Monday, July 16, 2012

Deco Bilik Baby : Siap Sudah! ^___^V

Alright...
gerak kerja mengemas bilik baby telah gawat dilaksanakan pada hari 
Ahad 15 Julai 2012
Alhamdulilah...berjaya dilaksanakan projek yang dh lama bertaram dlm bilik bby ehhehe
Beg baby dan beg mama juju pun dah siap packing jika ada berlaku apa2 emergency kan...
Jum tgk hasilnya... ;)

Tema Si Baby: Hijau Muda...


Sebelum kemas:

- Sungguh berselerak....uihhh mcm2 plastik beg baby belian brgan2 main campak je dlm bilik neh..yelah belum dtg mood nak mengemaskan...so kerja kami berdua beli campak..beli campak dlm bilik bb...hasilnya mcm timbunan barang2 stor ja ahahahha...geleng2 pale tiap2 bulan tgk...tp semalam gak lah dpt auraaaaaaa mengemas satu hari.... -

And hasilnyaaaa

Jeng...jeng..jeng


Selepas kemas:

- See tgk x sticker dinding? Neh lah sticker yg kami berdua berebut nak tampal tuh kekkee. Weee neh papa baby yg suka pooh...ntahlah tgk cartoon pooh so sweet...sesuai ngan tema baby nak hijau muda and plus highlight warna2 comel mcm oren, yellow and light blue ;) -

- Haa...banyak ye hijau...jgn juling mata sudah ye...mmg kami berdua suka warna terang...tp jarang pakai baju warna terang...cm mana tuh kekkeke so neh adalah barang2 utk display...nanti ada huraian di bawah ye -

- Nih almari baby...so simple dan kami sukakan perabot baby yg ringan dan x mkn ruang besar, cukup sekadar utk menyimpan baju2 dan brg2 bb, kira mcm stok simpanan -

- Johnson&Johnson , Pureen and Anakku...huwaaa byk betul stok barang2 mandian baby dan barang2 makeup baby...nih semua my mum dan my adik hadiahkan dan termasuk jenama Johnson mama julia dan beli pada awalnya...ermm tikar getah utk tukar lampin dan temapt mandian baby pun dah grab..still lining hijau okeh... :P -

- Rak tempat letak botol baby dan barang2 kecil, senang nak capai benda kecil2 kan mcm ubat vicks, ubat yu yi, mcm2 lah kan, so neh saje nak display CD Baby song and buku ABC sebagai sumber inspirasi utk baby deliver nanti...bila tgk je buku ABC teringat si kecil :) nanti baby leh dgr lagu pembelajaran yg pertama nanti ye... -

- Stroller, Walker, Rocker, Baby Car Seat and Rusa Mainan ehehhehhe - 

- Rusa mainan pun tersenarai? Ok rusa mainan mcm belon neh my mum hadiahkan...mcm2 kan my mum pun dah angau warna hijau...so addicted with light green sejak bagi tahu tema baby...ehehhe hbslah baby keluar dimeriahkan dgn warna hijau...jgn geleng pale ye baby kekkeke -


- Langsir baby....ehehhe x beli yg kain jenis berat...coz nak ruangan udara yg baik...ada glitter dalam belon2 hijau tuh...so sweet...beli pun kt kedai DIY...senang je..dan murah serta jimat -

- Beg baby dan brg bb telah berjaya di packing utk dibawa ke hospital...beg neh lah beli kt sogo bulan 4 hari tuh...ada reben tengah..yg ptg still hijau okeh...dan ada discount hebat....murah dan mmg berkualiti... -

Ada apa dalam drawer baby??? Ehehhe jum sekodeng time! ;P
- 1st drawer = Baju baby rompers, baju tido yg ikut month...so x stick sgt dgn newborn...so jimat leh pakai lama -

- 2nd drawer = Baju jalan2...eheheh sempat beli yg cantik2 utk dibawa jln2 nanti..cap, socks and mcm2 ada...kekke -

- 3rd drawer = Tuala mandian, tuala kecil, barut baby and kain bedung baby-

- 4th drawer = Haaa stock simpanan utk grooming baby...mcm2 ada -

-Last drawer = Baby Newborn Drypers, Napkin Pureen and tuala terpakai utk lap apa2 yg jatuh atas lantai..senang capai dan lap -

- Hanger baju bb, toilet bb ehhehe, tong sampah bb, kerusi plastik tecik tuk duduk -

- Here we are....ciappp dah kemas2 and deco2 ehehhe...suka2 yg ptg x semak dh mcm awal pic tadi kekkee...mcm kindergarden pun ada sekali tgk yg ptg puas hati ;) -

