Gila2 Deco Bilik Baby ;P | Julia Johari

Tuesday, May 29, 2012

Gila2 Deco Bilik Baby ;P

Menjadi2 bulan Mei nih ehehhe...
Coz of what?
Ermmm kerja gila-gila mummy julia and daddy abi to be neh lah...
Gila Deco si baby coming soon akan bertandang di rumah kami the end of August or early September huhu ~

Bilik?
Bilik baby sudah sekian lama ada sejak memula kahwin dulu dah aim neh akan dijadikan bilik baby...x besar, x kecil sgt just nice utk si kecil jika Allah berikan kurniaan tersebut...
See x lama lagi ia akan menjadi kenyataan ♥~ Tq Allah! ;)

:: Bilik baby soon...Ummi dan Walid tiap2 ari jenguk bilik neh tau baby...ehehhe semangat x hingat kekkeke ;P ::

:: Tingkap neh nanti Ummi cari ye Walid...sbb Ummi jenis cerewet sikit bab2 hias2 menghias neh ehehhe...yg ptg kena ikut tema papa baby neh sukakan Hijauuu mudaa dan ada unsur oren2 sikit...so nampak mcm Pooh Baby in da Housee!!!! ehehhe apa2 lah daddy janji daddy tido ler sekali ngan baby dlm bilik neh ek...kekekke ::

Barang Baby?
Weeeeeeeee.... sonok part neh kumpul barang2 baby....
So, langkah pertama kami usya kt mid vally mum and baby ekspo pada 13 Mei 2012...
Selalunya langkah pertamalah menjadi bahan utama utk memulakan langkah yg lain...

So, sempat grab: 
- Baju2 tido baby jenama fiffy 
- Brg2 mandian bayi jenama Johnson & Johnson (sedapp ooo bauu dia, sampai walid to be tuh tiap2 ari nak mandi ngan baby johnson ahahha)
- Katil bayi at Manjaku ( so sweet...hijau oren tema kami...nampak ceria dan x dull sgt kan... :)
- New Born 1 pack (Drypers)
-Rompers (rasa yer dekat 10 helai rompers sempat di grab...mcm2 month sehingga setahun lebih pun buleh pakai...so x stick pada new born only...bb kan cepat membesar so better beli yg ada urutan month yg lbh ke hadapan...jimat2)
- ABC carpet ( best leh baby golek2 ats carpet tulisan ABC..sambil golek2 nak belajar2 merangkak tuh nanti buleh belajar ABC - Z)
- Beg Hijau Muda utk hantar brg2 ke taska baby (beli kt sogo...so sweet hijau muda siap ada reben kt depan ehhehe)

:: Nih pic memula beli brg2 baby, so time neh belum deco lagi bagai...
Saje je tutup katil baby ngan selimut tebal xnak bg kena habuk...daddy dia lah syg sangat ehhehe
Nak tgk kami deco cm ne kena tungguuuuuuu taww...
ehehhe kami dok berebut tampal sticker kartun pooh pulak dahh kt dinding kekkeke...bila ingat moment tuh rasa nak tergelak pun ada...yelah org2 besar gado cm budak2....weeeee :P, mesti baby dok ketawa sorang2 dlm pwot mama tgk aksi ummi dan walid dia dok berebut deco si baby :)) ::

Lain-lain?
Adaaaaa, byk lagi kena beli...coming soon ye...ada lagi 3 bulan neh nak cari almari baby, stroller, baju mama pun kena beli gak mula lah pewot dh nampak...so kena lebih comelkan diri utk cari baju mama pregnant utk digunakan lagi 3 bulan...so kena pandai2 lah mama dan daddy jimat2kan duit ye...

<<< Sonok nikmati saat2 utk hias si bilik baby...ehehhe setiap ari nak jenguk je bilik neh wpun baru fasa pertama nak interior design lah konon kekekke x pe janji bilik baby luas dan x nampak terlalu crowd sbb ummi dan walid x suka sempit2, janji sedap mata memandang, layankan ajer kerenah kami ye...nanti dah siap deco2 bilik baby baru nak citer detail... x sabar nak tunggu 1-3 Jun 2012 pun ada ekspo mum and baby di PWTC...leh grab brg2 mudah sikit, yg ptg jimat berbelanja menang memakai...kekkeke layannnnnnn :P >>>



4 comments:

  1. best kan ada bilik sendiri leh deco2. =)

    ReplyDelete
  2. wah... xsabar lak nak nengok hasil die cam ne lak anti kn :)

    ReplyDelete
  3. hihihi...nanti dah ada baby, lagi gile nak mendeko bilik...bukan setakat bilik jea, rasa nak hias baby macam pokok krismas pon ada...huhuhuhu...

    ehh, nak tanya, kapet abc tuh beli bape rm??ari tuh kawan ayah ada bagi hadiah tuh kat alysa, pastuh ada orang tanya bape harga sebab orang tuh bekenan ngan karpet tuh...;)

    ReplyDelete
  4. weeee~ baby ada bilik sendiri... bestnya nak deco2..

    tapi moon x sanggup nak tido pisah ngan baby.. hehehe..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Video Julia Created!

Loading...

...

Designed by UMIESUEstudio-SPECIAL FOR juliajohari.com