Sepetang Bersama Qaiser ilman ;-) | Julia Johari
Booking.com

Sepetang Bersama Qaiser ilman ;-)

Holla Geng Umi&Walid~
Sekarang Qaiser ilman dah sihat dari batuk dan selsema 3 hari taw umi &walid saya jaga penah baca x entry semalam umi saya update pasal saya x sihat kt sini 
 Itu taktik sayalah supaya umi dan walid saya dpt cuti spent time ngan saya hehhehe jgn marah ek umi.

Okey, sekarang Qaiser ambil alih jap blog umi sbb umi saya plak x sihat jangkit selsema & batuk dari saya ciannn umi, baru umi tau kan cm ne saya rasa dulu huhuhu
Petang semalam Qaiser ajak umi, atuk, nenek dan mak su saya pi jln2 kt belakang umah atuk...sbb mmg favourite saya suka jenjalan tgk pokok taw...x percaya? Tanya umi saya...dia taw saya suka duduk bwh pokok rambutan atuk....hehhehe

Tengoklah...saya leh panjat tau pokok rambutan nih...nak amam rambutan atuk jap..ngappp ;p

Nih umi saya...tiap2 ari lepas je umi balik keje mesti umi bwk bersiar2 kt belakang umah atauk tgk pokok rambutan yg sedang msk ranum...Qaiser tingin nak mamam...tp napa umi x kasi ekk? So, saya tgk jelah...xpe umi nanti saya besar saya mkn puas2 hehehhe ;p

 Saya sayang umi saya..muahhhhhhhh ;*

Umi selalu cerita kt Qaiser, nihlah haiwan peliharaan OMEO umi sebelum Qaiser ada...dah 5 thn lebih dah umur dia...lg tua dari saya taw...so saya x jeles pun sbb tiap2 ari saya tgk OMEO. Wpun dia selalu bermasam muka dgn saya sbb selalu berkongsi kasih syg ngan umi saya ada saya kisahhhhhhh? Hahahaha saya taw umi masih sygkan OMEO....nk buat cemana kan ;( jeles sebenarnya Qaiser


Yeyyyy.....Qaiser sekarang berada betul2 dilaman belakang umah atuk....ada 3 pokok rambutan dengan buah rambutan yg lebatttt sgt2...u all dah rasakan rambutan atuk saya? Kalo belum rasa nanti bg tau lah umi suh bawak....no problem lah ;)


Alamak...umi nak bermanja ngan OMEO....nangis saya taw....OMEO notty! ;(

Umi selalu lepaskan OMEO suh jogging hahhahaa dah tua sgt Qaiser tgk dia x larat dh nak lari...

Jom jamu mata tgk buah rambutan.....nanti Qaiser besar Qaiser nk panjat pokok rambutan...tgklah umi jgn terkejut sbb nenek penah citer kt Qaiser umi dulu masa tecik2 suka panjat pokok rambutan hahhahahhahha pecah rahsia umi adik taw ngeeeeeeeee ~




Bestkan layan mata tgk buah rambutan...so pic bwh nih kete walid saya...baru je balik umah atuk nk pick up saya balik umah walid and umi....bersihkan laman atuk? Sbb tuh setiap ari Qaiser mesti wajib ambil angin petang kt luar sambil hirup udara segar ;)

Jap lah umi...x ready lagi nih...nk buat rambut ramos x cukup syarat lg hahhaha....

Alright..... ;p

Okey....nk tujuk kt geng umi nih...atuk saya mmg suka bercucuk tanam....nenek penah citer dedulu msa umi tecik2 pun dah diajar minat bercucuk tanam...siap ada kebun durian lg....bila umi nak bwk pi tgk kebun durian eh?

Jom tgk pokok lain yg ditanam oleh atuk saya ;)
Pokok hiasan dan pokok kunyit....sedap je mata memandang taw kawan2

Anak pokok rambutan...generasi yg keempat ;0 hbs gelaplah nanti laman atuk hehhehe

Pokok betik...tggu masa je nk masak buah betik...

Pokok nenas...sedap ke eh buah nenas kawan2...Qaiser tingin nak rasa semua buah tp umi x gak bagi ;( geyammmm taw

Umi bg tahu nih pokok labu...pucuk labu pun leh buat sup sedap....

Daun kari....umi saya selalu masak gulai kt walid saya..sbb tuh pokok kari mesti wajib ditanam...besar gak eh pokok kari

Pokok lidah buaya 

 One and only pokok ubi kayu....giant size....selalu tgk nenek buat pucuk ubi kayu masak lemak....

Pokok buah longan...atuk saya penah cite yg pokok nih selalu je gila daun...x pernah buah2 pun hehhehe ke dia kena dikahwinkan baru dpt buah longan kot atuk hahahha

Haaaaaaa...saya dah penatlah jenjalan kt luar laman atuk...nak tgk burung lah

Nih keje maksu saya...dia mmg suka sgt ambik pic saya dkt pokok...mentang2 saya suka pokok diangkatnya saya tinggi2 hahahhahhahaha sukaaaaaaaaaaaaaa ngeeeee ;)


Tenang je tgk laman atuk...

Nih ruang depan rumah atuk...saya selalu gak lepak kt sini bila hujan...nak gak tgk luar kalo x saya bosan ok duk terperap dlm rumah jekk ;P

Nih tv atuk 52 inci....marvelos tv atuk puas saya tgk ...hahhahahha mcm tgk kt cinema umi saya katalah...

Maksu saya nih x hbs2 lg bergambar...uwaaaaaaa penatlah saya..no mood nk senyum lg ;(

At last....saya kepenatan...duduk dalam rocker kesayangan saya...hahhahaha ok geng umi ....nanti ada masa umi saya keje saya pinjam lappy umi tlg updatekan blog umi ye....jgn segan2 la bca blog umi sbb   skrg Qaiser pun suka bersiaran...hahhaah belajar dari alam rahim lg taw ;P tata

<<<Qaiser dah nk beransur pulih dari selsema dan batuk, setiap ari Qaiser x penah miss mkn ubat tau....nanti doakan Qaiser cpt sihat ye, buleh jenjalan gan umi dan walid lagi....sayang geng umi semua....muahhhhhhhhhhh (flying kiss)>>>

2 comments:

  1. panjangnya umi dia buat karangan kali ni, dah besar nanti mesti Qaiser suka baca blog umi dia kan..? :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com