CHOCOFIT ! Coklat untuk Fitness.

by - Tuesday, May 22, 2018


Sedapnya coklat! Ishh tak kisahlah coklat apa pun aku memang suka, lagi-lagi kalau minuman perisa coklat harus itu dulu di pilih. Bukan apa, selalu benda yang senang nak lalu dekat anak tekak mestilah ada rasa coklat baru minum atau makan pun laju terutama kalau nampak pencuci mulut.

Sekarang musim Ramadhan, sahur pun dah tak lalu nak makan nasi. Awal puas aje rajin sahur nasi, dah pertengahan puasa ni rasa perut tak boleh terima nasi pulak. Sambil tunggu waktu Subuh, layan dekat instagram, scrol punya scrol nampak ada rakan beli Chocofit. Baca testimonial wah sambil minum boleh kekal gaya hidup sihat dan boleh bakar kalori. 

Eh ini sudah menarik ni, info mengatakan Chocofit mengenyangkan, menjaga kesihatan dan sekaligus dalam diam boleh berikan tenaga serta buat badan ringan. Maksudnya tak letihlah nanti kan...tengok harga pun tak ada lah mahal sangat berbaloi dengan isi kandungannya.

Kandungan Chocofit
🍫 Guarana
🍫 Aloe Vera
🍫 Hoodia
🍫 Fructose
🍫 Cocoa Powder
🍫 Non Diary Creamer


Ada sijil pengesahan ke?
Ya ada, setiap produk yang aku nak cuba dan guna mesti kena ada dua perkara wajib. Mesti ada pengesahan halal dan ada pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia. Kalau tak ada salah satu ini memang aku takkan beli dan amal, no !

Ini dia No.KKM : 020418/03/253. Lagi menyakinkan lah aku untuk amal macam ni setiap waktu sahur. Dah tak payah pening, almaklumlah sekarang aku tengah giat nak amal gaya hidup sihat selain buat boost drink dengan buahan segar yang di blend. Kalau follow aku di fb dan ig mesti tau sekali atau dua kali seminggu mesti buat boost drink. 

Menyenangkan kehidupan harian yang sentiasa sibuk, tapi nak kawal berat badan.
Bila ada chocofit lagi lah senang kerja aku, aku boleh campur chocofit ni dalam buahan dan blend dengan ais sikit. Wahhh lagi sedap tau tak, itu kalau rajin, tak rajin terus buka sachet dan tuang air panas atau sejuk, terus minum. Sedap oiii !

Nak tahu kelebihan chocofit, jom selongkar kebaikannya. 

Kelebihan Chocofit 🍫 
  1. Membakar lemak & kalori dgn pantas - perasan lepas minum aku sendawa, pastu tutttttttt kentut weh haha nampak sangat badan banyak angin haha.
  2. Meningkatkan metabolisma dengan selamat - ye rasa berpeluh sikit la bila minum, rasanya metabolisme aku slow so bila minum ia beri tambahan pada metabolisme aku.
  3. Mengurangkan selera makan - ya, tak rasa nak makan benda pelik sangat, kalau tak itu ini nak makan sampai tak terkawal. Bila tengok nasi ishh tak kebulur macam dulu dah. 
  4. Mencantikkan kulit - Baru amal seminggu, nanti kalau sebulan baru tau hasil. 
  5. Membuang toksin & mengempiskan perut - Ini betul ia melawaskan dan tak sembelit, mudah sesi pembuangan hajat haha. 
  6. Mengecilkan pinggang ala barbie doll untuk wanita - Ini kalau rajin boleh kot capai haha. 
  7. Lulus kementerian kesihatan - okey cun, tak payah ragu lagi dah. 
  8. Cabohydrate Blocker (bila makan nasi Chocofit akan terus bakar) - Terbaik, ini yang aku cari selama ini. Bila ada fungsi utama ini, aku dah tak teruk sangat nak makanan jenis berkarbo tinggi. Sebab dulu aku tak boleh tak makan nasi waktu malam, nanti aku gigil. Tapi sekarang relaks je, boleh makan simple je dah rasa cepat kenyang. 
  9. 100% tiada kesan sampingan - alhamdulilah, lagi best amal. 
  10. Sesuai untuk ibu menyusu - ya, ini lagi menyeronokkan. Ibu menyusu boleh amal, sambil tu boleh kawal berat badan ideal. 


