Preloved: Safety Gate Baby Qi Only RM30 | Julia Johari
Booking.com

Preloved: Safety Gate Baby Qi Only RM30

Haaaaaaaaa....dah lama beli bulan Mac 2013 ari tuh...sekarang baru nk published....hahahha sukaaa naa buat perkasam ngeeeee~

Tapi perkasam gak org suka kan...so sbb tuh umi Qi simpan smpi time betul2 dh nak pakai baru uar-uarkan...kalo setakat beli dan x test baik x yah kan...rasa cm kena story dua kali cerita plak...dah ler pemalas nk buat entry hehhehe

Alright....beli preloved nih secara kebetulan masa ofis ada anjurkan Hari Staff Sale...seronok tgk pegawai dan kakitangan turut serta join bisnes...
So saje turun awal event tuh, mata melirik dan tertarik pada satu booth.......

Preloved item....waaaaaaaa seorang pegawai jua yg juai...anak2 dia dh besar so dia mmg nk let go murah2...dari stroller sehingga safety gate pun hado...pucuk dicita ulam mendatang...mmg ku idam2kan Allah makbulkan...
Nih dia booth yer...TQ pada Puan Zulfa...nice officer...nmpak x stroller, bakul baby, beg baby...mcm2 ler hado dia hangkut...cleverrrrrrr!!!


So umi mata yer tajam...pantang jumpa pre loved...pasti nampak ajer wpun org x jemput hahhaha...dasarrrrr mataaaa brg second hehhe...murah per...
Cer tgk safety gate nih...masih good condition kan...
Ada 3 tau pagar nih...umi 1st customer visit kedai dia...so dpt pilih plg cantik dan plg lawa...yeyyyyyyyyy
Dah beli satu
Harga RM30....
Murah kan? 
Pengsan Umi Qi...hehhe (Pengsan sbb x caye murah hihi)

Rezeki Qaiser ilman...beli...
1 x Safety Gate with extra extention = RM30
1 x Kelambu = RM5
1 x Kasut baby = RM5
Total = RM40
Syukur alhamdulilah...dlm opis sendiri pun ada juai pre loved...untung mak2 kt situ dok jenuh pilih brg hehhe

Bulan Mac beli...
Bulan Mei baru pasang secara rasmi kt dapur Umi Qi tau :)
Napa pasang lambat?
Masa tuh Qi pandai merangkak dh cuma x selaju mcm ferarri...
Sekarang dh laju mcm jet...nak je tolong umi kt dapur tuh...pantang Umi Qi masuk dapur dia pun nk masuk dapur tolong sama...tolong nyanyi ngan umi...sbb umi suka letak walker Qi dekat gan dapur senang nk pantau...sekarang walker dh selamat masuk stor...dh x leh guna sbb walker pun dia bleh keluar dgn sendirinya...hebat anak umi...hahha
So ini hasilnya.........sbb itulah Umi Qi kena pasang hahhahaha

Siap gelebekkkkkk tuh skru2 kt dinding...mana tahu kot leh masuk baik punya cilok hahahha

Qi: Ohhhh umi x baik tau kurung Qi....Qi nk tlg umi masak uwaaaaaaaa
Umi Qi: Saje letak pagar lah Qi...xnak Qi cedera mcm2 perkakas kt dapur tuh nakkkk...nanti dah becarrrrrrrr umi kasi satu dapur kt Qi masak utk umi tau....milo ais catuuu Qi hehhehe :p

Hai napalah umi kita nih pagar tinggi sangat...xlepas tau nk masuk...ish x leh jadi nih...kena pk strategi lain nak tembus ini pagar...ermmmmm 

Majuk arrrrrrr
Umi kita dah pagor nk buek cm no...moh layan lagu Rembau Most Wanted yo!
Hahahhaha belah lah...umi kita nk masak nih...nanti kita dtg lg ye umi kacau umi sambil nyanyi lagu rembau eh hahhaha
Bye2 umi...

Best lah safety gate nih...byk kegunaannya, yg ptg baby kita semua selamat dari pergi tempat2 yg bahaya espeacially dapur dan bilik air...
Now leh lah umi QI masak dgn penuh aman tenteram, sbb Qi dh x masuk dapur lagi...yeyyyyyyyy....

