Part 7: Panorama memukau di Pantai Rantau Abang, Terengganu | Julia Johari
Booking.com

Part 7: Panorama memukau di Pantai Rantau Abang, Terengganu

As Salam...Salam 1Malaysia...dan Salam Sejahtera...
Mukadimah bukan mainnn kan :) ...hehhe jawab ye jawab kalo x dosa haa...selalu kan dak2 tecik kt sekolah ckp cm tuh hehhe :p

Alright...mari kita bersegmen kali nih Part 7...Pantai Rantau Abangggg.....amboiii namaaa dia...kelassssssss...mmg dari tecik2 dah dengar dah nama pantai nih...biasalah tecik2 mana tau pantai nih dok tang mana sekian2 kan...umur baru 29 thn baru jejak kaki kt sana hehhehe kna tggu jodoh baru leh pi KT....itu semua Allah yg tentukan...

Dah baca? 

Mesti ramai yg boring kan asyik2 msuk je blog umi Qi nih x hbs dok citer pasal KT bla bla bla....haa ramai ruper blogger2 dan teman2 umi yg rindu dan x pernah pi lagi visit kt sana...so rasa happy bila blogger mama yaya, mama ibu lala, mama jaja, dan mama2 yg lain2 tuh terasa nak pi sana lagi kan...bg ju ini adalah menu rindu anda untuk ke sana lagi...bagi ju yg pertama kali ke sana haruslah rasa bangga sgt2 dan bersyukur dpt kecapi keindahan di Pantai Timur Malaysia... :)

Ok...lepas membeli belah di pasar payang terus kereta walid meluncur laju ke destinasi seterusnya ialah Pantai Rantau Abang....

Yeyyyy dah sampai.....jom bergambor gan abang penyu encem yg dok setia kt signboard nih....panas terik time nih tp berlakon ala2 mat saleh x takot panas hahahhaha pastu posing ala2 mcm tourist yg baru pertama kali mai KT....betui dah tuh hahaha....sun block harusssss

Bersebelahan dengan dengan signboard penyu tuh ada kedai cenderahati...cantikkk...moh beli satu dua bawak balik :)

Nih gambar apo lak nih umi oiii...hahha nih nak tunjuk jln nak pi pantai rantau abanggg yokkkk...dari kiri cepat jalan....

Haaa jln tecikkkk ja wpun jln comel tp sgt2 elok je turapnya...kalo ada basikal nih syokkkk layan bawak sambil hirup udara segar petang2 kan...laa nih tengahhariiiiiiiii panassssssss....jgn ko...nak itammmm? hehhe

Biru awan...maknanya ada pantai kt depan tuh...weeeeeeee x sabaqqqqq dah rasa nk larikkkk dah pi pantai tinggai walid...dukung Qaiser buh atas kepala lari derasss2 hahhaha tp x buat pun kan hahhahha...sanggup nak lari dgn Qaiser yg beranyat 8.2 kg? Dkt 10kg beras tuh uwaaaaaaa 

Sampai dah....syukur...ini salah satu pantai luas yg terletak di Rantau Abg KT...ada byk site cantik2...so kita visit sini dulu...amik udaraaaaaaaa bersih

Site berdekatan dengan bot2 nelayan...suka tgk bot nelayan...

Seeeee....time nih panas terik tengahhari pun x hirau dah... CANTIK kan?....pantai almost kt KT mmg x leh mandi...curammmm...so keindahan panorama alam pantai je boleh kita hayati...selami...dan verangannnnnnn....hahhaa buattt tuh umi ckp hehhe

Mana dtg model nih..heheh model perahuuu perinduuu rantau abangg hehhe peaceeee....cantik lak tgk walid amik pic nih...mcm lukisannn

Alhamdulilahhhhhhhh.....langit membiru...pantai yg sgt2 memukau pandangan...walid suh masuk keta sbb panas pun buat2 x dengarrrrrrr....hahhaha

Ok...jom masuk keta...pi pantai rantau abg lg sebelah...tgk2 Qaiser buat aksi kaki mcm nk kasi penendang maut kt umi sambil mamah teething rusk heinz...hamboiiiiiii....mau kasi penendang ? Gollllllllllllll hehhehe

Muka? Umi leh describe Qaiser ngantuk and penat...dia x buat apa2...cuma duduk dan dengaq umi dan walid dia bebel lalallalallalala....sbb tuh kot mukeee dia describe ada Qi kisahhhh? 

Bucuk umi laporrrrrrrr susu...minummm dulu!

Yeyy!
Korang pernah tengok Movie terkenal 'Mael Lambong'????
Best kan citer dia...byk kali umi tgk mael lambong hahha...zizan berlakon kt sinilah...
Uuwaaaa jatuh cintan tgk panorama Pantai Rantau Abang nih....lautnya sgt2 memukauuuu....biruuuuu ayaq lautttttttt....

amboiiiiiiiiiiiiiiiii...sampai2 ja terus pelepukkk posing ala2 bollywood gan sang pencinta yg baru belajar apa itu pantaiiiiiii....hahhaha jgn marahhh eh...posing maut mengalahkan retis2...hahha yg ptg umi nk tonjolkan kt sini adalah pokok2, batu2 dan laut yg sgt2 mengiurkan...dan angin pantai yg sepoi2 bahasa...kalo lah ada hotel kt rantau abg nihhhh soh kami nk booking...ari2 ngadap pantai :)

Walid gan Qi....tgk la laut dan pantai rantau abg...marvelossss

One and only....pandai posing dak tecik nih kalo pic dia sorang2 hahahha

Akhirnya....gambar ber3 dpt dipahatkan di Pantai Rantau Abang
suka sgt2 tgk pic nih...umi and walid senyum nampak gigi....hahhaha Qaiser ilman????
Lariiii mata tgk awek ler tuh ahahhaha...

<<<Bila mengarang pic2 nih, terasa sedang bercerita secara live ok...sungguh rasa gembira dpt nukilkan terbit pengalaman di dalam blog...ia satu kepuasan utk di tatapkan pada hari2 akan dtg dan utk rujukan anda jua....esok nak cerita Part 8: Menu breakfast di Hotel Permai...uwaaaa awat la cerita last sekali? 

Best kot last sekali cerita pasal mkn2 hahhaha...ok gengs stay tune ye esok...ada video si Qaiser bfast sekali....siap tepuk2 meja panggil waiterrrrrrrrr....please serve my bfast now hahhahah x cayer? Tgk esok bar u cayerrrrrrrrr.... see u olls tommorow...daaaaaaa :* >>>


5 comments:

  1. Satu yg kakak puji hero Ju tak meragam suka memanjang. Ada budak bila penat merengek tau..

    Rantau Panjang siapa pun pergi pasti terpukau dgn keindahannya.

    ReplyDelete
  2. Cantik nya pantai tu..... macam nak pergi je

    ReplyDelete
  3. subhanallah..cantiknyaaa..kalau ade rezeki nak jugak sampai sana..qaiser ikut muka mama..hensem habis..hihi

    ReplyDelete
  4. cantik sangat. sy org tganu tapi tak pernah pegi sana. will go there soon insyaAllah.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com