Sebut je cuka epal sinonim bagi julia dengan suami. Sebab kami ni sudah sedia sejak dulu amal sampai sekarang. Kadang tu sesekali lepas makan seafood atau makanan jenis berminyak pasti suami sendiri akan ambil cuka epal bancuh dalam segelas air dan terus minum.

Tanpa di suruh tau. Ini rutin suami dan julia. 
Tau apa kesan julia dan suami dapat?
LAWAS dan kurang dapat sakit, atau orang kata mengawal penyakit. 
Bukan lah kata tak sakit langsung, tu tipu.

Maksud julia lebih kepada penjagaan kesihatan dalaman. 
Rasanya?
Sudah semestinya rasa masam, manis dan sedikit rasa halus cuka tu. 
Tapi tak terasa sangat perit bila nak minum sebab ia adalah sejenis cuka epal yang diekstrak secara semulajadi bersama-sama dengan madu. 

Kebetulan, tak lama lagi dah nak raya haji.
Nak balik kampung jenguk mak ayah. 
Kami dua berhajat besar nak hadiahkan set Apple Cider Vinegar with Honey (ACV) produk dari Apotec. Sekarang zaman semua shopping dihujung jari, julia dah order beberapa hari lepas.

Bukan hanya ACV tapi ada lagi 2 produk bawah Apotec julia order sekali. Ada promo tau !!!
Serius lah, dah la memang sejak dulu pengamal ACV, kebetulan niat nak hadiahkan produk Apotec dekat mak ayah ada promo, harga sangatlah berbaloi-baloi dengan duit poket.

Mama julia okey dari segi kesihatan, cuma nak lagi dia kekal sihat julia nak hadiahkan dia Apotec Fish Oil.

Untuk abah julia, dia susah nak solat dan duduk di antara dua sujud. Pernah solat jemaah dengan dia, pasti dia kena guna kerusi tau. Solat duduk. Jadinya nak bawa balik bagi dia cuba Apotec Curmix Tumeric.

Haa, apa kelebihan ketiga-tiga produk Apotec diatas?
Julia jelaskan secara rumusan dibawah tau...
Selebihnya boleh buat bacaan di link julia sertakan.

Apotec Apple Cider Vinegar with Honey

Cuka epal bersama madu dari Apotec ni ramai beri review yang mengkagumkan julia. Selain ia dapat mencegah gangguan pencernaan (susah lawas) ia turut dapat melegakan sakit tekak, merawat sakit perut, merangsang tenaga dan mengawal gula dalam darah.

Ini paling penting, bagi orang yang mudah kena gout. Sebab adalah seorang dalam famili sendiri kena gout dia amal ACV, gout dia mulai lekas reda dan tak berpanjangan. Wahhh! Seronok kan!

Mama juju suka sangat dapat hadiah ACV dan Curmax Turmeric minggu lepas juju hadiahkan dekat dia amal di rumah dengan ayah. Jadi bukan setakat keluarga juju sendiri, keluarga seperti ibu dan ayah lagi kita kena jaga satu sama lain. 

Kandungan utama: Apple puree, Honey, Vinegar, Water
Halal JAKIM (MS 1500 : 2009)1 053-09/2008

Kebaikan:

  1. Mengurangkan berat badan
  2. Pemakanan diet seharian
  3. Penyerapan zat besi tinggi
  4. Mengurangkan masalah sembelit
  5. Mengawal tahap glukosa darah
  6. 100% original & selamat
Tips Pengambilan:
Campurkan 2 sudu ACV dengan 180 ml air suam. Tapi julia suka ambil dengan air sejuk dan campurkan dalam minuman harian sebab nak rajinkan minum air berkala. 

Apotec Curmax Turmeric

Paling terkesan buat individu yang menderita sakit otot, sakit sendi dan neuropathic pain. Bukan setakat warga tua yang selalu mengalami masalah ini, orang muda pun tak terkecuali tau. 

Selain itu, individu yang ingin menjaga kesihatan dan meningkatkan daya tahan tubuh pun boleh amal tau.

