Your personality is your business card.

by - Tuesday, January 29, 2019

Assalamualikum, selamat pagi. Tenangnya...
Hanya Allah yang sempurna, subhanallah. You have to see the perfection in the imperfection. Mata dan hati. Korang tau tak, manusia memang suka berada dengan orang yang buat dia rasa best. Salah satu caranya SENYUM. 😁

Senyumlah isteri, suami, dengan anak dan siapa pun status kalian, senyumlah. Tak rugi pun. Semalam ada temujanji dengan doktor, sebelum beri ucapan salam dekat nurse-nurse HKL, julia beri senyuman dulu, masyaAllah cantiknya rezeki dibalas senyuman paling manis oleh nurse-nurse dipagi hari. Wish good morning dekat doktor pun rasa dirinya pagi dihargai tau. Seronok tau buat mereka rasa best...😊 
Semalam hari Isnin, 28 Jan 19, doktor tgk tak perlu bandage dah, kulit baru sekitar betis kiri dah mula naik, rupa lebam mcm tu, ekstra care pakai hard socks lepas sapu ubat keliling. Bismillah MasyaAllah, leganya mula sedut rasa sihat tu pelan-pelan...sebak sekali sekala datang bila teringat waktu diri diuji 27 Dis 18 lepas (genap sebulan dah rupanya)...terkadang takut nak berdepan dengan hari-hari seterusnya. 

Tapi hidup ini pengalaman, setiap manusia tak terlepas dengan ujian, kita kena kuat ya, jom saling sama-sama bagi semangat bila diuji lagi! 😍

Your smile is your 'logo', your personality is your 'business card', how you make people feel is your 'trademark'. Bersyukur dikelilingi anda semua. Doa ku selalu sisip utk kalian.  Love 💖

Positive Vibes 💋
www.juliajohari.com

You May Also Like

6 Komen Sini [Click]

  1. smoga juju kembali sihat spt sediakala tp juju senyum je manis mcm tk sakit apa2

    ReplyDelete
  2. semoga terus sihat juju! medicine xmo tinggal :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah...keep smiling Julia..
    Moga sihat selalu dan bahgia sentiasa ..

    ReplyDelete
  4. Terus tersenyum dan teruskan positif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak juju for the reminder. Semoga kak juju kembali sihat seperti sedia kala. Semoga Allah permudahkan urusan akak

      Delete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

FOLLOWER