Wednesday, September 27, 2017

Nak fly dah !


Korang ! Malam ini julia sekeluarga maybe berjaga sebab akan bergerak ke KLIA2 dalam 2 pagi. Fuhh nak ke mana tu? Jeng...jeng...siapa leh teka cepat juju kasi fridge magnet percuma hehe. 💪

Ala tak pi jauh pun, dekat-dekat je. Kali ini kami check in penerbangan ke luar negara. Kami nak pi travel hunting food street, belajar budaya mereka, dan apa lagi shopping secara bajet jika perlu. Kalau tak window shopping je 👀👀

Travel Quotes:

“Better to see something once than hear about it a thousand times”

 “If you reject the food, ignore the customs, fear the religion and avoid the people, you might better stay home.”

“Don’t call it a dream…call it a plan”

“You don’t have to be rich to travel well. ” 

“Once a year, go someplace you’ve never been before.”

“Own only what you can always carry with you: known languages, known countries, known people. Let your memory be your travel bag”


Tentatif, pasport dan ittinery flight dah siap-siap simpan dalam sampul beg packers je. Kali ini kami tak guna baggage keras tu, rasa macam nak buat sesimple yang boleh. Maksudnya kami semua jinjing beg pack sendiri masing2...abg Qi pun dah besar ada beg sekolah tarik tu dia tarik sendiri.

Bukan apa, nak bagi abg Qi perasaan macam mana bawa barang sendiri dan belajar rasa tanggungjawab jaga barang sendiri itu motif sebenar juju. 

Doakan kami sekeluarga selamat pergi dan selamat pulang, permudahkan urusan kami dan dalam keadaan selamat ya.


#akhirnya dapat juga julia fly bajet tahun ini yeyy!
Tunggu julia update surprise kat mana tu...hahaha 

20 comments:

  1. Safe journey juju+family.. rest & relax kay....

    ReplyDelete
  2. ermmm nk teka.... australia kot...sydney kot..melbourne kot

    ReplyDelete
  3. hurmmm...macam nak pergi jepun je...hehe...tak pandai nak teka la kak juju, apa2 pun selamat bercuti! semoga selamat pergi dan balik!

    ReplyDelete
  4. Wahhhh bestnya! Moga selamat pergi dan balik.

    ReplyDelete
  5. Happy holiday Juju. wahh seronoknya dah boleh travel light. Cici pegi tdo staycation 1 malam pun mcm nak berpindah randah. sebab 3 ketoi pakai pampers lagi kan

    ReplyDelete
  6. waahhh happy holiday. cantik kasut tu

    ReplyDelete
  7. Wahh. Enjoy your holiday kak Juju :)

    ReplyDelete
  8. enjoy!! selamat bercuti juju & family

    ReplyDelete
  9. Kalau street food famous dengan krabi..ke bandung...hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)