Kandungan utama: Serbuk ekstrak Rhizome Curcuma Longa [Kunyit]

Kebaikan:

  1. Antioksidan - sangat kaya dengan antioksidan serta menyokong, menjaga kesihatan sel.
  2. Meningkatkan peredaran darah.
  3. Mengawal penyakit kardiovaskular. 
  4. Meningkatkan kesihatan sendi.
  5. Anti radang.

Kelebihan:

  1. Inovasi teknologi UltraSOL yang dipatenkan khas ekstrak kunyit.
  2. Molekul kecil yang sangat pekat. 
  3. Mengandungi hingga 95% curcuminnnoids.
  4. Penyerapan 46x ganda lebih baik serta mudah dicernakan.
  5. Berkesan dan dapat dilihat dalam masa yang singkat.
  6. Jaminan kualiti tertinggi.
  7. Dikilangkan dengan perakuan GMP, HACCP dan MeSTI.
Tips Pengambilan:
2 biji selepas makan. 

Apotec Fish Oil

Sangat sesuai bagi individu warga tua menderita BP tinggi, kolesterol dan hendak menjaga kesihatan sentiasa produktif.


Kandungan utama: Fish oil 1300mg (EPA 650mh, DHA 260mg)

Kebaikan: 

  1. Mengawal tahap tekanan darah.
  2. Menjaga kadar degupan jantung.
  3. Meningkatkan aliran darah.
  4. Mengurangkan tindak balas keradangan.
Tips Pengambilan: 
1-2 gel sekali sehari selepas makan.

Pembungkusan parcel dengan bubble wrap tau semasa penerimaan, jadi barangan kaca seperti ACV tidak mudah pecah dan terjaga. Order pun cepat je sampai, senang sebab kerja pun tak menentu masa dan barang pun sampai tepat pada masa.  


๐Ÿ’—PROMO ๐Ÿ‘‰๐Ÿ‘‰๐Ÿ‘‰berita baik buat pembaca-pembaca blog Julia Johari. Constant Farmasi ada menganjurkan promosi untuk produk Apotec berharga RM200 tau. 

Bukan 1 barang tapi 3 barang sekaligus Apotec Omega-3 Fish Oil (1300mg), Apotec Curmax 250mg dan Apotec Apple Cider Vinegar with Honey 750ml. 

Berbaloi-baloi. Tunggu apa lagi, sayangi diri dan sayangi keluarga kita sama-sama. Rebut peluang keemasan ni tau. 

Julia sudah, anda bila lagi. Info pembelian serta maklumat lanjut, sila layari butiran dibawah. 

Constant Farmasi
WhatsApp : 6012-2484018
Facebook Link : Apotec Malaysia
Instagram Link : apotecnushine
Lazada : https://www.lazada.com.my/constant-pharmacy/

9 Comments

  1. seriuslah apple cidar vinegar tu boleh melawaskan?? ammi ada je kat rumah botol ni dapat hadiah dr member tapi takut nak minum hari2 sebab takut tak tahan gastrik ammi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab itu ammi kena makan dulu sebelum amal apple cider vinegar with honey tu tau, kalau tak makan di khuatiri yang ada gastrik lagi bertambah masalah tu. Mcm juju guna 1 sudu besar, cuba ammi amal 1 sudu kecil pelan2...lagi pun ia ada madu so tak adalah jadi kuat sgt.

      Delete
  2. Menarik dan bermanfaat ni.Terima kasih perkongsian.

    ReplyDelete
  3. apple vinegar memang bagus sebenarnya..wah. bagus jgk kan..boleh la usha2 buat makanan tambahan diri sndiri

    ReplyDelete
  4. masa memula nak diet dulu ada juga amalkan cuka epal. memula memang tak masuk dengan rasa dia tapi dah lama2 rasa biasa je. Yang bagusnya senang nak membuang.Cuma bila minum cuka epal ni kena minum air banyak..

    ReplyDelete
  5. acv tu jadi produk wajib dah cik sue n family,ma abah pun dah amalkan.

    ReplyDelete
  6. cuka epal tu bagus tu..sesuai kalau selalu di amalkan utk yang ada masalah kesihatan. bagus untuk diambil kan:-)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)