Monday, September 18, 2017

Heading Towards Jannah


Tak kiralah kita dapat peringkat apa dalam kehidupan, lets start a new day today, write new things in your life.

Being positive in Islam, di dalam Islam berfikiran positif bukan dengan diri kita sendiri...berfikiran positif tentang Allah, Allah boleh mengubah nasib aku, Allah boleh bahagia maintain nasib aku ini.

Prof Muhaya: Ujian Allah ujian untuk hati kita, hanya ujian dengan rasa kotornya hati kita susah nak redha.

Hadiah ujian, Allah hadiah ketenangan.

All the time jangan giveup, kena improve.

Amalkan konsep 5A 
  1. Akidah, 
  2. Akhlak, 
  3. Amanah,  
  4. Adil, 
  5. Agama. 

Orang yang berada dalam menuntut ilmu masuk syurga heading towards jannah.

Sumber: Hasil tontonan dan catatan julia melalui medium Live Instagram Prof. Muhaya bersama anaknya. Kagum melihat gandingan dua beranak ini bercakap dan berkongsi kisah positif mereka, pada awal mereka berborak julia ingatkan tetamu itu rakannya, rupa-rupanya itu adalah anak Prof. Dr. Muhaya, masyaAllah, suka dengar live update video dari Prof, moga selalu-selalu berkongsi sedekah dengan cara macam ini. 

7 comments:

  1. suka dengar motivasi dar prof muhaya ni.. semalam dia ada dalam nasi lemak kopi o ...

    ReplyDelete
  2. Setujuu, sentiasa positif dalam semua perkara lagi lagi bila ada ujian mendatang. Suka jugak dengar prof ni bagi perkongsian :)

    ReplyDelete
  3. Akk pon salah sorang dari peminat Prof Muhaya..suka noo ngan tutur kata beliau yang tegas dalam kelembutan.. mmg suka sangat2 ngan cara penampialan dan penyampaian ilmu dari beliau..sangat2 terkesan di jiwa

    ReplyDelete
  4. memang penting amalkan konsep 5A dalam hidup kita

    ReplyDelete
  5. Terus belajar dan istiqomah..Insha Allah

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)