Showing posts from 2020Show all
[ TIPS ] Kitchen Care, oh ini caranya nak jaga kitchen cabinet tahan lama dan cantik !

Little helper, Mr Bro Qi 💗 Intro~ Baru tak beerti akan baru selamanya, Lama tak beerti akan usang selamanya, Jadi entry hari ini bukan nak show off keterlaluan dapur baru, entry kali ini didedahkan atau dikongsikan …

[ TIPS ] Cara nak setting dashboard ke blog asal

Haih, aku faham ramai yang suka pembaharuan dalam dunia dashboard blog. Masalahnya jiwa aku pulak tak boleh terima. Entah rasa kacau bilau part nak menaip dan setting gambar pun jadi haru biru. Macam entry semalam juju upload…

Hari-hari hidup, apakah cukup?

Sumber gambar: PhotoScape Online Sudah banyak kali terfikir, juju rasa bukan juju je pernah fikir hal macam ini.  Semua manusia pasti pernah terfikir apakah hari akhir kita sudah benar-benar pengakhiran yang baik-baik atau sebali…

Mana pergi cerita #PERIUKDORAEMON

#TipsJIMATCERMAT  Mana pergi cerita #PERIUKDORAEMON juju? Kalau korang nak tau, kisah periuk doraemon masih berjalan tapi versinya kita angkat geng sepejabat turut serta tau. Di blog masih lagi pembaca komen baca tips…

Kafe Kleptokrat Instagrammable Cafe di Kuala Lumpur

Instagrammable cafe sudah semestinya milik Kafe Kleptokrat. Kenapa julia cakap macam tu? Aku pertama kali datang dah terkesima dengan warna bangunan cafe yang memikat mata, apa orang kata sekali pandang nak pandang banyak kal…