Ceritera Lucu Pernikahan Kami ~ ;) | Julia Johari
Booking.com

Ceritera Lucu Pernikahan Kami ~ ;)

Pastinya semua pasangan yang bergelar suami isteri ada moment terindah dan lucu utk di ingati sampai bila-bila, betul kan? ehehhe ;P.
Begitu juga dgn With Julia...alkisahnya mmg lucu sampai sekarang masih tergiang-giang di telinga dan riak wajah masing-masing semasa majlis pernikahan yg telah berlangsung pada 23 Julai 2011 yang lepas...dan tidak ku sangka jawapan spontan yg dilontarkan sungguh mengujakan para hadiran yg hadir ahahhaha~ nak tahu cm ner ceriteranya?
Jom kita scroll lagi pic dibawah....layannnnnnnnn! ;o


Jeng...jeng...jeng!
Tok kadi pun dah mai ngan saksi tepat jam 10.00 pagi (puntual beb) naik berpeluh taw den!...Begitu juga dgn Encik Abbie bersemangat waja tuh...ahahha yg kelakarnya masa majlis nih tok kadi tanya pada sang lelaki....
Tok Kadi: Habibullah Bin Radzali...
Abbie: Ya, saya...
Tok Kadi: Sebelum kita memulakan akad nikah, saya bagi kelonggaran.
Hendak test akad nikah dulu x Habibullah Radzali?
Abbie: Apa! Test??? xperlu tok...terus je akad tok.
Tok Kadi: Betul nih? xnak try dulu ke?
Abbie: Xyah try2 lah tok.....akad je terussss...di tanggung beressss sekali jek akad.
Beberapa hadirin: [Ketawa memecah hening yg sunyi menjadi begitu meriah sekali]
Julia: [Dalam hatiku berkata2...semangat sungguh bakal husband aku nih, x sabor2x....ahhahha nak ketawa sgt2 tp tahan kan jekkkkk(merah padam muka, maluu)] ;P

Akhirnya, dgn sekali lafaz akad nikah...kami di satukan menjadi suami isteri...
Kesimpulannya...daku xkan melupakan saat2 lucu majlis upacara nikah tersebut....nak tergolek dah dari mini pelamin tuh ketawa bila teringat kembali moment tuh, tp coverrr jerkk ahahaha...ehehhe :))
Abg...oh Abg! ehehhe

 Terpatri sudah dgn ikatan ijab dan kabul... ;)

 Tu diaaaaaaa ! Cek dah habaq awai2 senyum jgn x senyum! (ahahha tu nasihat dari saudara2 belah utara) penat wehhh nak cenyummm ^_________^ kikikiki

Encik Abbie nih pada awalnya malu2 nak cium kt dahi lepas sarung cincin ahahha kelakar lah en abbie nih...leh lak dia kata kt mr photografer yg dia x tau nak cium cm ner ahahhahaha (ke maluuuuuuu en abbie nih nak cium dahi ramai org, x sangka pemalu gak org yer kikikiki) :P kelakar weiiiiiiiiii

 Cium tg suami! Huh syahduu...syok sendiri jek With Julia nih kuang3x...


 Abah & mama julia (baju biru & merah), En Abbie & Julia, Ayah & Ma (baju hijau & Putih oren) mertua ku...
Cerita bab mertua nih, dah lama dah kenal diorg since 4 years yg lepas...so mmg sporting diorg nih...kawtim satu geng pi shopingggg sonokkkkk!

Apa yg ptg Mertuaku besttttttt! Terbaikkk. Syukur. :)

<<<Nanti With Julia uploadkan pic honeymoon ye...tetiba nak wat entry khas nih kikiki..stay tune beb!>>>

8 comments:

  1. wow...dah honeymoon ea? moon jep yang x sempat honeymoon lagi...cuti seminggu jep pas tu hubby balik semenanjung...huhuhu...

    ReplyDelete
  2. hahaha.. mesti hubbby akak tu exitd sangat nak jadi suami kn.. tu yg malas nak test2.. anti lambat lak jadi suami orang... hahahaha

    ReplyDelete
  3. Semangat tul abg abbie nih kak jue!KAGUM sy....hehehe..whatever still nk wish lg,moga2 kak jue ngn suami bahagia hingga akhir hayat...cantik kak jue mcm princess gitu....

    ReplyDelete
  4. Moon: nanti turun lah kl leh honeymoon gan suami kt semenanjung...byk gak tmpt2 menarik tau moon ;)

    Topiimagine: ehehhe itulah nak ketawa tergolek2 rasa..semangat dia lak time tuh...kikiki..

    wardah al basri: Terima kasih byk2 dik nik...princess? ehehhe xlah dah jd puteri celup je time tuh..mcm citer cinderella...kejap je dh habis..rasa nak putar je masa. ;)

    ReplyDelete
  5. tahniah! kamu sangat cantikkkkkkkkkkk!;) ros doakan yang terbaik buat julia...moga kekal hingga ke akhir hayat dan bertemu disyurga Allah~:)

    ReplyDelete
  6. tersenyuum apabila membaca..
    sweet..hope berbahgia..
    selamat hari raya..

    ReplyDelete
  7. pelamin lawa tue jue......nak satu pelamin mcm tu gak la...hehehehehe...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com