Cameron Highland Part 2: Real FarmVille ;P | Julia Johari
Booking.com

Cameron Highland Part 2: Real FarmVille ;P

Here we goes....
Strawberry Farm!
Yumyumyum...ehehhe so delicous...coz what?
Fresh harvest from farm ville ahahhaha
Bukan sendiri yg ternak hokey...but visited the Strawbeery Farm...byk betul farm kt sana sampai x tau nak pilih mana satu...last2 kitaorg pilih yg betul2 ats bukit dkt persimpangan jln naik ke CH senang je nak berhenti...so dh jd rezeki farm neh apa lagi tgn dah gatai nak harvest strawberry neh...jum layan dulu karenah kami....ehehehhe :P

 Muka atak cenyum :)...tgk sekali mcm ada tokoh jd tuan kebun strawberry jek...ahahahha aminnn...tgk dua kali mcm mama buyung pun ada...kalo tgk berkali2? ahhaha nanti hubby yg jeles...ekkekekke
Ok sampai sudah Al-Mashoor Strawbery...kami ada tetrengok pamplet diorg kasi yg PM pun pernah dtg kesini...ladang ye bersih, cantik...dan sesuai utk acara harvest...so tunggu apa lagi...jum mulakan kerja...ayuhhhhhhh!
:))

 Kemas je....teratur je....cm nih lah kami suka tgk ehehhe

 Tu dia....x sabaq lah tuh...kekkeke merah2 strawbery kt sini...

 Ok, on your mark get set go! Jgn mare habis dh kami tuai...
:P
 Emmmm....bila tgk hasil nih...masyaAllah cantik betul kuasa Allahkan...kalo boleh nak je tanam kt umah mak...tp kena letak aircon kot baru menjadi kekkekeke...


Bee Farm
 Tadaaaaaaa....ok tmpt kedua yg kami visit ialah ladang madu lebah...sempat grap satu botol madu lebah asli...nsb baik x beli propolis....cina amoi tuh kata x sesuai utk ibu mengandung sebab ia panas...huhuhuhu nsb baik mengaku diri ini pregnant kalo x naya je...amoi tuh pun amik balik propolis yg With Julia nak beli kakkakakka...xper lah nanti dh bersalin nak cuba mkn propolis...tgk byk khasiat yer....:)

 Well, my hubby mmg susah nak cenyum time amik pic...so okeylah dia nak gak bergambar kan dari x...kekkeke jgn marah ye hubby...just kidding...

 Ada pasar tani berdekatan dengan Bee Farm...ermmmmm lets grap something! wehuuuuuuuu....


Butterfly Garden
 Jom!..

 Byk yer rama-rama yg dikafankan disini...tgk cantik tp kesian lak...huhuhu at least generasi masa depan buleh tgk rama-rama yg x pernah dilihat sebelum ini kan...

Ada berani? weeeee tgk sekali pun dh geli gelemam...yelah mana x yer...selain rama-rama ada gak serangga pelik2 dlm frame neh...bukan sikit berlambak ok...so sempatlah posing satu frame walhal xmo tgk dh sebab geliiiiiii....lariiiiiiiiii ahahhaha :P

<<<Hehhehe, ketawa x hbs2 tapi happening sbb ada kisah2 menarik bagi 3 destinasi diatas...nantikan cerita mengenai ladang Cactus, ladang Ros, dan lain-lagi2....tunggguuuuuuuuu beb>>>

3 comments:

  1. Kat celah mana taman rerama tu..? Tak pernah sampai situ lagi.. huhuhu...

    Kebun stoberi yg tu pun akak tak pergi lagi.. Hari tu pergi kebun yg dekat dgn surau tu je.. Apa tah nama kebun tu.. ehehh...

    ReplyDelete
  2. Kak Azz ku sayang ehehheh celah masa menuju ke CH ada je tepi2 jln tuh kak...kalo dari simpang pulai ke CH byk je stop centre leh visit dulu sebelum check in kt hotel...so jimat masa...smpi je hotel terus lenaaaaa ekkekekeke penat travel ladang2 farm ville...:))

    ReplyDelete
  3. ehehe julia pegnant sangat bam2 la...montel

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com