Bergaya Anggun Shawl & Bawal by EMMA MAEMBONG | Julia Johari

Bergaya Anggun Shawl & Bawal by EMMA MAEMBONG


Raya lepas julia beli koleksi tudung jenis shawl dari artis juga, kali ini lepas raya julia teringin nak dapatkan koleksi shawl dari artis Emma Maembong pula. Kenapa artis? Bukan sebab kejar jenama atau nama, tapi julia menilai dan melihat trend hasil sentuhan mereka sangat halus dan cantik sekali. 

Jarang nampak di pasaran, kiranya bila di gayakan ia seperti seakan limited edition. Paling best, julia beli dengan seller yang cepat hantar dan bungkusan pun sangat cantik dan tak renyuk. 

MySketchBook Tudung Shawl & Bawal Emma Maembong

Ramai yang tak tahu, aktres Emma Maembong memang ada kemahiran melukis. Hasil tinjauan julia dalam carian internet, sebelum dia bergelar artis lagi dia selalu melukis lukisan jenis potret dan animasi.

Memang la, darah seni di diperturun dari ayah dia tau Ismail Maembong iaitu seorang pelukis profesional terkenal negara. So, bila julia memilih koleksi ini terasa macam membawa satu trademark hasil karya anak Melayu ke persada dunia...wow!

Kreatif kan dia, julia memang suka corak abstrak yang berwarna warni, senang nak digayakan dengan apa jenis baju tau. Antara corak hasil lakaran air tangannya bermotif indah pada koleksi hijab lebih kepada corak paku pakis, pepatung, corak mawar, siput dan pelbagai lagi corak organik.

Banyak-banyak corak dia hasilkan, mata julia paling kenan di atas tau. Mata julia nampak gambaran macam ala-ala persis burung merak pada kanvas lukisan itu. Cantiknya.......terus terbayang macam mana kalau julia gayakan nanti weeeeeeee...tak sabar!

Gambar di bawah adalah corak yang abstrak tema flora yang korang boleh pilih, ada bermacam jenis warna tudung bawal dan shawl korang boleh pilih ya, nanti korang wassup je seller tu dia bagi pilihan gambar. 


Jenis Shawl & Bawal pun ada !
Bila tanya seller tersebut, dia ada kongsikan koleksi ini ada jenis shawl dan bawal. Macam julia memang suka pakai shawl so julia pilih shawl. Kalau korang memang selesa pakai jenis tudung bawal, pilih la bawal ya.

Parcel yang diterima, lihat betapa telitinya seller ini balut. Ada banyak lapisan surat khabar dan dalamnya ada balutan plastik. Kata pengedar berkenaan, tujuannya untuk menjaga kualiti kotak limited edition dari remuk dan ia kelihatan elok di terima kepada pelanggan. 

Wahh! Terus rasa diri rasa di hargai, sebab mereka menjaga kualiti dalam penghantaran. 




Pilihan Julia - Shawl Fatamorgana
Tadaaa...cantik kan bungkusan limited edition khas dari mysketchbookshawl dari Emma Maembong. Kotak pun tak kemek, menariknya parcel di bungkus dengan teliti sekali. Itu sebab julia puji seller ini punya servis...nanti julia kongsikan siapa seller tu ya. 




Kelebihan Shawl & Bawal by EMMA MAEMBONG
  1. Menggunakan material Premium Dull Satin yang lembut & sejuk.
  2. Shawl didatangkan dengan 2 koleksi iaitu Shawl Metafora dan Shawl Fatamorgana dengan ukuran 200cm x 73cm
  3. Bawal didatangkan dengan koleksi Bawal Fatamorgana dengan ukuran 127cm x 127cm
  4. Di pack di dalam kotak exclusive
  5. Di sertakan dengan charm PERCUMA
Lukisan dan warna yang di terbitkan di atas shawl ini seakan hidup, warna dia sangat menarik dan cukup indah untuk di pandang.

Aksesori Charm
Aksesori yang bercirikan minimalis di sisip seperti dibawah, boleh dibuka untuk basuhan dan di kancing semula. Ini bertujuan untuk mengelakkan aksesori ini kemek atau memungkinkan ia menarik benang kain tudung semasa proses basuhan di lakukan.

Charm seolah-olah tulang ikan ini beri efek keunikan tersendiri, tidak terlalu sarat dan mudah di jaga sebenarnya. 




Mudah di gayakan untuk apa jua majlis rasmi dan tidak rasmi.
Kainnya sangat mudah di gayakan, tidak terlalu licin sangat, tidak mudah renyuk dan mudah di lentuk di wajah, lihat julia sedang gayakan di pejabat ketika ini. 

Belum sempat nak keluar, rakan dah tegur julia beli kat mana shawl ini tampak sangat menarik di mata mereka. Apa lagi, terus julia bagi number telefon seller berkenaan untuk diorang order hihi. 



Ini gambar outdoor pengayaan di belakang shawl dan depan shawl, julia dapati bila di gayakan waktu cuaca terik, panas dan hujan ciri tudung ini tidak jarang dan tidak panas. Kalau di tiup angin pun ia tak ada lah mengerbang sangat yang penting selesa !


