Showing posts from November, 2018Show all
Masak bertambah mudah dengan bantuan Air Fryer

Sungguh! Dah cuba baru tau, rupanya dia pembantu terbaik juju di dapur. Tak payah sangat nak on sebelah dapur gas. Dapur gas masak lauk berkuah atau bersambal je nampak gayanya, sebab Air Fryer (AF) banyak tolong dari segi pa…

Hasil Belajar Membaca 32 Hari

Pandai membaca dengan tidak tahu membaca langsung, baik risau awal untuk ke arah paling tidak tahu membaca dari tahu sikit-sikit. Sejarah Abg Qi buat aku risau, ye prestasi setiap anak memang berbeza, tak semestinya bergantung…

Tercari-cari minyak zaitun tulen, PONS Extra Virgin dari Spain adalah jawapannya!

Tahu tak?  Minyak zaitun (Olive oil) ada FAKE PRODUCT?  Julia diberitahu, Olive Oil berjenama yang juju amal sebelum ini adalah fake...my bad. Siapa sangka betul tak. Sebagai pengguna kita berhak tahu tau, kebetulan juju p…

Wishlist Air Fryer bertukar jadi hadiah !

Aku suka kata-kata dekat kotak diterima ini.  Dah lama aku teringin nak ada pembantu dapur, ya pembantu dapur bukan orang tapi ia sebuah robot yang boleh ganti sesi mengoreng, membakar dan jimat masa serta sudah tentu mak…

Hotel De Art Seksyen 9 Shah Alam beri kejutan bilik istimewa bertemakan lukisan art !

Pertama kali menjejakkan kaki ke Hotel De Art, seksyen 9 yang terletak di Shah Alam, mata kami sekeluarga dijamu dengan permandangan lukisan hot ballon di atas dinding hotel dari jauh. Bukan itu sahaja, rumput tiruan di le…

Jelajah tarikan baru Hotel Adena Beach Resort Pahang

Escape, Indulge, Revive Syinta, syinta, syinta gila! Haha amboi kemain dia syinta dekat resort ni tau, ya nama resort baru 'Adena Beach Resort'. Dulu tak silap aku nama lain, bunyi village hotel gitu, tapi sekara…