<<< 31 Mei 2013....Genap lah Baby Qi 9 bulan...esok 1 Jun masuk umur 10 bulan...tinggal 2 bulan je lagi nk umur setahun....so tinggal 2 bulan lagi utk umi perah otak nk create idea sambut besday Qi....yeyyyyyyyyy...2 month to go dup dap dup dap>>>


25 comments:

  1. cian QI dah xleh masuk dapur ummi...heheheh....wah..lasak ek dia ...merangkak laju la skg ek...:)

    ReplyDelete
  2. murahnyaaaaaaaa...nak jugak..anis pun tgh cari2 nih..huhu...
    haha comel qi..dah tak berjaya tembus, borinklah..cau tempat lain lah..hahahaha...

    ReplyDelete
  3. wahhh!!! sgt murah ju..kalo baru seratus lbh gak ni...brg elok tak kesah ar preloved pon..janji boleh guna kan...kan..kan...

    kat mana lg nak dpt 3 brg tu dgn RM40..hehhehe...

    teruje!!!

    ReplyDelete
  4. best nye..murah bangat.. mimi pun dah plan nk beli safety gate ni..sbb skang yaya dengan lajunya nye drive walker masuk dapur.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Muraj dan yg pntg elok sangat lagi..senang lps ni ummi q nak buat kek..eh..tetiba..

    P/s : nanti bila2 kita jumpa ek..inshaAllah 1 fine day..

    ReplyDelete
  6. hahaha...comel je qi ni..mcm2 style ade ek

    ReplyDelete
  7. whoaaaa murahnyerrr! kat sini tak nak buat ke hukhukhuk..jeles ni!

    2nd hand asal masih boleh digunakan ai suka jer..kannn..berjimat slagi termampu huhu

    ReplyDelete
  8. lin pun ingat nak pasang juga sejak2 SB dh berjalan nie..asik nak ke dapur jek..

    ReplyDelete
  9. heee...cian dia xdpt msk dpurrr...comel2


    ReplyDelete
  10. waaa murah giles!
    tp daku tak pernah nak beli safety gate sbb setakat ni naila behave tak lari2 masuk dapur...hihi...
    nx adik kite tgk pulak cemana...kikiki

    ReplyDelete
  11. oih murah nye.. rase cam nyesal plak beli baru sampai 160.. hoho. tp berbaloi kan ada mende alah ni.. rase selamat gitu..

    ReplyDelete
  12. alaa bestnya! i dari hari tu nak beli tapi ak terbeli2 lagi...hihi

    ReplyDelete
  13. Oh... selain murah sangat praktikal juga. Betul cantik lagi kalau kakak pun nak beli kalau macam ini.

    ReplyDelete
  14. erm murah. berbaloi sgt.

    amboi..x sabar nk buat bday party ye. perah otak tu jangan tak perah...

    ReplyDelete
  15. dah tak boleh panjat hihi ada penghadang tu...

    ReplyDelete
  16. kita nakkan yang terbaik buat anak...
    keselamatan penting juga...
    suka pagar tuh...
    harga sangat murah...

    ReplyDelete
  17. kesiannya..tapi mmg kalau ada anak kecik2 ni..mmg sesuai sgt pagar memagar ni..

    bahayanya tetap ada tau..jgn maknya sibuk di dapur..anak dah kena kidnap..

    ReplyDelete
  18. wah berbaloi membeli... maaf lambat terjah, busy dgn mcm2 hal skang ni

    ReplyDelete
  19. assalam,

    salam hujung minggu dari bunda...

    ReplyDelete
  20. qi tak melalak nak join umi , tak per lah . benda tuh kat umah ni dah berderai . adik lum sempat guna , kakak dah musnahkan ... hahahaaa

    ReplyDelete
  21. murah nyaaaaaa.kalau x beratus kan ju!

    ReplyDelete
  22. murahnyaaa geram..rezeki QI ....kalau ada lagi roger

    ReplyDelete
  23. awak guna lagi tak safety gate tu? jual la kat saya pulak hehehe

    ReplyDelete
  24. salam sis.. pagar tu dh let go ke. klu blom sy nk beli.. hehe

    ReplyDelete
  25. salam sis.. pagar tu dh let go ke. klu blom sy nk beli.. hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com