SERBUK COKLAT AJAIB 
TURUN BERAT BADAN "CHOCOFIT"
Chocofit terbukti turun berat badan 3-7kg semingguπŸ‘πŸ»

Kesan Selepas Minum
2⃣4⃣ JAM (kenyang, bertenaga, badan ringan)
0⃣7⃣ HARI (turun 3-7kg) 
2⃣1⃣ HARI (perut kempis,peha kecil,body fit)

Cara Minum
☕Bancuh Chocofit dengan 120ml air panas/sejuk, ambil selepas sarapan.

Pantang
❌ Tiada pantang larang
πŸ₯› Minum air putih secukupnya


Testimonial Chocofit
Pernah dengar sis Adza Irdawati dari blog http://www.bicaramakdara.com/ ? Dia kongsikan tau kali kedua dah dia beli chocofit tu, tak percaya sila baca ayat wassup di bawah. Perghhh hebat la blogger terkenal tu, beliau salah seorang penulis skrip Malaysia yang hebat tau. 

Bila dah orang hebat order banyak kali, lagi la menyakinkan produk ini bermutu tinggi setanding dengan kualiti coklat Belgium yang sedap tu. Memang sedap pun, lagi minum lagi rasa mewah rasa coklat dalam mulut, yummy !



Harga 
RM130 (SM)
RM140 (SS)

Harga Promo Raya 2018
πŸ‘‰RM99(SM/SS)

Jangan lepaskan peluang keemasan untuk dapatkan harga chocofit promo raya 2018 tau. Untuk info lanjut boleh layari link di bawah. Selamat berchocofit dan kekal sihat dengan berat badan yang menawan !

WhatApps : 011-12923024

You May Also Like

12 Komen Sini [Click]

  1. wah..tak sabar nak tgk perubahan nnt..jangan lupa selpie..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah nak gojes je...bukan target kurus sgt...janji boleh menyenangkan waktu sahur tu...x payah nak nasi sangat dah haha...kenyang dan bertenaga...xd la lesu je asyik2 dlm hati ckp laparrrrr...laparrrrrr #mukamerahmerah hahaha

      Delete
  2. wahhhh..banyak betul kelebihan chocofit ni yerr. Cukup pakej sekotak ni. Seronok laaa.. Misi gojes di hari raya kini bermula..

    ReplyDelete
  3. dah la coklat, boleh kenyang pulak time puasa ni.. Paling best dpt fit.. dapatlah kecikkan sikit pinggang yg makin mengembang ni... hahaha.. tq juju kenalkan minuman ni..

    ReplyDelete
  4. Pekat betul warna coklat. Menggoda anak tekak di bulan Ramadhan.

    ReplyDelete
  5. Salam sisssss... hehehe chocofit ni memang berul betul berkesannnnn!!!! Seriusssss... lepas enam hari minum akk dah hilang 2.2kg!!!! Buat keje rumah pun peluh menitik mcm gi gym kekdahnya.. seriously semua yg nak kirus kena cuba.. memang tak sabar nak kurus masa raya nnt hehehe

    ReplyDelete
  6. Ada rasa dahaga ker masa amik chocofit nih?

    ReplyDelete
  7. aloooo nampak air coklat..sdpnya..boleh kurus plak

    ReplyDelete
  8. sebab coklat di anampak sedap..pulak tu boleh kurus..haishh..tak sabar nak tgk kak juju..hehe..mesti cntik raya nanti

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

FOLLOWER