Dapat Barang Makeup Sempena Althea Turns 2 ! | Julia Johari

Dapat Barang Makeup Sempena Althea Turns 2 !


Semak email setiap hari, ada satu hari tu julia belek email, tanjat kita bila mana Althea mengumumkan nak sponsor RM150 voucher untuk beli apa sahaja dalam website Althea sempena Althea Turns 2 !

Gila tak seronok !!! Jangan main-main tau, dengan Althea julia boleh jatuh cinta bergolek-golek sebab website tu julia suka beli barang makeup dari Korea. Ya dari Korea tau, memang parcel pun datang dari sana, dan sememangnya parcel pink Althea punya, cantik wooo !
Althea Korea
website | facebook | instagram | blog

Inilah dia semua hadiah yang julia terima dalam satu kotak parcel pink, hoooreyyy! Memang rasa nak joget tengok tau, semua julia suka ! Tak sabar nak story dengan korang setiap satu barang dalam ini yang julia dah cuba tau...

Empat sekawan hanya untuk bahagian mata dan daerah luar mata untuk bold kan jadi galak. Amboi, kemain banyak kan makeup untuk bahagian mata sahaja itu belum lagi masuk bab eye shadow lagi tu...

Gel eyebrow + Eye liner tu sedap guna, senang guna dan senang di cuci. 

Bong Cealer tu concealer untuk dab dab kawasan yang macam parut atau lebam.
Dr. Mascara Fixer tu untuk lentikkan bulu mata awwwww like!


Soothing Gel Mist ni best, kalau kita rasa kulit wajah terlalu kering dan mengelupas spray je kat wajah terus rasa segar. Lagi satu julia baca ia tidak mengandungi parabens. Sesuai untuk semua jenis kulit. 

Ramai pengemar makeup suka guna soothing gel mist dari nature republic sebab ia terdiri daripada 92% aloe vera extracts tau, memang rasa segar ! Kalau lepas pakai makeup nak spray pun julia pakai okey je, tambah kelembapan dan tak terlalu kering.

Eye Shadow + Primer 
Kali kedua beli Skin Liar Primer, sebab rasa bila sapu di wajah memang best betul. Rasa lembut dan rasa coating dia nipis, bila sapu foundation dan bedak ia terletak gitu dan buat kulit tak jadi kering.

Eye shadow brand sama tebus buat kali kedua juga, macam yang lepas warna pink gitu, kali ini warna tanah dan cerah. 

Hand Cream - Sampai dua hand cream dapat, paling sedap bau dan rasa nak makan ialah Pink Tender Cream...wauuu sangat bau dia, bau macam musk pink gitu...

Perfume in cherry blossom pun best, yang ini letak kat opis buat pakai harian. Suka guna hand cream sapu sampai ke siku, selain rasa lembab ia menjaga kulit tangan dengan bauan segar dan wangi.


Hair Damage Serum - Baru guna, okey lah dia beri rambut tebal julia tak terlalu kering. Harga dalam 20 lebih gitu, tak mahal pun sebab berbaloi lah botol besar kan. Lepas mandi guna serum rambut ni.

Happy 2nd Birthday Althea !
Tadaaaa...julia reka kek birthday box limited edition khas untuk Althea, hope Althea suka yippiii. Terima kasih untuk semua hadiah diatas. 


Untuk pembaca blog julia, jangan lepaskan melayari laman web Althea, sepanjang bulan ini Althea ada anjurkan bermacam jenis contest dan birthday sales & promo yang hebat antaranya boleh baca info dibawah.

Exciting Althea Birthday 3 - 31 July: 

There are many exciting things happening on our Birthday month. Here's a sneak peek :) 
  • Limited Edition Althea Birthday Box design that looks like a cake!
  • Birthday Kits for lucky early bird shoppers
  • Birthday sample pack for lucky early bird shoppers
  • Birthday Sales & Promotions for customers
  • Althea Birthday Giveaway Festival for customers (free products every other day in July to add into cart)
  • Althea Beauty Box July - Birthday Makeup Box (theme) 3/7 released
  • Weekly Lucky Shopper Contest to win Althea credits
  • Instagram #AltheaTurns2 Contest - snap & show your decorated birthday box to win amazing prizes from Althea! 
  • 20 days of Beauty Giveaway on @Altheakorea (Instagram)
All information can be referred on www.althea.kr from 3rd July onwards. Do check out our Facebook & Instagram as well.

17 comments:

  1. Syoknyaa.. moga ada rezeki gak nanti. Ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang syok sebab semua di taja...only pilih dan tunggu parcel korea datang yippiii...nak tiup rezeki dekat shehan...fuhhhhh fuhhhhh

      Delete
  2. bestnya..cik nor xdapt thun ni..:)

    ReplyDelete
  3. mcm2 ada dlm box tu..eh cupcake tu ada juga ke hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cupcake tu pinjam abam Qi punya hahahha mak dia nak buat surprise kat althea hahahha

      Delete
  4. wahh.. macam2 dia beli.. heheheh.. kita dah tak tahu nak beli apa sebab dah banyak kali beli kat situ.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann...kdg2 restock je barang yang selesa guna...mcm julia beli kali kedua primer sebab dah selesa guna dah jimat

      Delete
  5. Bestnya, semua produk² dia menarik. Moga ada rezeki dapat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Produk althea memang berkualiti sis mas. Puas hati guna.

      Delete
  6. Replies
    1. Rasa dah tiba masanya kena beli meja makeup ala retis hahaha

      Delete
  7. nak cupcake tecik tu jeeeee, yg lain takmo hahaa

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Beli mcm2 kena rajin makeup...kalau tak nanti rugi je kan fifi...nak usya meja makeup ala retis la...nak susun cecantik haha

      Delete
  9. liz nya gift box tak berbuka lagi. tengah cari masa. haha

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...