Eating Out 2: Nasi Minyak Eda Yasin Tg. Api, Kuantan | Julia Johari
Booking.com

Eating Out 2: Nasi Minyak Eda Yasin Tg. Api, Kuantan

Yummmmy :)
Haaa tgk gambar nih pun sure korang terliur lagi dan lagi kan hahah..ada2 je umi Qi nih menyakat korang....
Haaa kali ini nak perkenalkan makanan breakfast yang sangat terkenal di daerah Kuantan Pahang....terletak di kawasan Tg Api, Taman Gelora, Kuantan.

Kedai di buka seawal jam 7 pagi - 1 tengahari ye madam2...bos2 hehehe kalu lopas waktu itu termenung jelah depan kedai...melepassssssss lah lagi....haaa sapa suh bangun lambat...hbs ar kami semua sapu bersih....10-0 ye gol hahahhaha xkan 10 kali tambah nasi hahahah nipu tol umi QI neh...weeeee

Tu diaaaaaaa....ini adalah Umi Qi punya...lama naa x mamam nasi minyak terkenal Eda Yasin nih....dulu walid QI selalu tapau ja nasi minyak nih bawak balik umah mil...now mmg teringin nak pi kedai Eda Yasin nih...sbb nak tau cm ne ruper kedainya....mmg kedainya berada dlm kawasan kampung....tp hidangan lauk pauk dipagi hari tesangatlah banyak....

Korang amik aura nasi minyak nih yeppppppp...aummmmmmmmmm! Ngap...ngap ngap hahhaah

Patutnya letak gambar nih kt atas kan....ermmm saje je nk kasi trick! Sbb kalu u olls tgk gambar makanan pasti nk baca lebih lanjut kan....muahhahhaha...dah agok dah...meh2 sini meh bersimpuh ye baca seterusnya hehhe...
Nih dah sampai dpn kedai Eda Yasin....ramaiii oooo kereta besor2 dtg makan sini...kami kena parking nun jauh ke dalam semata2 nk cari parking tepi jln tp semua penuh...walhal jam baru tunjuk jam 9am...ngeeee

Nampak x walid QI yg pakai baju itammmm suar jean itamm...siap dukung QI sekali...hahahhaha buli walid dukung Qi yg hamat berat.....x sangguppp dah umi Qi nk dukung lelama...patah siku lengan ai awwwwwww hahahha ngada2...wekkkkk..
Yg baju oren belang kuning tuh adik ipar umi Qi...adik si walid QI ler...jum mamam....

Asyik dok ckp jom mamam...tp still dok tang signboard luar lagi hahahhaha....

Tadaaaaaaaaa...nih dia terang dan nyata...sila noted!

 Nih tayangan kedua nasi si Walid Qi...td gambar pertama umi QI punya....hehehhe dappppppppp...harga x mahal pun tp ayam masak merah dia besarrrrrrrrrr....puas mkn...pastu nasi minyak dia lain dari yg lain wauuuuu...x caya? Percayalahhhhhhhh....umi Qi x suka tipu bab makanan...pasti meletup ar kalo citer dlm blog umi Qi...hehhe

Muka Qi dan Umi Qi yg sgt kekenyangan...alhamdulilahhhh sedappp...syukur...pasti leh repeat lg ke kedai nih bila blik kg asben...syokkkkk....korang pi ar cuba kalo ke kuantan hokehhhhh....hahahha

Sapa bucuk? Sapa bucuk x mandi lagi?
Aksi muka bau bucuk dari QI dan Umi Qi hahahhah (Umi Qi malas makeup....terima lah muka yg sgt buruk dan sembab...sekiannnn terima kasihhhhh hahha)

<<<Terliur teman nengok nasi minyak nih lelama....hahahhah x koser umi Qi ngadap pic nih lelama....uwaaaaaaa>>>

13 comments:

  1. kannn nasi minyak memang menyelerakan..nak nak kalau pergi org kawin tu, memang tak amik dah nasi biasa huhu..ari tu pergi umah mimy, aduhai lagi lah tak lepaskan peluangg!

    cantik aaa muka umi qi ni..23hb sediakan tips tau adik kawasan hehehe

    ReplyDelete
  2. haaa mencik tau post gmbr makanan tengah2hari mcm ni.. hhahha
    terus Mummy ZZ rasa lapar skrg..
    Nanti nak try jg lah kalau ke kuantan.. asek ke tanjung lumpur je kannn ;)

    ReplyDelete
  3. putihnya anak beranak ni...nyam..nyam

    ReplyDelete
  4. selalu makan kenduri kawen saja...
    sedap juga...

    alahai comel 2 beranak ni..

    ReplyDelete
  5. Betul-betul tak patut tayang-tayang nasi yg lengkap berlauk lagi pulak tu.

    Tak apa tengok Qi lagi best. Sengih dia tu tak menahan kakak tengok:)

    ReplyDelete
  6. asek cite pasal makan je JU,huaaaaaaaaaaaaaa stress rara.xjadi diet.hahaha

    ReplyDelete
  7. erm sje jer tau umi QI nie boh gmbr mkanan..
    cute apa umi QI ngn QI even xmdi ag..putihnya la umi QI nie,ai is jeles..~

    ReplyDelete
  8. Alahai comenya Qi buat muka cam tu. Lama tak makan nasi minyak.

    ReplyDelete
  9. comei je umi qi ngan qi even tak pakai make up..

    ReplyDelete
  10. teringat ingat nk blk kg tganu la...sedapnya nasi minyak

    ReplyDelete
  11. sedapnyaaaaa...
    eee comel betul qi

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com