MAKRO - TESCO - LOTUS'S nama terkini nampaknya. 

Aku membesar dari alam MAKRO, pernah tolak troli pemborong panjang berat yakmat lah. Byk kali kuku berdarah sebab tergesel roda troli berat tu, nangisss dlm diam. Tahun 90an.

๐ŸŸ Makro (logo oren) - Abah jenis borong brg dapur sebulan masa kami kecik², guni beras pun jenis seguni besar berat dekat 100kg rasanya. Anak² zmn laani sebut Makro depa mana kenai. 

๐Ÿ’‍♂️Aku tanya Abg Qi, kenai dak MAKRO? Logo oren? Haa MAKRO? OREN? "Qaiser kenai logo oren Shoppe je." 

Ko tengok zaman depa...penat mak hang ketawa! Shoppe gak win! HAHAHA ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†

๐Ÿ”ต๐Ÿ”ดTesco (logo biru merah) - Alam remaja juju & alam kahwin & alam jadi parents. Now, happy farewell Tesco. Byk moment kita alam Tesco.

๐ŸŸก๐ŸŸข⚪ Lotus's (colourful) - Alam musim PKP, alam anak-anak zaman Abg Qi, umur 9 tahun. Esok besaq kena ingat ni Abg Qi. ๐Ÿ˜‰ Cantik pulak logo kaler tu kan, esok nak pi Lotus's lah ๐Ÿคฃ

๐Ÿ“ฃ TESCO dah tukar nama kepada LOTUS'S.

Sebab company dari Thailand, Charoen Pokphand (CP) dah beli TESCO Malaysia dan TESCO Thailand. 

Apa pun nama bertukar, tetap sama job kita wahai suri dan anak dara, beras kita yang masak! HAHA ingat hangpa ja beli beraihhhh?

Hellooooo, ni yadek kawasan bekap geng gegirl tauu.... win-win maa ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

www.juliajohari.com #shareje


 

4 Comments

  1. Ada terbaca juga kt fb tadi ni . Dengar cerita thailand dah ambil alih semua . Dari tesco tukar ke lotus .

    ReplyDelete
  2. Yes it is quite sad to find out about this. Hopefully there will not be too much changes.

    ReplyDelete
  3. pernah merasa masuk macro, tolak troli bapak besar... takde card tak boleh masuk ye..hehehe...

    ReplyDelete
  4. wak pon baru tau kemaren tesco dh kanna jual., huhuhu

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)