Showing posts from July, 2019Show all
Nak anak cepat membaca, kita pun kena membaca depan dia!

Ujian hati sebenarnya, Abg Qi baca buku di dapur tika ini, juju sedang asyik masak nasi goreng kegemaran dia, nampak tak aku umpan dia, nak makan kena ikut peraturan, baca 2 cerita pendek, kadang-kadang Abg Qi pujuk "Um…

Best Day Ever! Jamuan makan ulang tahun perkahwinan Julia Johari ke-8 tahun ๐Ÿ’—

Kek Mango, tema kuning nampaknya banyak mewarnai rumah termasuklah mi spagetti tu haha Saat di uji kejadian waktu malam, sehari sebelum majlis klik SINI , aku dah whatsapp ke semua tetamu jemputan "MAJLIS BATAL"…

Persiapan di sebalik tabir jamuan makan-makan rumah Julia lagi ๐Ÿ’—

Cermin jadikan backdrop haha ๐Ÿ˜œ Aku pernah kongsi bulan lepas yang aku TAK BOLEH MOVE ON ?  Korang ingat lagi tak kisah tu? Alaaa jamuan hari raya rumah julia tu lah klik SINI , lepas dah anjur pada 22 Jun 19 lepas, …

Pokok Petai abah tanam akhirnya berbuah lebat kali pertama

Kali pertama pegang hasil yang aku KETAWA dulu, kini jadi kenyataan.  Bukan setakat pokok buah rambutan 2-3 pokok sejak azali abah tanam belakang rumah SINI , dua ke 3 tahun ke belakang abah dah tanam pokok petai. Percubaa…

Family Reunion 2019

Ingatkan diorang order biasa, sekali datang ABC terkejut tengok, besar sungguh, bukan cawan kecil tapi cawan BIG SIZE, rasa sedap dan rasa ais krim oreo tak silap atasnya, makan yang ini pun kenyang haha Keluarga adalah sega…