Bukan setakat boleh digayakan mengikut jenis shawl, ada jenis bawal yang korang boleh beli dengan seller ni tau, corak pun boleh di gayakan di depan atau di belakang tudung.


Kemain bergaya sakan julia, dari pejabat ke shopping mall, ke taman semua julia bawa koleksi ini dengan rasa senang hati. Sampaikan ada yang tegur, julia nampak lain lah hari ini, hihi of course la shawl emma maembong ni bagi satu aura kelainan kat korang tau. Rugi tak beli hehe

Untuk pengetahuan korang semua, di bawah ada jenis koleksi Bawal dan Shawl beserta corak serta warna yang korang boleh pilih, nak beli jangan lupa hubungi seller yang diyakini sah di bawah julia ada catitkan untuk korang, klik je link wassup tu terus boleh order melalui wassup web atau melalui wassup telefon. 



Agen/Dropship 
***Menariknya, jika anda berminat nak tambah sumber pendapatan menjadi ejen dan dropship jualan ini insentif dan rewards menarik sedang menanti anda yang rajin berusaha. Boleh hubungi talian dibawah untuk keterangan lanjut.

Harga:
Shawl - RM 89.00
Bawal - RM 99.00


Bagi  yang ingin memiliki koleksi yang sungguh limited boleh klik link di bawah: 

WhatApps: Puan Sanaa 013-3403 906  
Facebook: emmartwhqStokisPetalingJaya

48 comments:

  1. Lawanyaaa sesuai dengan Kak Juju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la wassap kita kalo nk eh...https://www.wasap.my/60133403906

      Delete
  2. Comelnya.... nak dapatkan lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la wassap kita. Tengah nk restok minggu ni. https://www.wasap.my/60133403906

      Delete
  3. alaaaaa lawanya......lanjerlah kita yg shawl selai dua pun ok juju.......macam nak minat gak ...apapun memang berseni lukisan tangan emma nihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  4. Lawa sangat. Shawl murah sikit dari bawal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah..shawl murah sikit. Bawal ni bidang 50. Sy lebih berkenan bawal sebab dia cover habis bila menyusu anak dan mengepam. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  5. cantik.. menarik..mmg the boom..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  6. Tambah berseri koleksi emma ni juju yg gayakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  7. Serius lawa giler, pandai betul dia melukis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  8. Bekenan jglah dgn pilihan Juju ni..memang cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  9. alalala.. ayu gilerrr.. nak jugak 1. bawal pun ok. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawal memang ok. Bidang pon besar saiz 50. Macam saya yang menyusu anak dan mengepam tak rasa terancam dengan pandangan orang. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  10. Replies
    1. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  11. Lawa tudungnya.. Memang dh usha hari tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat dapatkan. Banyak betul koleksi yang dah menyusut. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  12. Replies
    1. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  13. cantiknya shawl tu.. dah berkenan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh beli dengan kita. Nak murah jadi la ejen atau dropship kita. Stok pon banyak yang menyusut. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  14. Replies
    1. Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Stok banyak menyusut. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  15. cantik.. ingt kembor emma maembong tadi hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Banyak stok yang menyusut ni. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  16. Replies
    1. Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Banyak stok yang menyusut ni. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  17. Wahhhhcantiklah akak...saya pun ada usha shawl ni..tapi usha je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga berpatutan dengan material ni sis. Alah membeli menang memakai tau.Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Banyak stok yang menyusut ni. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  18. lawa sungguh.... !! nk tnya.. kalau pakai tudung ni pekak tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..ramai jugak yang bertanya soalan ni. Alhamdulilah saya pon pakai jugak tudung ni, masih boleh mendengar dengan jelas tanpa perlu harap orang tu ulang cakap. Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Banyak stok yang menyusut ni. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  19. cantiknyeeeee..menangis tengok kak juju pakai, serius cantik! nak cari jugak laaa...nak tambah koleksi shawl retis..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Banyak stok yang menyusut ni. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
    2. Harga berpatutan dengan material ni sis. Alah membeli menang memakai tau.Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Banyak stok yang menyusut ni. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  20. Memang lawa sgt .. kualiti n kelainan tu mmg ssh nk Cari mmg limited btl la design tu😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga berpatutan dengan material ni sis. Alah membeli menang memakai tau.Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Banyak stok yang menyusut ni. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  21. cntiklah jue..mimi pun berkenan design yg jue pakai tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga berpatutan dengan material ni sis. Alah membeli menang memakai tau.Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Banyak stok yang menyusut ni. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  22. Cantiknya.. mmg berbakat Emma ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga berpatutan dengan material ni sis. Alah membeli menang memakai tau.Meh dapatkan cepat sebelum kehabisan. Banyak stok yang menyusut ni. Limited Edition ni. Kalau habis memang takkan reprint lagi. Meh la wassap kita kat https://www.wasap.my/60133403906 . Nak restok minggu ni

      Delete
  23. Cantiknyaaa!Jatuh cinta tengokk. Boleh lah nanti beli buat koleksi sehelai dua. Heheh :)

    ReplyDelete
  24. Aaaaaaaa adik ju!!! Cantik la corak dia n sesuai sangat dengan awak!! Cantik sangattttt

    ReplyDelete
  25. cantik... selalu tengok naik iklan kat fb =)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...