Showing posts from October, 2019Show all
Mental Chatter

Kredit gambar : Google Image Apa yang julia catat dibawah adalah hasil pendengaran melalui radio IKIM melalui YouTube Promis, julia kan peminat fanatik motivasi nombor satu Prof Dr. Muhaya, jadinya bila berkelapangan julia…

Tips Beli Rumah Pertama

Sibuk nak reno dah, entry dapat kunci belum up lagi haha, nanti ye nanti kita up. 😂 TIPS BELI RUMAH PERTAMA  RM200 x 12 bulan = RM2,400 RM2400 × 5 tahun  = RM12,000 RM12,000 × 2 orang = RM24,000 Genap 5 tahun, y…

Tiada lagi kisah pakaian berbakul-bakul dan deretan hanger sejak guna KonMari Method !

Pakaian Abg Qi  sahaja sebelum kaedah KonMari, keseluruhan satu rumah menggunung! Ya, kisah kemas rumah. Siapa suka kemas rumah setiap hari? Kalau tanya aku memang TAK LAH ! Dengan banyak aktiviti nak buat selain rutin…

KRABI Part 6 | Krabi Night Market dan Ao Nang Night Market jalan-jalan cari makan.

Besar sungguh kawasan Krabi Night Market, Abg tu kemain bertocang purple kena plak dengan papan tanda kedai sana haha, rezeki dia dapat masuk blog julia, halal ye hahaha Paling dinantikan entry jalan-jalan cari makan di Kra…

Terjah dua jenis warehouse

Luasnya! Jom berenang cari barang haha Warehouse pertama, H Trends Jalan Ipoh, Kuala Lumpur. Warehouse pertama kami terjah adalah di Jalan Ipoh, Kuala Lumpur. H Trends anjur warehouse 80% mark down price . Semua jadi keb…