajak kesas depan sikit dah sampai rumah kite tau..hihi
    aritu pun kite nk beli gak voucher kt groupun tuk birthday package tu, tp nth camne leh pulak terlupa..huarghhhh =(

    ReplyDelete
  9. bersabar ni dah beli jugak bulan jan sama ngan julia...tunggu bulan 10-11 my birthday n annivesary...hai la sabar hatiii sikit jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lagi

    ReplyDelete
  10. Pergi ms besday abah ammar bulan 1 hr tu..beli direct dr website morib goalcoast, besday packag...mmg best kan..hihi....tp kebetulan besday hubby jatuh hr sabtu...xbestnye sbb ramai org...huhu...

    ReplyDelete
  11. masa anak sorang rajin jga jln2...tapi skrg ni pergi jauh sikit je...penat bagai nak rak..


    percutiann yg best ni..semua nak di capturekan..h

    ReplyDelete
  12. suka dengan shawl umi Qi..lawa sangat ummi Qi pakai..

    ReplyDelete
  13. kalau bilik mcm umie qi book tu brapa RM eh..kalau x pakai groupon tu

    ReplyDelete
  14. bestnye Qi dapat gi holiday...seronok ye..selalu dapat gi jenjalan =)

    ReplyDelete
  15. alalalala..
    QI tak bawak ciknaa ngape?
    pssst: lawo botol dia..

    ReplyDelete
  16. Tak pernah sampai sana lagi.. Salu pi PD je tapi tak pernah bermalam kat hotel..

    Berapa RM untuk pakej yang Ju ambil ni..

    ReplyDelete
  17. memang bilik bersih..puas hati hehehe..jakuzi tu best kan adik kawasan..leh sental daki daki..

    akak kawasan dulu duk tingkat 8..tinggi betul huhu..gayat tgk bawah :P

    ReplyDelete
  18. wahhhhhhhhhhhhhh xsbr nk tgu annyversary.nk g.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com