Showing posts from February, 2020Show all
Resepi Sambal Sotong Kembang Pecah Minyak #JuliaMasak

Sambal sotong kembang pecah minyak kena ganding dengan ikan siakap goreng garing, terangkat! Ahad lepas, tak tahu nak masak apa. Bila bekerja bosan dah asyik makan menu di cafe dan di kedai. Waktu cuti haruslah dapur bera…

Resepi Kek Batik Indulgence Rasa Mewah Dark Chocholate Air Tangan #JuliaMasak

Hasil beginner, best kot air tangan pertama kali buat, bahan pun senang dan rasanya lebih kurang macam coklat SR tu hahaha jimat ni buat banyak dan stok dalam peti ais, bebila boleh jamah.  Bukan main tahun baru nak cuba…

Tandas khas anak-anak di reka sebegini cantik dan selesa !

Baru selesai buang air Abg Qi, masa dia jalan ke depan ni banyak kali julia pesan, "Bersih? Pum? Betul?" Abg Qi angguk tandas sudah buat seperti yang di amanahkan selalu tika di rumah mahupun di tandas luar. Good j…

Percutian tak dirancang langsung, jom ke Genting Highlands dan ke Bentong pekena lemang kita!

Bulan Januari penuh shortvacay tak sempat pun sembang dalam blog, terus masuk bulan Februari 2020 sambung lagi shortvacay haha. Serius wei, short vacay kita orang ni hanya hari Sabtu Ahad, kalau ada cuti umum lagi dasyat s…