Part 2: Check in at Hotel Permai INN, Kuala Terengganu | Julia Johari
Booking.com

Part 2: Check in at Hotel Permai INN, Kuala Terengganu

Yeyyyy...masuk al kisah part 2 pasal ronda2 holiday at Kuala Terengganu (KT)
Ok...kalo x view citer pasal part 1 sila lah berbaik hati 
click sini baca...
Alright...part 2 khas nk citer pasal perihal Hotel Permai INN KT yang kami menginap 3 hari 2 malam kt sana...
Berbaloi2 kot bercuti time bukan school holiday dan bukan peek season...haa itu petua utk dpt rates hotel the best in town youuu hehhe

X cayer??? Hahaha meh sini tgk meh...nak habaq mai nih...
View hotel permai betul2 berdepan dgn ESSO petrol pum...hehhe sukaaaa tgk lak dari jauh...comelll :)

View hotel dari dlm kereta V6 walid wehuuu 

Tengok pun dak permai...aman damai hahaha belum duduk lagi kekeke

Hahhaha walid sampai je kt hotel nih blum check in bagai ok...terus kami jejak kolam hotel...sbb misi nak tgk ada ke baby pool....jom sekodeng...

View depan kolam...nih bangunan baru hotel...bangunan lama di sebelah kanan umi tau...wpun lama tp still cantik :)

Alooo golap lak haha jgn marah walid hehhe

Nih diaaaaaaaaa pool....yeyy ada site baby pool sebelah kanan sekali...sebelah kiri utk org2 besar...umi dan walid suka tgk baby pool besar dan cetek je air dia sesuai utk baby nak belajar main2 air kolammm yeyyyyyyyy jatuh hati dah

Posing jap

X sabor nak terjun hahahha

Haaa tempat bakar kulit hahahha 

Kereta V6 walid tempat pertama dari kanan hehhe baris2 sedia! hehhe

Lets check in...yehuuu walid gan Qaiser suka tggl umi uwaaaaaaaa

Pintu depan...jom masuk...

Hahahha 1 Malaysia...1 Malaysia hehhe

Ok dah lepas check in nak kabor nih...
Kalo u olls keje goverment just ckp jek goverment mana korang kerja...terus dpt diskaun u...xyah bawak kad keje korang...xyah bg nombor kad keje korang...
dari RM200 standard room i dpt RM160 je semalam...
Berbaloi x? Berbaloi2 ok... :) yehuuuuuuu
Pastu mengular lah kami tgk ada gym 

wahhh ada ball hahah leh golek2kan si Qaiser hahahha


 Tadaaaaaaaaa bilik 218....jom!

Posing dulu harusss

Uwaaaa nak baring rasa penat dah...yehaaa

Drawer hotelll...tgk ada kettle...senang mak2 nk buat air dan panaskan susu yeyyy...ada sesetengah hotel xd tau kettle...nyampahhhh!

Landingkan barang2...tv dan meja solek hehe

Kita duduk duluuuuuuu

Bilik air...bersih...xd jaquzi bagai...xd kolam hahha berbaloi lah sebab luar hotel kan dah ada kolam bapak besorrrrrrr...hehhe

Barang2 free haha harus pakai

Sanitaries pad hahahh amik pic gak? hahah kalo umi Qaiser semua snap hehhe

View langsir...cantik sempoi

Nih dia view hotel..mmg hotel nih x dekat gan pantai pun...tp suasana ye cukup permai...dh nama permaikan hehe

dari tingkap...sekodeng

Haaaaaaa jgn x tau...katil si baby Qaiser ilman pun kami hangkut tau...hehhe senang keje umi..lg pun pggl je bell man terus dia htr brg2 kt bilik kita...so senang lh Qaiser nak bermain dan tidooooo

Seronok diaaaaaaa...sambil berholiday sambil bermain dlm katil bucuk dia hahahah...

<<< Sudah puas kan view hotel kami menginap kt KT, best kan?...i dah duduk so i tau ia amat2 tenang di sana...nanti kalo pi KT sure i duduk sini menginap....ok esok i nk story pasal Part 3 kisah pasal Visit Taman Tamadun Islam...tempat replika2 23 buah masjid seluruh dunia...waaaaaaaaaaaaaa...tungguuuu eh esk hehhe>>> 

10 comments:

  1. lisa pun pernah check in permai inn hotel ni ..dekat ngan pantai ..hehe... balik dari kl ke kb ..singgah sini .. seronok kan bercuti awak ..hee

    ReplyDelete
  2. huyoo bestnya... cepat cerita lagi.. :)

    ReplyDelete
  3. best jugak kan.knp xde pic mandi kolam ju.

    ReplyDelete
  4. rajin betul ju nih...detail n complete....x sabar nk tggu next2 episod... ;-)

    ReplyDelete
  5. ehhh..kampung ila nie..hehehe..selamat bercuti ye =)

    ReplyDelete
  6. Aty naik bot kat tti tu hari jumaat last week..hagak2 bertembung tak kite..?? Hehe..monumen aty tak masuk sbb dah masuk dolu...:-)

    ReplyDelete
  7. nice review dear, lengkap segala gambor hahaha. senang kerja kami mencari hotel esok in case jejak ke sana.

    ReplyDelete
  8. seronoknya bercuti....i dah lama tak bercuti kot.selalu bercuti balik kampung aje lah..hihi

    ReplyDelete
  9. oklah bnyk info dapat ni kalau ke sana senang=)

    ReplyDelete
  10. Menarik gak hotel ni. Boleh cek in kat sini klw ke ganu
    Nti.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com