Showing posts from September, 2017Show all
Nak fly dah !

Korang ! Malam ini julia sekeluarga maybe berjaga sebab akan bergerak ke KLIA2 dalam 2 pagi. Fuhh nak ke mana tu? Jeng...jeng...siapa leh teka cepat juju kasi fridge magnet percuma hehe. 💪 Ala tak pi jauh pun, dekat-deka…

Berbaloikah Harga Tempat Letak Kereta KLIA2

Kalau pergi seorang dan pergi ramai sudah tentulah pergi ramai lebih menguntungkan sebab boleh kongsi kos parking kereta. Macam kami nak fly tak lama lagi, kami fikirkan bagaimana nak cari penjimatan kos letak kereta di kawa…

Pengalaman Menginap di Felda Residence Kuala Terengganu

Bayangkan, bulan 4 punya short vacay tahun 2017. Penghujung bulan 9 baru nak tatih mengarang hahaha, biasalah bila satu-satu tempat julia menginap ambil masa nak cerita di blog, itu maknanya puas hati lah, tu. Bukan bermakna y…

Madu Abang Qi.

Gulai kosong dengan telur rebus, itulah makanan kesukaan dia sejak dari dulu...agaknya bila besar dewasa kekal kot macam ni, will see... Budak ni dia pillow talk pagi-pagi dengan walid dia tak nak pergi sekolah...hmmm sesu…

Cara Aktifkan Kemudahan ATM Debit Kad Luar Negara Sebelum Melancong !

Enam hari bekerja lagi! Hooreyyy! Julia sekeluarga nak ke mana la tu siap blurkan travel itinerary haha! Julia kan suka buat Surprise!!!! Sebelum ini julia dah share tips nak hunting AA baru-baru ini, ingat nak pi la awal ta…

Heading Towards Jannah

Tak kiralah kita dapat peringkat apa dalam kehidupan, lets start a new day today, write new things in your life. Being positive in Islam, di dalam Islam berfikiran positif bukan dengan diri kita sendiri...berfikiran posi…

Kemahiran Memuji Anak - IBUROSE

The power of unspoken words – Ibu rose: Hai semua, sihat? Dah lama julia tak kongsikan ilmu motivasi. Julia suka mendengar ilmu motivasi, bila dah dengar julia suka kongsikan dengan mencatat secara live di blog.  Ya, bebera…

Tips Buru Tiket Free Seats Air Asia !

Free seats Air Asia kembali lagi, memula julia dapat notification dari gmail rasa feeling nak hunting tu tak ada lah semangat sangat, sebab fikir mesti susah nak dapat, lagi-lagi nak tarikh yang kita nak memang tak ada lah. …