Pasar Karat Petaling Street | Julia Johari
Booking.com

Pasar Karat Petaling Street

Pasar Karat (Market Of Thieves) - Belakang Petaling Street

You all pernah dengar Pasar Karat belakang Petaling Street ni?
Ada yang pernah, ada yang tidak pernah dengar wpun dah menetap kt KL ini sejak dari lahir kan?
Okey, Umi Qaiser ilman hari ini nak kongsikan tentang pasar terpencil ini...
Bermula sesi perniagaan mereka seawal 5 pagi - 8 pagi...
Lepas jam 8 pagi semua dah berbungkus balik...

Apa yang special tentang Pasar Karat nih ngan pasar2 lain...jual sayur ke? jual makanan ke?
Semuanya bukan...

Pasar karat ini byk menjual bermacam2 barangan terpakai mcm jam tgn, kasut, baju, kain2, barang2 antik dan lain-lain.

Jom tengok betapa sesibuk yer pasar karat nih di pagi hari...jum!

Sampai dah...saje temankan si suami msa awl pagi bfast sama2 masa waktu sebelum bekerja bermula...sbb dia nak sgt pi visit pasar nih...umi Qaiser? Tukang merangkap amik gambar dan pinjam gambar sikit dari Encik Google...TQ.

Nih view dari dalam kete si walid Qaiser :) Sesak kan?



Tengok, berpusu2 masyarakat bandar KL nih duk sibuk pilih barang2 kt Pasar Karat nih kt jln kaki lima...


Salah seorang penjual yang begitu leka dengan barangan jualan yer...

Pakcik nih byk jual cincin batu dan rantai2 antik...lawaaa...cm ne dia dptkan bekalan barangan antik nih ek...ke dia simpan???

So so lama x nampak koleksi botol2 minuman air gas nih kan...skrg mana nk jumpa botol antik cm nih..so korang yang betul2 sukasimpan koleksi barangan antik sila ke sana...teropong apa yang patut ye :)

Beg...pinggan mangkuk, kasut...wahhhh meriahhhhhhh...wpun panas org masih ramai espeacially pelancong...lain dari yang lain kan...

Shoesss.........

Barangan isi rumah...

Umi Qaiser ilman...peaceeeee no war mmg x leh dipisahkan...hahhaha yang ptg u olls semua dah tau kan pasar karat tuh apa kt KL? So kalau pelancong tanya atau org lain tanya u olls dah tau di located kt mana....yeyyyy...

<<<Kuala Lumpur penuh suasana warna warni dengan pelbagai kisah yang tersendiri...terpulang kepada kerajinan kita untuk menyelongkar keindahan alam dan sekeliling buat pengetahuan individu....If u olls pandai...tawar menawarlah di Pasar Karat ini.....pasti berbaloi2...apa si walid beli? Beli pengalaman, wpun anda tidak beli wlau apa sekali pun...ia adalah istimewa>>>


17 comments:

  1. Ju rasa kenapa dinamakan Pasar Karat. Nampak macam-macam ada di jual kan..

    ReplyDelete
  2. errr...selalu je gi petaling street tu..but never ever smpi pasar karat tu..seram je tgk org yg kuar masuk tu..& parent etty mmg xkasi gi sane black area..takat petaling street tu xpe lg hehehe

    ReplyDelete
  3. pernah dgr tp tak pernah pegi..hihi..,

    yg menarik air botol tu

    ReplyDelete
  4. tak pernah p pun..husband penah la p situ.dia ckp pegi pagi2 best

    ReplyDelete
  5. X pernah sampai pasar karat nie...petaling street ade la sampai sekali dulu tp pernah kena marah ngan apek P.S tu terus serik nak g lagi...huhuhu

    ReplyDelete
  6. X pernah sampai pasar karat nie...petaling street ade la sampai sekali dulu tp pernah kena marah ngan apek P.S tu terus serik nak g lagi...huhuhu

    ReplyDelete
  7. sy tak tau kewujudan pasar ni...kena terjah ni... hehehe

    ReplyDelete
  8. X pernah tau pun pal pasar ni. Dulu ms single minggle rajin gak pg PS tu. now dah takut. Lgpun hubby x suka pg PS.

    ReplyDelete
  9. Sejak bila jadi pasar karat..?

    Masa akak pergi dulu, belum ada karat lagi.. hehe..

    Dah lebih sepuluh tahun tak pergi Petaling Street ni.. huhuhu...

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum ... bimbang barang2 yg dijual tu brg curi lak ...

    ReplyDelete
  11. tak pernah plak pergi..seram tak tempatnyer?

    ReplyDelete
  12. Salam.pasar karat dah makin meriah sekarang.klau nk tau,orag dr bangi,klang, rawang sanggup turun niaga psr krt hari minggu.berebut tpt.tpt tu x bahaya sgt ramai bwa family turun hari minggu.sgt meriah.x mcm dulu.try la usha sekali sekala tpt tu.pasti seronok sgt.mcm2 ada

    ReplyDelete
  13. sblm post pape pls do ur research.de pic yg SALAH.jgn men blsh je google.peace no war...

    ReplyDelete
  14. Pasar Karat wow nama first time baru tahu. rasanya sudah tiba masanya pergi seram seram macam kat Tanah abang juga ye

    Rahsia Bayi Pintar

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com