Lapang sikit dada kalau tak...

by - Monday, February 26, 2018


Dua minggu berturut-turut dalam bulan Februari 2018, batuk dan selsema paling lama hinggap tahun ini. Siang malam batuk dan selsema, penat habis badan-badan, kepala berat. Jumpa doktor, makan semua ubat termasuk antibiotik, tapi masih tak kurang juga setelah masuk 4 hari makan. Penat Allah je yang tau.

Singgah farmasi semalam, tekad beli Vitamin C, Habbatus Sauda Gel dan air cap badak. Petang tu juga rasa badan kebah, berpeluh, dada rasa lapang, hidung boleh bernyawa sikit. Kalau tak rasa dada sempit dan hidung asyik tersumbat je.

Hari ini off duty, anak sekolah macam biasa, suami bekerja macam biasa, aku duduk rumah rehat sebanyaknya. Moga esok hari aku lebih bertenaga, lama benar tak sakit, kali ini sakit betul-betul kena kuat luar dan dalaman. Aku masih tersenyum, masih boleh bergembira, cumanya tak selesa bila tak benar-benar sihat.

Doakan julia cepat pulih ye. Amin.

#rindu nak sambung celoteh entry Jakarta & Bandung...tunggu ye mood sihat sampai.

You May Also Like

12 Komen Sini [Click]

  1. smoga cpt baik juju..bykkn minum air..cuaca panasss

    ReplyDelete
  2. Moga cepat sembuh juju...sekarang ni memang musim demam gaknya.Anak pun baru baik

    ReplyDelete
  3. Smoga cpt sembuh...dan smoga di bawah lindungan Allah swt selalu..salam isnin

    ReplyDelete
  4. doakan juju speedy recover .. amen

    ReplyDelete
  5. Moga cepat sembuh ya juju...rest & relax...sebab time sakit pun still fikir keja kan...

    ReplyDelete
  6. https://haruanpuyu3rasa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Camne dah sekarang ni Juju.. kakya doakan juju cepat sembuh okey..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

FOLLOWER