Eating Out: Best Curry Mee In Kuantan Town! | Julia Johari
Booking.com

Eating Out: Best Curry Mee In Kuantan Town!

Slruuuppppp!
Betul-betul Hoooliyauuuuuuuuuu..... :)
Hahahahha
Nih diaaa rupernya Mee Kari superb dari...
 Restoren Hoi Yin Teluk Chempedak Kuantan Pahang....ngeeeee! 

Jgn kematu plak bila masuk kedai nih kata x halal...ia mmg kedai Cina...tp semua makanan ditanggung halal...dah lama restoren nih ditubuhkan...sejak itu ia terus popular....kalo org Kuantan x tau nih sah2 rugiii arrr....asben Umi Qi orang kuantan sbb tuh dia perkenalkan kt kami...

Saje nak tayang gambaq makan2 kt korang...sure korang mencikkkk umi Qi kan hahahha sbb buat korang kecur ayaq liuq uwaaaaa...mmg umi Qi cenggitu muahahhaha jgn marah haaa
(Meleleh ayaq liuq plak hai bila taip entry makan2 hahahhaha x koser ar nk tgk lama2 nangisss hahaha)
(Gambar asli Umi Qi snap....amacam ada pro x hahha)

Cer nengok apa yg hado dlm mee kari ini?

Ada hirisan ayam besar hokeh!
Ada kerang rebus hokeh!
Ada taufu goreng hokeh!
Ada fish ball hokeh!
Ada tauge hokeh!
Ada kuah kari yg sgt sedap x terkata hokeh!
Ada mee yg sgt kenyal dan pjg hokeh!
Ada chopstik hokeh!
Ada sudu garfu hokeh!
Ada ada ada umi Qi hokeh!
Banyak sgt ada ko ek umi Qi....hokehhhhhhhhhh!
Belasahhhhhhhhhhhhh mamam...ok tgh umi Qi mamam sambil taip entry jom selusuri cerita umi Qi....

Semalam kan story pasai oustation ke holiday...so sapa yg dh baca entry umi Qi semalam sudah tentu tau apa yg umi nk story hari nih kan...haaa inilah dia kelebihan menjadi blogger picisan mcm saya...wartawan yg x berhemah....suka review restoren yg menarik sahaja...yg kurang tertarik tuh jgn harap nk masuk channel umi Qi hehehhe (hamboiiii kata picisan jerk heheheh)

So restoren nih terletak di Pantai Teluk Chempedak (TC) Kuantan Pahang...
Asben umi Qi kata just call TC....wahhh ada nama timang2 gak eh cm umi Qi...wehuuuu...TC pun TC ler...perut dah krok krok ayam jantan dok kokok nih hehehhe kelaparan di pagi hari....hehhe

Pernah mkn byk kali sebelum umi Qi buat review khas kedai Hoi Yin nih tau...dah byk kali mkn pun ari isnin lepas baru ingat nama kedai nih....selama nih ikut asben jek x pernah ler nk menghafal nama kedai2 kecuali kedai kfc ke mcd ke...hahhaha nampak naaa kedai2 biasa nih umi Qi pandang sebelah mata...

Tapi kali nih x pandang sebelah mata...dua mata terbeliak hafal nama kedai nih...sebab nk kasi geng blogger dan geng mommy gojes pi mamam mee kari superb kt kedai nih....
Nih diaaaaaaa gambar!


 Model mokkk mokkk...haishhh bulat lak muka bila pakai tudung nih.....lantak ar belasah mee kari cukup2 dulu ....angkat tgn kasi tunjuk beshhhhhhh....mmg besh punnnn....!
Kali nih umi dan walid pakai bju t shirt sedondon hahahha terlebih couple sudah hehehe



Nampak x walid Qi belah kiri sekali...yg pakai t shirt no 2 tuh hahahha pastu my fil and mil dan anak buah2 selesai makan semua senang hati

My adik ipar dan biras...anak buah Nia...hehhehe semua kekenyangan....smpai licinnnnn belasah!

