Welcome 3rd Trimester! | Julia Johari
Booking.com

Welcome 3rd Trimester!

Akhirnyaaaaa!
Welcome 3rd Trimester (27-40 weeks).....alhamdulilahhh, syukur ke hadrat Allah SWT :)
Pejam celik, pejam celik cepat betul masa berlalu kan geng, dah masuk fasa terakhir...

13 weeks more to catch up! Huewwwwwwww!!!
Dulu kemain buleh kira dgn jari byk lagi minggu2 kena lalui...alih2, ralit2 je sekejap je dh masuk trimester terakhir.
Seram sejuk kaki masuk fasa nih...yelah, as 1st mother to be nih mulalah dah mimpi bukan2...ehehhe ada baru2 nih siap mimpi air ketuban pecah...huh! seyes akot...tp zikir byk2 dlm hati di permudahkan segalanya...

Diary Bulan Jun 2012 sudah tiba...
Maka byk event bulan nih perlu di lalui...antaranya:
a) Checkup Bulanan Baby @ Pusrawi - 16 Jun 2012 jam 8 pagi (x sabar nak tgk rupa baby ikut sapa eheheh :P)
b) Sambut birthday papa to be - 19 Jun 2012 (tempat melancong dah decide 3 bln lepas "Surpriseee", x sabar nak melancong lagi weeee)
c) Nak scan 3D/4D at Klinik Ampang - 30 Jun 2012 (insyaAllah, rasa nak wat appointment sama ada hjg bulan jun atau awal bulan julai...klinik kt ampang neh RM100 jek siap dia print pic bb 3D dan siap scan masuk dlm CD wat kenang2an...and plg best kalu baby time tuh x nmpk muka x payah bayar langsung...so boleh repeat scan another day....so, so , so jimat kan... :D )



:: Ehehehe so funny tgk pic2 kartun neh...kekekke so cm ner lah rupa si baby kan??? Cer teka, cer teka :P ::
:: Weeeeeee baby pun mesti duk ligat fikir kan sama ada nak kaki ke atas ke bawah, atau nak tendang2...sungguh unik makhluk manusia ciptaan Allah neh...sungguh ajaib! Allah sahaja maha mengetahui...::

Kandungan saya:

Kakinya 4sm panjang

Menjelang waktu ini, bayi anda nampak seperti dirinya sewaktu lahir nanti dalam versi yang lebih kurus, kecil dan merah.Jika kelahiran itu berlaku pada minggu ini, kemungkinan untuk bayi anda bertahan hidup akan tinggi. Walaupun sistemnya tidak sepenuhnya matang, bayi anda sudah mempunyai apa yang diperlukan untuk bertahan hidup bagi kehidupan di luar sekarang

Sekarang bayi anda membuka matanya.   Matanya dapat membezakan antara terang dan gelap, ianya terbuka dan tertutup serta melihat ke arah kedua-dua sisi - bayi anda melatih otot-otot matanya p>Ukuran saiz kakinya adalah 4 sm, paha 5 sm dan diameter kepala sekarang 7 sm.


Keadaan saya:

Trimester terakhir anda

Ya, anda memasuki trimester terakhir, fasa terakhir kehamilan.
Sekarang rusuk, diafragma dan perut anda mula dikompres. Dan perut yang berat membuatnya lebih sukar bagi tulang belakang. Hampir 50 peratus daripada semua wanita hamil mengalami sakit belakang pada masa-masa tertentu, tetapi kali ini ramai yang mengalaminya. Mula lakukan regangan tulang belakang; ianya akan membantu. Dan mandi air hangat, yang menyamankan.

Sakit otot belakang akan mendapat manfaat dari urutan yang dilakukan secara berhati-hati - mungkin seseorang di rumah sudi membantu memenuhi keinginan kecil ini sipadu cairan ketuban telah berkurangan sebanyak kira-kira setengah, dari itu lebih mudah untuk mencari jika ada siku atau tangan menyucuk anda anda atau kaki kecil.

<<< Makin lama makin berat je badan....mak buyung oh mak buyung oh oh oiiiiiiiii kekkekkeke jalan pun dah tergedek2 tp maintain mcm jln super model...leh cengitu? ahahhahhaha mcm2 adooo layankan ajooo eh>>>



 

5 comments:

  1. weeee~ tahniah Ju.. moon lak tengah nak mengira hari..

    ReplyDelete
  2. julia,ampang tu kat mana eh nk buat scan 3d/4d? balas kat komen box rara eh.thanks.hehehe.

    neway congrats dh masuk 3rd trimaster.fuhhhhh mst xsbr kan.

    expo kat midV tu hujung bulan julai.kat entry rara yg before before ni ada.

    expo kat pwtc ritu mmg xbest kan.mencik taw.kena jalan jauh.then xbyk pon booth.hampa sgt!

    ReplyDelete
  3. beshnye dah 3rd trimester.my baru masuk 2nd trimester.

    semoga dipermudahkan...:)

    ReplyDelete
  4. tak lama dah ye...tp tgk mama juju rileks je...berseri2...apapun semoga selamat semuanya ye

    ReplyDelete
  5. rasa seronok kan bila dia gerak.. rasa indah je perasaan..

    psstt: tetiba rasa rindu baby gerak2 kat dalam perut.. hahaha..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com