Showing posts from February, 2019Show all
Bibik-bibik hitam ku

Sesi meminang bibik baru haha Ye siapa cakap julia tak ada bibik? Ada tau haha, bukan orang bibik tu, tapi bibik ni sejenis bantuan paling pantas di dapur gitu. Sejenis kena guna elektrik dan 3 dalam 1 aksi memasak aku…

Kena audit hari-hari rupanya

Throwback: Penulis tersenyum girang bersama dengan cinta hatinya, pertama kali menjemput Abg Qi dari sekolah rendah Darjah 1 selepas discharge dari wad HKL selama 23 hari, happy new year pun kat wad, orientasi Abg Qi darjah …

Sedari Tekanan Emosi Keterlaluan Pembunuh No.1 Wanita Dalam Diam | Part 3

Sambungan dari klik  Part 2  Lepas tahap dua prosedur x-ray dan ambil darah berkenaan, lagi sekali final cek dengan doktor di dalam bilik. Mengejutkan aku buat pertama kalinya doktor mengesahkan simptom yang aku lalui a…

23 hari kisahnya lagi

Katil yang banyak bear (hadiah dari pelawat) tu katil ku, di sebelah katil itulah silih bertukar ganti pesakit dari pesakit pertama sehingga tetamu pesakit kelapan. Ke semuanya ada kisah tersendiri.  Tempoh 23 hari, selalu …

Asah pisau tersayang sampai jadi tajam

#KONGSIKISAHPARENTING   Ya, cukup katakan yang juju memang tegas bab mendidik anak seorang ni.  Masa warded hari2 ingatkan dia membaca buku. Tak ada istilah anak seorang tu ditatang bak minyak yang penuh.  Tanpa h…