Our 3rd photobook: Its Holiday Time! | Julia Johari
Booking.com

Our 3rd photobook: Its Holiday Time!

Syukur Alhamdulilah....
Beranak lagi photobook Umi Qi tauuuuu...
Kali ini adalah kali yg ke-3.
Paling istimewa dan paling mengujakan x sabar2 nak tggu hasilnya...
Geng opis kata mcm buku cerita...suka tgk! Testimonial live dari diorg utk pembakar semangat utk diorg hasilkan bila ada kelapangan...keje2 gak...bila free buat lah perkara yg berfaedah...smua kt hujung jari...nak x nak jek... :)

Kali ini berani beli jenis....
 Layflat Valentine 2013 Promo CNY only RM94 (60% OFF RM235)
Sudah tengok kan harga promo tuh?
Dari mahal jadi tersangat murah...beli msa promo CNY ari tuh...lama dah beli tp saje buat lambat...hahaha (6 month valid kan lalalla tp x menyabor buat laju2)

Sila rujuk entry Umi Qi yg lepas sini....masa tuh berangan x hingat...ngada2 :p ngeee

******************************
Semalam 6 Mei 2013 jam 4.00 petang....
Sampai sudah parcel from Skynet di opis umi...jet pejuang pak pixajoy hehhe..marvelos...mmg x pernah mengecewakan pun...hehhe
Kali nih besaqqqqqqq dan beratttt ye parcel....dup dap dup dap....cpt lah bukak umi Qi...tayang lma sgt ehhhhh!

Dah bukak balutan Skynet, mcm biasa tetap balut plastik kotak tebal nih ...Bismilahirrahmanirrahim! 

Haaaaa...dah bukak...ada bubble form jugak mcm yg dulu2...kali nih balutanye sgt kental mengalahkan nk bukak hadiah hari jadi hihi...tgk ler bubble nih...dia kasi sikit jek tgk cover dari luar....haiyaaaaaaa umi Qi cpt leeee bukakkk!

Dah bukak dah bubble form...mcm biasa gak ada dua keping kertas depan belakang putih...saje ler tuh pak Pixajoy nak kasi surprise x hbs2....dup dap dup dap...berattt photobook nih tau...beza gan dulu ringan sbb harga pun ringan sikit huhu

Awwwwwwwwwww!!! Mate Umi Qi x dpt tutup lagi...melopongggg cm anak burung...subhanaAllah...!!! Umi x pandai deco...tp bila jadi umi Qi nih aura deco tuh dtg sendiri hahahha umi sukaaaaaaa... :) x sia2 bayor mahal sikit RM94 tuh...x nangis kuar duit byk sikit sbb kualiti Stylish Hardcover dia cumeyyy... :)

Mari tgk sisi buku photobook plg mahai setakat nih umi Qi beli lah..nk u olls semua buat penilaian...mana tau u olls berminat kan...umi Qi x tipu...x cayer? Tanya Qi hehehe
See....bila ckp hardcover sure ia tebal...mcm buku ensiklopedia...licin je luar buku nih :)

Dalam buku nih umi titipkan 3 tahun penceritaan tentang 
'Its Holiday Time!!'
dari tahun 
2011-2012-2013
Pulau Pinang (honeymoon) 2011
Cameron highland (babymoon pertama, preggy 4 month) 2012
Pulau Pangkor (babymoon kedua, preggy 7 month) 2012
Terengganu (holiday bertiga umi Qi, walid dan Qi yeyyy) 2013

So byk kenangan buku ini berbanding 2 buku photobook sebelum ini Umi Qi hasilkan...
Ini adalah page pertama cerita Honeymoon pertama umi bersama walid di Pulau Pinang....huyoooooooo! Mukan main...nanti Qi besar tau lah umi honeymoon kt ne lepas kahwin hehe...

Umi nk puji ikhlas jenis material photobook ketiga nih...
-Setiap helaian 20 muka surat adalah keras dan tebal sikit, 
- xmudah renyuk dan ia sgt2 mudah di belek setiap helaian,
-Licin dan glossy...kalo kena air x kembang...tp jgn biar lama2 air kt situ lap cepat hehhe

See tebal kan...siap umi tunjuk kuku umi gan setiap helaian buku ke tiga nih...tebal makkkk! 

Page seterusnya ialah Babymoon at Cameron Highland...genap je 5 bulan umi Qi kahwin alhamdulilah dikurniakan anugerah utk preggy...syukur...itu sebab pi CH...amik udara segar hehhe msh teringat2 bila imbas kembali 

Page seterusnya Babymoon di Pulau Pangkor....
Semua umi masukkan...siap awal2 edit semua gambar dlm Photoscape, so sng sekali nk deco pic byk2 sebab jimat ruang...time nih preggy about 7 month...sarattttt tp naik motor skuter kali pertama lak tuh...hahhaha geng opis kata umi nih aktif bebenor...sbb tuh Qi aktif hahha suka berjalan je koje nyeeeee hehe

Page terakhir...Holiday pertama kali bertiga di Terengganu...
Ya Allah...bila bertiga lagi seronok rupernye dari berdua... :D
Ini adalah pertama kali juga si Qi berjalan jauh...nk train Qi aktif dan boleh tahan perubahan cuaca yg panas disana tika itu...mmg mencabar... :)

