Part 1: Holiday heading to Kuala Terengganu with LOVE. | Julia Johari
Booking.com

Part 1: Holiday heading to Kuala Terengganu with LOVE.

Assalamualaikum WBT...salam sejahtera....
Sihattt semuaaaa geng2 Umi Qaiser?

Alaaaaaaaa diam2 je umi Qaiser kan sejak 3 hari nih...
Haaaaa jgn x taw umi dok sibuk2 hari sabtu lepas 30 Mac - 1 April 2013 sampai semalam berholiday dan mengembara sakan kt Terengganu....hamboiiiiiiiiiii...x bg tau eh?
Jgn marahhh..SURPRISEEEEE! hahha

Jangan x tau, ini juga surprise hadiah ke-2 birthday umi holiday ditaja oleh walid Qaiser ilman...syukran..umi selalu pi dungun, kemaman dan cherating tp bila org tanya pernah pergi ke Kuala Terengganu??? Geleng pale sedih hahaha...cian kan...agaknya sebab tuh kot walid bwk umi pi berholiday 3 hari 2 malam kt Bandar KT...KT tuh Kuala Terengganu ye short form senang umi nak karang cite heheh

Haaaaa rajin kan umi? Siap buat 10 folder penceritaan gambar....haaaaaaaa sila muntah minggu nih puas2 sbb umi nak cerita dari part 1 - part 10 pasal KT...Thank u sebab sudi baca blog umi ye mmuahhhh 

Tahun 2013 adalah tahun speacial untuk Terengganu...sbb tahun nihlah Visit Terengganu....marvelosssssss banner dia...promote jgn x promote ganu! hehhe

Ini dia walid Qaiser ilman..siap jadi tour guide umi...hehhe dia byk kerja outstation so dah very familiar gan KT...so umi dan Qaiser buat muka dan mulut melopong luas dgr walid cerita itu ini sepanjang jln highway...hahha walid x sodar kami dah ketiduran kt belakang sambil berkroh2 bunyi ye hahahha cian walid cerita punya semangat tp kami berdua ketiduran sbb keletihann hahhaha letihhh ke?

Muke kami yg baru mangun tidur...dpt lelap sejam jadilah...umi dok belakang jadi mak datin gan datuk Qaiser hahahha...yelah anak umi dah mula aktif...mana mahu dok depan tmpt sempit...so nak kawasan tanah rizab belakang kereta walidnye nak jadikan padang mainan katanya...aduyaiiiiiiiiiiii....geleng paleeeeeee umi....layan je lah

Sepanjang perjalanan...Qaiser duk dalam car seat dia....hahhaha comelllllllll tgk diaaaaaaaa mmuahhhhhhhhhh! Good boy...suka naaaa duk dlm car seat umi happy weh...umi nk tangkap gambar puas2...yeyyy!

Ok, nih keje umi amik pic dari belakang hahahha...tgk lah walid bwk kete berdesup cm formula 1....bertolak dari Kuantan jam 9.00 pagi sampai KT dlm pukul 12.00 tengahari..ok what? cepat ke lambat eh heheh

Jom layan suasana sepanjang perjalanan ke Bandar KT...jom!






Alhamdulilahhhhh sampai sudah kami anak beranak sebanyak 3 org ye trip ke Bandar KT....syukurrrrrrr selamat.

Jom tgk laut KT dari dalam keta walid Qaiser dulu....


Cantikkan laut diaaaaaaa...gerammm mak Qaiser...hahha nak melompat tau tgk beach...umi dah ragam cm budak2...malu kt Qaiser behave jek hehhe

Pusing punya pusing satu bandar KT cari hotel....survey on the spot hahha itu mmg perangai kami...x suka booking awal2 malasssssss...so sampai je ternampak Hotel Permai, Hotel Primula, Hotel Felda (Paling baru), Hotel Sri Malaysia dan bermacam2 hotel sekitarnya....
Dah puas telek harga dan permandangan setiap hotel...maka umi yg decide nak duk Hotel Permai INN
Sebab apa?
Sbb ia adalah mesra pelanggan beb...tersangatlah best dan tenang...hehhe pertama kali masuk je hotel nih (sebelum check in) rasa tenang jekkkkkkkkk ntah lah susah nk dicerita dgn kata2...u olls pergi baru u olls leh rasa cm mana umi rasa.

Yg ptg hotel nih umi kasi 5 star....sbb semua yg kami mintak dpt...syukurrrrrr
Nih diaaaa rupa hotel dari jarak dekat.

Dari jarak jauh....cantikkan! Kami suka naaaa lah bercuti time org dok sibuk bekerja dan bersekolah bagai...time tuh lah kami amik kesempatan bercuti sakan...seronok sbb lengang dan memudahkan kami berjalan ke sana ke mari...x jem dan x sesak...i likeeeeeeeee

Windu laaaaaaa kt Hotel Permai...patutlah permai je rasa heheh pandai kasi nama tau :)

<<<Geng umi semua....esok umi cerita Part 2 pasal Hotel Permai yang kami menginap 3 hari dua malam ye...stay tune sayang2 semuaaaaa...mmuahhhhhhhhhh (dok verangan masih kt KT lagi...buleyyyyyyyyy hahahha) >>>


15 comments:

  1. ala best nye dpt jalan-jalan..
    kami pn dh lme giler xberholiday ni..huuhu

    ReplyDelete
  2. ala.. tak sempat jumpa........... tu la datang tak bagitahu awal2.. kalau tahu camtu fifi aply cuti.. hehe..

    ReplyDelete
  3. Mama yaya: apa lg plan lah mama yaya holiday gan papa yaya....yeyyy sure seronok :)

    Mama Zahirah: Saje xmo kasi tau...sbb kami bercuti time org dok sibuk bekerja mama zahirah hehhe...xpe lain kali ada rezeki mai lah kl..leh jumpa sekejap pun jadilah...nak cium zahirah laju2 hehhe

    anum: yeyyyy sonok cuti2 msia kan hehhe

    ReplyDelete
  4. errgghhh manyak syiokkkk hehehe :)

    ReplyDelete
  5. bestnyer dpt jalan-jalan..
    Gadis n husben pun ade plan nak pegi KT ni..
    hihihi..

    xpe update tpt yang best tau.
    nnti dah tau..senang..=)

    ReplyDelete
  6. wah...rindu kg halaman...pas ni nak gi ganu roger2..xyah buk hotel..lepak umah my mom jer...hehhehe..tp akak kat shah alam..kena plan lik ganu skali la..hehhehe..best kan KT! ;-)

    :: wpun org tganu..tp tak tau yg thn ni adalah thn visit ganu ::

    ReplyDelete
  7. mesti sonok wei jalang2 ganu kan !

    ReplyDelete
  8. beshnya jalan2.ada belikan princess kpok lekor x?

    ReplyDelete
  9. Seronoklah Qaiser dapat makan angin. Sengih memanjang:)

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum ... kelebihan bercuti waktu bekerja , rate bilik hotel murah sikit dr weekend or public holiday ...

    ReplyDelete
  11. Best nya Kak Julia ! kita pun still terasa ada kat Tioman lagi..hewhew, next pulau, kitorang nak gi Perhentian Kecil, Terengganu :)

    ReplyDelete
  12. bestnya dapat jalan2...waaaaa...last kite gi terengganu waktu honeymmon dlu...xtau bile dpt gi lg...ain pn sama suka on da spot check in hotel..heheh

    ReplyDelete
  13. akk ujung bln nak ke CH..tak sabo dah nak jenjalan.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com