Showing posts from August, 2019Show all
Aku Menang Hadiah Father's Day Contest !

Alhamdulilah, rezeki sehari sebelum tarikh kelahiran anakanda juju si Abg Qi, mereka berdua menang contest sempena Hari Bapa hip hip hooreyyyy! Ni yang nak gelek merdeka ni haha.  Aku memang paling pemalas bab nak masuk…

Pernah terbit rasa malu tak nak buat baik?

Bila boss besar belanja, lain macam sedapnya haa hehe  #Moment 1 - Budaya salam dan kuncup tangan Petang semalam aku dikejutkan dengan seseorang, yalah kebiasaannya bila aku tak sibuk bekerja memang aku selalu jemput Abg …

Teknik ajar anak lelaki dan anak perempuan ringan tulang.

Ya! Mulakan dengan pujian ~ lajuuuu sepantas  kilat anak korang tu buat, lepas dia buat, puji lagiiiii....lagi dia senyum sampai belakang kepala haha. Eh! Anak-anak ni dia suka buat bila disulami pujian ikhlas.  Kalau di…

Bowel Wellness dan Joint Wellness dari Himalaya Wellness dipercayai?

Tengah survey dekat kedai Himalaya Wellness.  Kalau korang selalu baca blog julia, pasti tahu sejak bertahun julia guna produk Himalaya Wellness. Dari syampu rambut, perapi dan ke kulit produk Himalaya sentiasa julia pa…

Website dan Aplikasi Berguna Seorang Traveler

Tahun lepas repeat kali kedua travel di Langkawi, nanti ada masa julia update lokasi hotel ini kami menginap ya. Biliknya sangat luas dan mengadap kolam betul-betul di belakang julia itulah bilik kami menginap selama 4 hari 3 …

Marrybrown Caltex Sungai Choh Rawang kini dibuka!

Julia bersama suami dan Abg Qi di pagi hari, musim cuti sekolah maka julia pun cuti kerja sama hargai kualiti masa bersama keluarga, jom Marrybrown Caltex Sg. Choh Rawang Selangor! Congratulations! Grand opening #Marrybrow…

Cetaphil Gentle Skin Cleanser merubah kehidupan seharian saya!

Aku dengan kulit, ya bagi yang betul kenal rapat dengan aku sudah tahu aku mempunyai masalah kulit sensitif sejak 2 tahun lepas.  Bukan sejak bayi ye, sudah umur pertengahan 30an aku alami perubahan kulit sensitif, sampa…

Berkongsi hati kecil kita ke hati kecil si anak

Suka sarapan pagi ringkas macam ini.  Sambungan entry lepas SINI , selepas dia berjaya urus bukunya mengikut jadual sekolah aku memanggil lembut namanya. Aku pegang kedua-dua lengannya, aku berkata: "Qaiser, walaupu…