Pasti semua pelik mana baby Qi...pantang kalo buat entry x tepekkk muka tuan tanah blog nih....ketidurannn di pagi hari jam 10 am ketika ini....dah kenyang makan bubur gandum + ikan bilis + susu dutch baby....ZzzzzzzzZzzzzzzz hahhaha
baru nak ajok Qi mamam mee kari...dah kelayuan plak dlm stroller....tp umi Qi suka...leh mkn gan tenang dan senyummmmmmm smpai telinga sbb leh mamam puas2...kalo Qi mangun uwaaaaaaaa kena makan berganti2 gan walid....sorang pegang Qi sorang makan...xd makna ar nk duk kerusi baby tuh lelama...asyik nak terjunnn jekkkk ishhh geraammmm ar anak bujang aktif sesangat hehhehe

Errrkkkkkkkk!
Alhamdulilahhhh
Selesai umi Qi mamam....hahhaha nk tapau x? hahhaha licin umi Qi mamam...cian korang pasti meleleh ayaq liuq dah tuhhhh cpt amik tisu lap cepat hehehhe
Tagline Umi Qi kasi 5 bintang!
"It is the best halal curry noodle in Kuantan"

Ini alamat dia, umi Qi google ada...sila terjah!!!

Alamat:
It is at the entrance of Teluk Cempedak. 

Teluk Cempedak, Kuantan 
No.31, Jalan Teluk Chempedak, Kuantan, Pahang.

<<<So apa lagi...kalo u olls free pi ler jenjalan kuantan tuh....bukan jauh pun 2 jam jek dari KL...some org Kuantan pun x tau ada the best mee curry kt sna tau haaaa jgn x tau hehhe org kl plak lebih tau ngeeeeeee...ikut asben outstation keje dah jadi holiday plak hahah 2 in 1 jadi ar....Esok nak story pasai makan gak...pasai Nasi Minyak Speacial Tg Api, Kuantan....kesedapan x terkata...hanya Umi Qi yg tau....dah dah dah tunggu je lah umi Qi esk bersiaran ye....byyyeeee gojes hehhehe>>>

16 comments:

  1. Dulu selalu jgk ikut husben g kuantan..tp xthu plak ada best mee kari kat sini..hadehh..rugi!

    ReplyDelete
  2. Kalau pergi Kuantan nak cubalah mee kari ni..terliurnyaaaaa~

    ReplyDelete
  3. licin ummi QI makan...betul2 sdap la tu ek..hehehehe

    ReplyDelete
  4. nak cuba lah mee curry ni di kuantan =)

    ReplyDelete
  5. Sy org kuantan pn xtw ni.. kmi slalu mkn yg kt permatang badak tu.. nk g tc makan mee kari on weekend, jammed la ju..

    ReplyDelete
  6. Semua org menikmati mee kari tapi Qi lagi sedap lena di stroller..

    ReplyDelete
  7. hai.. yg sy tau kt ktn ni mi kari yg dikatakan plg sdp adalah di planet kari.. tu je sy tau. mmg sdp lah jugk. slalu je pegi tc tp xtau lak ada mi kari sbb jarang mkn kt restoran kt sana lgpun.. =)

    ReplyDelete
  8. oh..mee kari...1st baby dulu ngidam ni x dapat..jgn bc n3 umi Qi sy terngidam lak sudah...huhu

    ReplyDelete
  9. siap bgtau apa yg ada kat dalam mee tu yg tak menahan tu huhu..kijaaammm aaa adik kawasan nih..

    nasib baik tak poser ari ni..tp masa upload kt FB tu poser..gigil tekak tengok gbr :P

    ReplyDelete
  10. Mee kari ala2 cina mmg sodappppp
    tengok dlm gmbr Umi QI pagi2 ni pun buat Mummy ZZ nak ke TC terus hahahah
    alahai ciannya QI.. org lain makan kekenyangan dia boleh titon pulak hehehe
    tapi tak apa janji QI dah kenyang sebelum tido kannn ;)

    ReplyDelete
  11. huaaaaaaaaaaaaaaaaa sodapnya ummi QI,laparrrrrrrrrrrrr.

    ReplyDelete
  12. kalau masuk dlm blog mesti sedap punya kan..sedap tidur lagi..hehe

    ReplyDelete
  13. Sy org kuantan n seminggu sekali mmg akan pegi mkn.ketagih!! Tp weekend mmg bercinta la nak dpt tempat duduk.. mi kicap kari terbaik!

    ReplyDelete
  14. Ada lagi satu tempat di Tmn. Alor Akar, Kuantan, sedap juga mee kari nya. Tapi buka petang hingga lewat malam. Dijual oleh anak2 muda Melayu di gerai kat tanah lapang. Tak berapa pasti lokasi nya sbb dah lama sangat tak ke Kuantan.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com