Cameron Highland: Travel Freedom of Choice Part 1 | Julia Johari
Booking.com

Cameron Highland: Travel Freedom of Choice Part 1

Untuk pengetahuan anda yang baru pertama kali hendak melawati atau teringin nak discover keseluruhan kawasan Cameron Highland beserta dengan Hotel, julia nak bagi idea dan tips dekat anda layari web ini sebab website ini banyak memudahkan anda ke sana nanti dengan pelbagai info terkini. Bukan setakat Cameron Highland sahaja, ada panduan lengkap tempahan pakej untuk ke Langkawi, Bali, Bandung dan Singapore beserta senarai hotel terpilih mengikut bajet anda di  
www.jomjalan.com.my

Alright, next holiday is... 
Cameron Highland (CH), here we are!
Date: 24-26 Mac 2012
Theme: Celebrate my birthday 26 Mac at CH!
The best place to visit...

 Okey, dah bersedia packing semua barang2 and now masa yer bertolak selepas solat subuh pada 24 Mac 2012...nyamannn je pagi2 bertolak dari KL ke Simpang Pulai menuju ke CH... hurmmmmmmm ahhhh hirup udara yg teramat fresh tika ini.

 Ipoh sudahhh... ;D
Yey yey...lama betul x jenguk CH...coz what???
Hampir 15 tahun lamayer x visit lagi kt CH...dulu masa kecik2 family ada bawak pi CH tp alkisah yer amat2lah sedih...tmpt simpanan barang2 baju2 kami kt but keta belakang x leh buka langsung...jammmmmmm! and what? My dad kata xd rezeki nak menginap di CH, masa tuh With Julia ingat masa hari raya ketiga, time umur 13 tahun baru nak masuk form 1...see lama x pergi kot CH...dah tawin baru dpt pi dgn aman yer....dapat cover balik nostalgia hampir 15 tahun lamanya... :)

 Oke, dah tahu kan napa lah With Julia nak sgt ke CH? Citer sadis je masa kecik2...so sekarang dah terlaksana oleh my beloved hubby....sampai sudah Brincang... hati berkobar2 nak tgk apa pembaharuan disana setelah 15 thn lama yer x menatap wajah CH.

First time sampai je terus my hubby bawak ke Cameron Tea Plantation....
Dia tahu With Julia nih mmg sukakan ladang teh....ahahhahah...yelah asyik2 tgk dlm tv je kan...mas akecik2 pun x leh dpt pegang lama2 daun teh so by right now leh tgk dan tatap puas2...baby dlm pewot pun happy...:D


 My hubby...we all pakai purple theme...

 See....akhirnya ladang teh posing time.....jgn mare ye tourist2 yg jeles tgk kami xhbs2 konica sana sini...wpun kami org malaysia tp lama sudah x jejak kaki kt sini tau...keciannnn yerr eheheh :P

 Wpun nampak cuaca panas...tp dingin sangat2 dn langsung x berpeluh...wahhh kalau lah KL cm nih rasa yer dh lama tido balik je koje kekekke'

 Puas amik pic kt Tea Plantation...so sekarang lawat tmpt penjualan CH Tea product....see besar x cawan replika neh...nasib baik x kata for sale...kalo x lama dh rembat satu :))

 Baba posing ye...ehehhehhe

 Hasil tangkapan yng dibuat utk bakal mak mertua dan bonda ku jua...harus wajib wpun kt KL berlambak ada...ahahahhaha :P
Our favourite pic....ermmm nak print 8R nanti utk buat kenang-kenangan...pic yg happy ditemani dgn kehijauan ladang teh yg menyegarkan...masyaAllah...terus puas hati!


<<<Okey, ini baru je pengenalan ttg lawatan ke CH, senang2 With Julia updatekan episod seterusnya ye ttg mcm2 lawatan tmpt yg kami pergi....penattttt! Tp hasilnya mmg berbaloi...coz Kepuasan tidak boleh dibeli dgn Khayalan....mesti di realisasikan baru dpt hasilnya...ahahhahah sehingga ke temu lagi...chow babeh>>>

4 comments:

  1. Uisshhh...

    Ni yg jeles ni...

    Dah lama gak tak pegi CH tu.. Nanti nak pegi sana nak masuk kebun ros.. ehehh...

    ReplyDelete
  2. ehehhe kak azz....mmg best sbb tmpt lama yg penuh nostalgia...benar2 memberi impak baru dlm diri julia wpun baru sekarang dpt merasai suasana terkini di CH...damai, tenang dan kegembiraan akhirnya dpt dinikmati bersama2...:D

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnyer g CH..1st time sy jejak kaki ke CH nipun mase cuti CNY2006.. ble la na g lagi nih...

    ReplyDelete
  4. Puan Ros: itulah puan...byk betul perubahannya...juju lagi dekat 15 thn lama x pergi CH...so bila tgk tuh mmg mengagumkan...nanti senang2 puan g gan family...byk lagi dlm msia nih kita x holiday lagi kan...so jom cuti2 malaysia bila ada kelapangan... :D

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com