Ya tak mudah nak ajar diri dan nafsu membuak stay at home bila wabak #Covid19 makin mengganas...

Ingatlah hari-hari...
Buat semua ni kerana Tuhan, family tersayang korang sendiri dan ikut perintah pemimpin. Esok semua ni akan di tanya balik masa akhirat, ingkar atau ikut kah kita pada perintah⁉️ 

Jika kerana satu tindakan ini kita penyebab tak dpt masuk syurga, sia-sialah...๐Ÿ˜– (kecuali pada anggota2 yg diperintahkan utk bekerja itu lain perjuangan dgn perlindungan keselamatan dipertingkatkan itulah wira yang tak didendang, sentiasa di depan kita, ini yang tiada kena mengena mcm kita ni bantu mereka duduk di rumah.)

Jangan kerana kita lah salah satu penyebab atau punca rantaian Covid19 ni makin menular berterusan tiada henti kerana ketidakpedulian kita dalam fasa masih in denial (refusal or unwillingness to accept something or to accept reality atau dalam maksud Bahasa Melayunya merasakan ego tidak akan kena, tidak mungkin kena & rasa ia tidak serius.)

Jangan terlalu rasa begitu, jangan.... nauzubillah. 

Masa inilah, peluang dapat peluk keluarga di rumah sepuasnya. Bermain, memasak, mengemas rumah bersama, belajar mendengar tentang cerita anak dan bekerja di rumah. Semua depan mata, alangkah ruginya 14 hari pun tak mampu kita kayuh di rumah...

Keluar bila dirasakan sgt perlu sahaja, beli bahan mentah, makanan dan hal kecemasan. Balik dan bersihkan diri dengan kadar segera.

Ada beberapa hari lagi... bayangkan kita semua berjaya buat sampai 31 Mac tu dan jumlah statistik semakin menurun...tak kah korang rasa korang lah salah seorang penyumbang besar kejayaan kesihatan negara?

Besar tau tanggungjawab kita.
Ayuh! Kita boleh buat!
Jangan biar masa mencemaskan ini dipanjangkan lagi, sama-sama kita doa rantaian Covid19 hilang sepenuhnya di Malaysia. Amin yarabbalalamin.๐Ÿคฒ

Say this↘️
'I Stay at Home for My Beloved Family and Nation, We ❤ Malaysia! We can do it together, yes we can!'.

Stay safe.
You all can do it! 
Korang boleh buat! ๐Ÿ’ช

Take care everyone. ๐Ÿ˜‰
www.juliajohari.com
#positivevibes #perintahkawalanpergerakan #pkp #restrictedmovementcontrol #rmc #workfromhome #stayathome #rmchomeactivity #kbba9

8 Comments

  1. Semoga kita berjaya harungi ujian dan berjaya turunkan Covid 19

    ReplyDelete
  2. Yaaa duduk rumah diam-diam okay..masak dan upload hehehehe

    ReplyDelete
  3. stay at home . jaga kesihatan dengan wabak sekarang ni

    ReplyDelete
  4. Marilah kita enjoy duduk rumah. Banyak benda boleh buat bila duduk rumah dengan yg tersayang. Stay safe semua. #kitajagakita

    ReplyDelete
  5. Semoga kita semua dilindungi dr wabak covid19

    ReplyDelete
  6. Stay at home

    Semoga wabak ini cepat cepat lah hilangg

    ReplyDelete
  7. Semoga kita semua dilindungi Allah.. Stay safe n take care jujue

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)