Family Reunion 2019

by - Tuesday, July 16, 2019


Ingatkan diorang order biasa, sekali datang ABC terkejut tengok, besar sungguh, bukan cawan kecil tapi cawan BIG SIZE, rasa sedap dan rasa ais krim oreo tak silap atasnya, makan yang ini pun kenyang haha

Keluarga adalah segalanya, tahun lepas kami abadikan reunion keluarga besar kami melalui cuti-cuti malaysia di...nak tahu kat mana klik SINI. Tahun 2019, masih travel tapi di Tanjong Karang tanpa menginap, siapa cakap tak boleh buat reunion tanpa menginap? 👀👀

Sabtu, 13 Julai 2019
Ada bermacam cara untuk adakan reunion, kali ini reunion khas untuk sambutan hari jadi secara pukal, keluarga lahir bulan 6 sehingga bulan 7. LIMA orang ahli keluarga di raikan sekali jalan gitu! 👍

Jadinya suami julia kan hari jadinya jatuh pada bulan 19/6, maka team adik beradik berpakat nak belanja kami makan, siap pesan jangan keluarkan duit hahaha, senangnya dalam hati wehhh, moga murah rezeki kalian semua selalu ya. 
 Kek durian (kuning) dan kek coklat (unicorn), dua perisa ini sangat win, adik bongsu julia si ina tu dah tunjuk kedai kek viral yang murah tak payah order online mahal beratus2...yang ini syhhhh aku rahsiakan, tak semua benda nak kena kongsi hahaha. 

Sedap ya ampunnn ibu ibukk bapak sekalian, lagi sedap dari yang kedai brand2 tu haha kalau tak sedap tak ingin nak citer.

Kalau aku cakap bawah 50, bawah 25 sebijik kau percaya? Ok dendiam julia syhhhh hehe 👅😜
 Sate giant, Allah memang besar, patutlah adik beradik juju selalu cerita kat sini memang best layan sate, puas hati, makan 3 cucuk tersandar aku beb, menu lain pun order semua jenis besar-besar dan sangatlah sedap, harga berbaloi dengan portion. Fuhhh!

Kat sinilah port kami reunion, pertama kali bagi julia dan suami ke sini, adik beradik dan mama abah pernah ke sini beberapa tahun lepas. Kagum sebab mereka ada sedia meja panjang dan besar yang banyak, memang syok lah nak buat reunion, tak silap kedai ni operasi mula jam 3 petang sampai malam. 
 Gambar adik beradik serta ipar duai, yang mana gegirl tu semua adik-adik julia. Semua ipar tak merokok termasuk abah, yeyyyy! Pandainya adik-adik cari laki tak merokok hahaha. 😍

 Kenangan, bermacam aksi bergambar dengan anak buah, mika pun lahir 1/7, adik kedua julia si ita pun bulan 7, wedding anniversary julia dan suami pun 23/7 ehhhhh selit lah sekali hahahaha💗😜😆

 Abg Qi, kemain payung selit telinga, saje nak menyakat umi dan keluarga dia yang lain. Bersorak ketawa semua melayan keletahnya yang nakal tu. Makan kek pun berdrama sangat! 😆😆😆

Gambar paling mahal, yelah tuan punya blog mesti kena ada terpampang sambut hari jadi suami, 19/6 gitu. 

Kira lumpsump sambut reunion macam ini jimat duit, masa dan tenaga, eh tahun depan kita anjur hari jadi setahun utk semua lah senang, settle bab party haha. 😂😁😀

Awwww, melting tengok gambar semua. Abah Mama didoakan selalu sihat dan dirahmati Allah. Aku salute abah test drive kereta baru anak dia baru beli ke Tanjong Karang tau, hebat abah, usia dah lanjut 70 lebih tapi dia kuat tau. Hidup abah! Hidup mama! 💖


Klik video kenangan kami

Terima kasih team adik beradik belanja kami semua makan, sedap dan happening!
Tiba-tiba nak nyanyi lagu ni...awwwww jangan sebak julia, no, no, no...family is my everything! LOVE! 💗

You are the reason
I'd climb every mountain
And swim every ocean
Just to be with you
And fix what I've broken
Oh, 'cause I need you to see
That you are the reason

You May Also Like

7 Komen Sini [Click]

  1. Alhamdulillah..seronok tengok semua happy.Sweet betul abg Qi dgn payung di telinga..hihi

    ReplyDelete
  2. wahh meriahhnyaa sambut besday. dah besar2 ni selalu mak ayah beli kek je takpun lanje makan dekat luar. kalau maklong sambut besday anak dia, dia akan sambut besday pukal macam ni jugak. tp sambut dekat rumah dan dia masak2 untuk keluarga.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum
    selamat pagi
    singgah pagi selasa

    ReplyDelete
  4. Seronoknya reunion ramai- ramai macam ni...best sesekali kan...

    ReplyDelete
  5. sgt best kan bila berkumpul adik-beradik.
    happening.
    berborak sakan.

    ReplyDelete
  6. kalau balik kampung tak nak ikut PLUS memang teringin jer singgah satay hut tu... tapikan selalu aktu kita balik tu memang ramai betoi orang parking memang payah....
    seronok tengok famili kalau dapat berkumpul... kek tu kalau murahni adik2 Ipohjer selalu cerita kalau ada kat belah2 sini sukalah saya....

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

FOLLOWER

adsense