Page cover last...ini adalah agenda umi Qi supaya senang umi, walid, Qi dan cucu2 umi nak recall semula sejarah holiday umi masa dulu2...
3 tahun tunggu kumpul gambar....dan semalam impian terlaksana...
Siap letak watermark blog umi kalo perasan kt bawah sekali belah kanan...haaaa itu pun trademark umi supaya nanti anak2, cucu cicit dpt bukak blog umi nih...peninggalan wasiat byk tuk diorang... :D
Photobook kali ini umi rasa tercabar sgt nk hasilkan...3 kali reject sebab kes editing gambar tuh x memenuhi syarat yg ditetapkan....jika ambil jenis biasa mmg senang...tp bila terjebak gan hardcover ia mmg memerlukan kesabaran yg tersangat tinggi...baru faham cm ne photografer buat...susah bebenor tp hasilnyaaaa u olls sendiri leh nilai :)

Belum tunjuk lagi photobook nih kt walid dan Qi, sebab walid bertugas di luar daerah, jumaat nih baru balik sob sob sob...just tunjuk MMS ke hp walid yg parcel ketiga umi dah sampai...

Walid wassup:
"Umi.......cepatnya sampai....cantikkknya! Pandai umi buat! 3 tahun holiday tuh....awesomee! Xsabar nak balik KL umi :( "

Memula umi kembang semangkuk smpai x koyak baju walid puji x hingat....pastu umi sebak...sbb walid xd kt KL...bz keje...cari rezeki :(
Umi dan Qi tggu nak bg surprise sama2 ye walid...baca tau blog umi!

<<<Photobook ke 4 dan ke 5 dah beli voucher yg umi Qi dok ligat suh korang beli promosi RM10 tuh kan...ingat x? !!! Nk karang 3 besday kami lak utk photobook ke-4...photobook ke 5 simpan utk on the spot event...weeeeeee ligat sungguh umi Qi hehhehe aktiviti masa lapang tadah mata dan tgn deco photobook :D
Tq so much Pixajoy...u are the champion!!!!!!! >>>

19 comments:

  1. rajennye la..smp da photobook yg ke-3..hehe..chaiyok2 ummi QI...buat lagi byk2 au..:)

    ReplyDelete
  2. Haha..berhantu kn kak bnda ni.snce terikut dgn blog akak,kan maen sy duk wt bnda ni.nseb baek vocher 6 bln expired.huhu..ni pn ade satu lg x wt lg.skrg tgh tggu photobook 2nd smpai.hah..kualiti mmg superb!thanx sgt2 share info ni..xoxo~~

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. cantiknya. saya pun suka photobook! hehehhee. anyway taniah kak, pregnant kali kedua. semoga sihat selalu ye :)

    ReplyDelete
  4. salam kenal dari fifi.. :)

    fifi ade 3 pending photobook.. hihi.. pandai mama qi buat.. cantik..

    ReplyDelete
  5. wahh cantiknya..

    jelesla umi Q.i banyak kenangan lam photobook nie..
    mamayaya teringin gak tp xgeti..huhu
    da khatam bc cr yg um Q.i ajr tapi tatapla xfhmnya..huhu

    ReplyDelete
  6. Ramai yg dah guna photobokk ini Ju. Tapi kakak belum lagi. Memang cantik dan praktikal boleh simpan lama..

    ReplyDelete
  7. Wah cantiknya photobook tu..suka..suka..lisa tringin gk nk buat..tp mybe someday..hee

    ReplyDelete
  8. rajin betul ... memang bagus utk menggantikan album ... rasanya gambar kita masa kecil sampai besar pun boleh wat camni juga kan ! ... ish , baru terfikir lak ... heheheee

    ReplyDelete
  9. rajinnya umi qi ni..i punya voucher tak tebus2 lagi..rasa malas je bab2 editing ni..lalalalallaa

    ReplyDelete
  10. semua kenangan tersimpan dalam buku ini, bestnya...

    ReplyDelete
  11. sblum tu nak ucap tahniah sgt2..tersimpan segala memori..kan

    selamat kita berjiran ye..semoga ikatan silaturahim terjalin kukuh.

    ReplyDelete
  12. cantik photobooktu...saya hari tu ader gak buat kononnyer edit sendiri...printnyer asyik bertangguh..

    best biler ada photobook segala memori tersimpan dalam ni kan...

    ReplyDelete
  13. kalau rindu bukak balik photobook ni senyum sorang-sorang kan?

    ReplyDelete
  14. teringin nk buat photobook tp tk pndi cari2 gmbr

    ReplyDelete
  15. wow great photobook.semua kenangan sumbat masuk jer dalam tuh!

    ReplyDelete
  16. Hi..salam perkenalan..

    Me also dh terjebak dgn photobook ni. Harini photobook ke-3 sampai di ofis. Tapi tak buat hardcover la. suka yg nipis-nips je, tp byk page..byk muat gmbr.

    Untuk next photobook, masih belum order. Sebab nak siapkan yg ke-3 ni pun makan 6bulan. Lepas ni ada bz sikit dgn study dan nak bersalin....kita stop dulu. Tak terkejar expired date kn, melepas pulak.

    Jemput singgah blog I ye.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com