Green and grey - beg bb and beg mama juju yg nak dibawa ke hospital...dah pesan siap2 kat papa bb masukkan dlm keta if ada emergency senang kan...legaaaa ;)

Aikkkkkkkk
Kuih cempedak goreng tersenarai ahahahhahah
Neh selingan iklan sebab dah dua hari mengidam nak makan cempedak goreng yang digoreng sendiri hokeh...xnak yg siap goreng kt kedai...so lepas dh siap kemas bilik bb...mlm semalam hubby belikan 2 biji buah cempedak, pastu julia dpt je terus goreng panas2 mamam...puas hatiiiiiiiii

<<<Yey, selesai sudah misi projek deco and kemas mengemas bilik baby...terasa happy sgt2 sbb perkara ptg mcm neh dibantu oleh papa baby, apa yg ptg kerjaaaasamaaaaaaa, betul x kawan2 ehheheh>>>

17 comments:

  1. wah.. bestnya.. kita baru shopping ada skit lagi tak beli.. hehe buat sementara ni baby kena kongsi ngan umi abah dia la.. umah tak siap lagi.... awak banyak kaler hijau ek.. sya banyak beli biru muda combine pink calour.....hehe

    ReplyDelete
  2. wahhh semangat nya mummy juju ni.hehehehe dh siap dh sume eh.best nya!

    ReplyDelete
  3. Fifiey: ehehhe a'ah tema hijau mudaaa...tujuannya senang nak detect hijau muda is brg baby...kekkeke...tp ada sikit combination lighthing sof colour like orange, yellow, pink , and blue...so its become rojakkkk ahahhaha ;P

    rara: semangat terlebey sudahh rara...kalu mood ada semua menjadi...kekkeke nanti rara pun story eh brg2 bb leh kongsi idea nanti :D yeppiii

    ReplyDelete
  4. wahhh...
    serba hijau...
    sejuk je mata memandang...sbb gadis pun suke warne hijau...=)

    ReplyDelete
  5. Gadis: ehehhe itulah tema si papa baby...hijau sedap mata memandang dear :)

    ReplyDelete
  6. Wah...complete dh sume brg brg tuk baby tuh k.jujue tambah2 kaler hijau tuh...xsabar tunggu kelahiran baby k.jue :)
    Semoga selamat dan dipermudahkan segalanya yea bakal mama :)

    ReplyDelete
  7. suker tikar kat bilik baby ni..:)

    ReplyDelete
  8. Akakpun suka gak kaler hijau.. Lime green.. :)

    Barang baby je dah penuh satu bilik.. Tak leh la nak numpang tido.. hehe..

    ReplyDelete
  9. Nik: InsyaAllah nik..mudah2han dipermudahkan nanti...so nebes...huhuhu

    aty_fared: ehhehe tikar ABC...beli lah dear...leh golek2kan si baby nanti kekeke ;P

    cikk azz: Lime greennn oyehhhh...ehehhe akak punya pasal boleh tido ngan baby ju nanti...baby sorang je tdo bilik neh..nak peneman akak gak ehhehe ;)

    ReplyDelete
  10. wah...comelnye bilik baby...kaler hijau tu...lengkapnye brg2 utk baby..hehehe....

    slalunye nenek pn mmg excited sama :)

    ReplyDelete
  11. kak ju...sume dah hijau...tetibe ada satu oren! hehe..kan baru beli td..huhu

    ReplyDelete
  12. Laara: itulah dear...nenek yg terlebih exited dari mummynya ehhehhe kelakar lak rasa :))

    Ct: ehehhe itulah ada satu baju jenjalan oren shocking tema cartoon pooh beli kan semalam...pic timbul tomey tgt kekkeke...tp terlebey lak beli awal utk bb setahun...lmbt lai nak pakai bb tuh kekkeke :)

    ReplyDelete
  13. wah dah cukup lengkap sume skali ngan mainan...errrr abg harriz nak pinjam b\dulu mainan tuh belh?hehe

    ReplyDelete
  14. nti acikk nak tumpang main rusa gerak2 tu tau Baby Ilman. Sedap nama dia... Semoga Allah permudahkan ^________^.. muuuuuaaaaahhhhsssss..

    ReplyDelete
  15. complete ..cantik wrna hijau ..sejuk mata memandang...semoga semuanye bjalan ngn lancar...suka tgk deko bilik baby awk...:)

    http://www.ibuvitaminshop.com/2012/02/untuk-ibu-hamilpastikan-cukup-kalsium.html

    join n like ye dear...

    ReplyDelete
  16. waaaaa..byknya brg baby..anis suka tgk bloger cite sal brg2 baby nih...sbb suma comey2!!! - slamat bkenalan :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Video Julia Created!

Loading...

...

Designed by UMIESUEstudio-SPECIAL FOR juliajohari.com