Wednesday, July 5, 2017

Percutian Murah ke Bandar Jakarta melalui Traveloka !




Pernah melawat bandar Jakarta, Indonesia? Bagi anda yang belum pernah melawati sebarang negeri di Indonesia, julia cadangkan apa kata anda buat tinjauan ke laman web Traveloka dengan menggunakan apps di telefon bimbit. Minggu ini Traveloka nak bagi kejutan promosi untuk anda, kejutan apa? Sila baca sampai habis ya, ada syarat-syaratnya.

Untuk pengetahuan anda semua, Traveloka adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair tau, wow!

Julia syorkan kepada anda jangan lepaskan peluang untuk dapatkan diskaun menarik hanya 3 hari promosi berjalan dengan potongan harga diskaun sebanyak RM188 untuk hotel RM138 dan penerbangan RM50 hanya melalui Traveloka app mulai 7 Julai (Jumaat) - 9 Julai (Ahad) sahaja. 

Ingat hanya tempahan ke Jakarta sahaja ye. 

Bayangkan! 

Siapa tak nak kan! Julia sekeluarga dah lama tak naik kapal terbang, tengah mencari-cari lokasi yang sesuai untuk berfamily day satu keluarga.

Tarikan Utama: Tugu Monas Bandar Jakarta
Kredit: Google.

Apa yang menarik di Kota Jakarta Indonesia!

Hasil bacaan julia, banyak sungguh kawasan menarik yang boleh kita lawati antaranya melawat masjid istiqlal, pasar baru, pulau seribu, muzium bank indonesia, muzium nasional indonesia dan pelbagai lagi.

Yang menarik perhatian julia selain tempat bersejarah adalah Fantasy Land dan Waterpark Taman Impian Jaya Ancol. Tempat tu memang jadi kegemaran anak-anak untuk bersuka ria dan dapat melepaskan tekanan. 

Kredit: Google.

Itu tempat bersejarah dan kawasan bersuka ria, bagi anda yang suka shopping julia cadangkan lawati beberapa pusat membeli belah yang tersohor di kota Jakarta antaranya:
  1. Tanah Abang
  2. Mangga Dua
  3. Jalan Surabaya
  4. Grand Indonesia Shopping Town
  5. Pasar Baru
Mangga Dua 
Kredit: Google.


Grand Indonesia
Kredit: Google.

Ikuti syarat-syarat ini untuk dapatkan Promo!

  1. Hanya tempahan penerbangan ke Jakarta melalui Traveloka App sahaja.
  2. Buat tempahan penerbangan dahulu dengan menggunakan coupon code SEAFLYJKT (hanya valid semasa promosi berjalan). 
  3. Kemudian selepas pengesahan tiket, anda akan terima email seterusnya untuk kupon potongan harga hotel. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.
  4. Ingat! Booking period (flight):  7 Julai (Jumaat) - 9 Julai (Ahad) jadi save the date ya.
  5. Booking period (hotel) - Selepas anda terima email pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31 Julai.
  6. Travel period: Bila-bila masa sahaja.
  7. Hanya penerbangan ke Jakarta.
  8. Menariknya - Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi.


Untuk destinasi lain anda boleh layari laman web ini klik Traveloka 

Selamat melancong ke Bandar Jakarta yuk!

20 comments:

  1. Ya Allah. Mmg teringin sangat nak pi. Jom la kita buat rombongan che kiah kbba9 p sana. Hahahaha

    ReplyDelete
  2. Memang berbaloi book ngan Traveloka. All in one!

    ReplyDelete
  3. Mmg teringin nak ke Jakarta, ntah bila laa baru ada rezeki nak pi...

    ReplyDelete
  4. Syoknyaaa pergi jalan Indonesia.. lagi murah & jimat pulak tu dgn traveloka

    ReplyDelete
  5. Jakarta memang best.. bukan setakat shoping n jalan2 je.. makan pun heaven kat sana. Our favorite bila ke jakarta nasi uduk & murtabak manis cheese.. Ya ampun!! Diet campak ke longkang bila ke sana.. oh.. another a must have bila ke sana.. jus sirsak & jus apulkat.. yummm.. While traveloka ada promo terbaik ni.. better grab cepat2.. too bad we just came back from jakarta last march.. kalau tak.. mau menggelitis tgk offer traveloka ni..

    ReplyDelete
  6. Wahh bestnya .. Jakarta mung tunggu aku datang hahahahaa.. seronok kan Juju kalau dapat pergi ramai2 ngan family..

    ReplyDelete
  7. Jakarta mmg dah ade dlm list utk bwk family bercuti... hehehe...

    ReplyDelete
  8. Belum jejak kaki ke jakarta lagi.. bagus ada traveloka..sgt membantu

    ReplyDelete
  9. sejak kenal traveloka, mmg syok booking hotel dpt diskaun...jakarta blum smp lg

    ReplyDelete
  10. Memang teringin nak pergi Indonesia, tengok promo Traveloka ni menarik sangat.

    ReplyDelete
  11. jakarta destinasi terdekat yang menarik. teringin nak pergi sana juga!

    ReplyDelete
  12. Jakarta ni salah satu tempat dalam wishlist Nani jugak. Heheh. Traveloka memang best. Diskaun pun banyaaak!

    ReplyDelete
  13. Rindunya nak pi jakarta lagi, abang ipar memang duduk sana... Hohohooo

    ReplyDelete
  14. Bagus entri ni untuk mereka yang nak ke Jakarta nanti. Saya bookmark entry ni k

    ReplyDelete
  15. rasanya dah 14thn tk pi sna haha

    ReplyDelete
  16. teringin gak nak pi. last pi masa remaja dulu

    ReplyDelete
  17. wow ada promo ke..boleh plan dengan hubby ni

    ReplyDelete
  18. menariknya.. x penah sampai jakarta lagi ^^

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)